خبرگزاری کار ایران

خبرهای از جشنواره فیلم مقاومت

خبرهای از جشنواره فیلم مقاومت
کد خبر : ۲۰۳۷۹۵

سیزدهمین جشنواره بین ­المللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار می‌شود.

بنابه رایزنی‌های به عمل آمده از سوی ستاد جشنواره فیلم مقاومت و همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار شد شهر غزه هم میزبان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت شود.

به گزارش ایلنا ستاد برگزاری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ضمن تبریک پیروزی ارزشمند مقاومت مردم غزه در نظر دارد امسال برای دومین سال متوالی این رویداد بین المللی را در شهر غزه برگزار نماید. در دوره گذشته جشنواره مقاومت برگزاری جشنواره مقاومت در غزه با استقبال گسترده‌ای روبرو شد.

امسال برای نخستین بار بخش غزه به صورت جداگانه در ساختار جشنواره پیش بینی شده است. علاوه بر کشورهای سوریه، هند و روسیه غزه نیز به میزبانان جشنواره در خارج از کشور اضافه شد. بخش چشم انداز سینمای مقاومت امسال همزمان با برگزاری جشنواره قرار است در چند کشور آسیایی و اروپایی برگزار شود و تاکنون برگزاری آن در چند کشور قطعی شده است. معرفی و شناسایی هنر و سینمای مقاومت و پایداری جهان اسلام و نشان دادن افق نیاز‌ها و ضرورت‌ها از اهداف این برنامه است که توسط جشنواره مقاومت، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و موسسه رسانه‌های تصویری برگزار می‌شود.

جای زنان قهرمان دفاع مقدس در سینما خالی است

بدون تردید نقش و جایگاه زنان در طول دوران دفاع مقدس غیرقابل انکار است. حضور موثر و دلگرم کننده و پشتیبانی و فداکاری بی‌بدیل مادران، خواهران و همسران و دختران رزمندگان و شهدا واقعیتی مسلم و روشن است. اینکه سینما تا چه اندازه توانسته است این حضور تاثیرگذار را روایت کند و تصویر زنان در سینمای دفاع مقدس چگونه است به بهانه برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که ریشه دار‌ترین و قدیمی‌ترین و جدی‌ترین جریان فرهنگی و سینمایی حوزه دفاع مقدس است به سراغ چند بازیگر زن سینمای ایران رفتیم تا این ارزیابی از نگاه آن‌ها صورت بگیرد.

آزیتا حاجیان، پریوش نظریه، ستاره اسکندری و شبنم مقدمی از جمله بازیگرانی هستند که ارزیابیشان را از سینمای دفاع مقدس می‌گویند.

آزیتا حاجیانبازیگر فیلم سینمایی دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس به واسطه ۸ سال جنگ و دفاع در کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است ضمن اینکه خاطره سال‌های دفاع مقدس از ذهن ما پاک نمی‌شود.

وی با بیان اینکه سینمای دفاع مقدس فیلم‌های ماندگار و سینماگر تاریخ ساز بسیار دارد، افزود: جای خیلی چیز‌ها در فیلم‌های دفاع مقدس خالی است در این عرصه محدودیت‌های زیادی وجود داشت و آنچه که شاید طی این سال‌ها خیلی‌ها حق نداشتند درباره‌اش صحبت کنند به واسطه برخی کارگردان‌ها گفته شد و درباره آن‌ها حرف‌هایی زده شد. درواقع به نوعی سنت شکنی کرده و برخی ناگفته‌ها را در قالب جدید به تصویر درآورده‌اند که یکی از این کارگردان‌ها مسعود ده نمکی است.

بازیگر «روبان قرمز» در ادامه خاطرنشان کرد: تنها چیزی که از زمان جنگ تا به حال هیچکس حرفی از آن نزده زنانی هستند که مردانه جنگیدند و سختی‌های زیادی کشیدند.

حاجیان درباره حضور در فیلم‌های مربوط به جنگ و دفاع مقدس نیز گفت: حضور در فیلم‌های دفاع مقدس در صورتی که هیچ تجربه مستقیمی از آن مقطع نداشته باشیم زمانی ممکن است که با مردم بازمانده از آن حوادثحرف بزنید و احساسشان را با تمام وجود درک کنید و این درحالیست که سوالاتی در ذهن شما بوجود می‌آید و برای پاسخ به این سوالات تحقیق می‌کنید.

وی در ادامه افزود: در کتاب «دا» به خوبی درباره حضور و رشادت‌های زنان در دفاع مقدس صحبت شده است متاسفانه تا به امروز نتوانستم کتاب «دا» را مطالعه کنم اما با تعاریفی که شنیدم قطعا یکی از منابع مهمی است که از ۸ سال دفاع مقدس به یادگار مانده این کتاب است. شاید این کتاب بتواند آغازگر یک جریان باشد و حرف زنانی که سال‌ها تجربه‌شان را در سینه نگه داشته‌اند به گوش مردم و دنیا برساند.

بازیگر «کیمیا» با بیان اینکه سینمای دفاع مقدس با نام و خاطره زنانی گره خورده که با ایثار و رشادت تاریخ را سرشار از غرور کرده‌اند، گفت: مادران شهید، همسران شهید و مادران و زنانی که عزیزانشان را به شکلی در جنگ از دست دادند بخشی از تاریخ دفاع مقدس هستند که مایه مباهات و افتخار جامعه ایرانی‌اند.

حاجیان در ادامه افزود: نمی‌توان از لحظه‌های بزرگ تاریخ دفاع مقدس مانند آزادسازی خرمشهر صحبت کرد و از بانوانی نگفت که در کنار مردان قهرمانانه جنگیدند.

وی با اشاره به حضورش در سریال «کیمیا» نیز گفت: این سریال روایتی از جنگ دارد که بسیار خوشحال در این روایت که درباره دفاع مقدس است حضور دارم.

بازیگر «کیمیا و خاک» درباره جشنواره مقاومت و دفاع مقدس نیز گفت: با توجه به اهمیتی که این موضوع در کشور ما دارد قطعا برگزاری چنین جشنواره‌ای هم لازم است اما باید ابتدا هدف از برگزاری آن مشخص شود ضمن اینکه برنامه ریزی خوبی هم برای برگزاری هرچه بهتر آن داشته باشیم.

حاجیان در ادامه افزود: در این حوزه فیلم‌های ماندگاری تا به امروز بر جای مانده است اما باید تعداد آن‌ها را بیشتر کرد.

مشتاقانه پذیرای کار در فضای دفاع مقدس هستم

نظریه گفت: تولیدات دفاع مقدس هم در سال‌های اخیر به نسبت کم شده امیدوارم از این پس که هر سال شاهد برگزاری جشنواره دفاع مقدس هستیم تولیدات جنگی ما هم رشد بیشتری پیدا کند.

بازیگر نقش سلیمه درفیلم دوئل با اشاره به فیلم‌های جنگی که در آن‌ها به ایفای نقش پرداخته گفت: به هیچ عنوان سختی‌ها و مشکلات که حین کار در فیلم جنگی داشتم باعثنشده از کار در این گونه سینمایی زده شوم و حقیقتا می‌گویم دلم برای کار کردن با فیلم‌هایی در ژانر دوئل تنگ شده، به عبارت دیگر لذت همکاری با یک چنین گروهی بعد از سال‌ها همچنان با من است و من مشتاقانه پذیرای کار در یک چنین فضایی هستم.

این بازیگر حرفه‌ای سیمنای ایران سختی‌های بازی در فیلم جنگی را با بازی د ر فیلم‌های شهری چندان متفاوت ندانست و گفت: در فیلم‌های جنگی متفاوتی بازی داشتم که شاید این فیلم‌ها اشاره مستقیم به جنگ نداشته باشداما تبعات و اثرات آن در فیلم نشان داده می‌شد برای من کار در همه آن‌ها لذت بخش بود.

بازیگر فیلم‌های عروس حلبچه و سجده بر آب در بخش دیگری از صحبت خود به وقفه‌ای که در برگزاری جشنواره دفاع مقدس افتاده بود اشاره کرد و گفت: تولیدات دفاع مقدس هم در سالهای اخیر به نسبت کم شده امیدوارم از این پس که هر سال شاهد برگزاری جشنواره دفاع مقدس هستیم تولیدات جنگی ما هم رشد بیشتری پیدا کند.

چشم انتظارم تا در کار جنگی حضور داشته باشم

اسکندری گفت: به‌‌ همان میزان که خواهرم لاله در ژانر جنگ بازیگر پرکاریست من در این ژانر کار به خصوصی ندارم. اما به واقع می‌گویم که یکی از علاقه‌های من این است که کار در فضای جنگ را تجربه کنم و همچنان چشم به راهم که برایم این اتفاق بیفتد

به گزارش روابط عمومی سیز دهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ستاره اسکندری گفت: یکی از حسرت‌های من به عنوان بازیگر این است که تاکنون نتوانستم در فیلم جنگی حضور داشته باشم و تنها سریال شهید بابایی را کار کردم که بخش بازی من در این سریال مربوط به دوران حاضر بود.

این بازیگر در ادامه با خنده گفت: به‌‌ همان میزان که خواهرم لاله در ژانر جنگ بازیگر پرکاریست من در این ژانر کار به خصوصی ندارم. اما به واقع می‌گویم که یکی از علاقه‌های من این است که کار در فضای جنگ را تجربه کنم و همچنان چشم به راهم که برایم این اتفاق بیفتد.

او در خصوص برگزاری جشنواره دفاع مقدس بیان کرد: به نظر من فیلم‌های جنگی هم در طبقه فیلم‌های انسانی قرار می‌گیرد و نباید این دو مقوله را از هم جدا کرد. جشنواره‌هایی چون فجر یا دفاع مقدس همه در بیان یک نوع سینما ی انسانی تلاش دارند. در عین طبق بندی کارشان همگی به اصل ماجرا می‌پردازند. من معتقدم خیلی نباید تفکیک قائل شد.

بازیگر فیلم قصه پریا در ادامه گفت: مشکل من با آن دست فیلم هاییست که جنگ را به سخره می‌گیرند. د راین دوران افرادی صادقانه و به مفهوم واقعی برای کشورمان جنگیدند حال چه آن‌ها که معروف بودند و چه هزار و یک شهید گمنام همه از خاک ایرانمان دفاع کردند. چند باری که به ابادان و خرمشهر سفر داشتم از شدت فداکاری مردم این خطه و جانفشانی آن‌ها در تعجب بودم. به احترام یک چنین خانواده‌ها نباید جنگمان را به سخره بگیریم.

اسکندری در بخش دیگری از صحبت خود گفت: نکته دیگر در مورد سینمای جنگ اینکه باید ساخت فیلم‌های دفاع مقدس را به کسانی داد که یا دغدغه مفهوم جنگ دارند یا خودشان جنگ را از نزدیک لمس کردند. فیلم «باشو غریبه کوچک» یک نمونه بسیار قابل اهمیت از سینمای جنگیست. یا سریالی با عنوان رقص پرواز که خواهرم در آن حضور داشت یکی کارهای شاخص جنگیست. به نظر من کار جنگی را باید به یک چنین افرادی داد.

نسبت به سینمای جنگ احساس مسولیت می‌کنم

بازیگر فیلم «به نام پدر» گفت: با نگاهی به کارنامه فیلم‌های دفاع مقدس می‌بینیم که فیلم نامه‌های خوبی با نقش‌های ماندگار برای بازیگران زن و مرد سینما نوشته شده و می‌شود. و وقتی من بازیگر با این فیلم نامه‌ها مواجه می‌شوم علاوه بر بعد تکنیکالی که کار دارد به لحاظ حسی فیلم نامه مربوطه بسیار ذهن مرا درگیر می‌کند تا در آن فیلم مربوطه بازی کنم

شبنم مقدمی در گفت‌و‌گو با روابط عمومی سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در خصوص سختی‌های بازی در فیلم جنگی گفت: وقتی صحبت از بازی در فیلم جنگی می‌شود می‌دانیم که باه لحاظ بازی با کاری مشکل و سخت روبرو هستیم. ممکن است لوکیشن کار در جایی خاص باشد یا فیلمبرداری خارج از تهران باشد یا شاید کار در شهرک سینمایی دفاع مقدس باشد. برای همه ما بازیگران مقوله جنگ آنقدر مهم است که سختی‌های این کار را می‌پذیریم و درآن حضور پیدا می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: در طول سال‌ها که از ساخت فیلم‌های دفاع مقدس می‌گذرد با نگاهی به کارنامه فیلم‌های دفاع مقدس می‌بینیم که فیلم نامه‌های خوبی با نقش‌های ماندگار برای بازیگران زن و مرد سینما نوشته شده و می‌شود. و وقتی من بازیگر با این فیلم نامه‌ها مواجه می‌شوم علاوه بر بعد تکنیکالی که کار دارد به لحاظ حسی فیلم نامه مربوطه بسیار ذهن مرا درگیر می‌کند تا در آن فیلم مربوطه بازی کنم.

بازیگر فیلم فرزند خاک در خصوص اینکه سختی‌های کار سینمای جنگ مانع ازادامه حضور شما در این ژانر نمی‌شود بیان کرد: به طور کل مقوله بازیگری کار سختیست. و وقتی صحبت از بازی در کار جنگی می‌شود کار سخت‌تر می‌شود. اما ما در دوران ۸ سال دفاع مقدسمان هزینه‌های زیادی پرداخت کردیم برای همه ما بازیگران بازی در کار جنگی یک مسولیت است که باید به آن درست بپردازیم

سخنرانی فؤاد ایزدی و ابراهیم فیاض در جشنواره

فؤاد ایزدی و دکتر ابراهیم فیاض در سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت سخنرانی می‌کنند.

این دو استاد دانشگاه طی روزهای پنجم تا هشتم مهر در همایش علمی سینمای مقاومت سخنرانی خواهند کرد.

جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به منظور بسط زمینه تفکر، نقد و نظریه‌پردازی در حوزه «سینمای مقاومت»، شناسایی و معرفی گونه‌های مختلف «مقاومت» در سینمای جهان، و ایجاد فرصتی برای هم اندیشی استادان، پژوهشگران و سینماگران در اصلاح روندهای تولید، توزیع و نمایش آثار سینمای مقاومت» در داخل کشور و در سطح بین الملل، و با امید نیل به تعاریف، نظریه‌ها و الگوهایی از سیاست فرهنگی مطلوب برای رشد و تعالی «سینمای مقاومت»، امسال برای نخستین بار همزمان با برگزاری جشنواره، همایشی علمی با عنوان «سینمای مقاومت؛ نظریه‌ها، سیاست‌ها، نقد‌ها» برگزار می‌کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز