در گردهمایی روسای صنوف سینمایی در مازندران مطرح شد؛
سیروس الوند: سینمای ملی با فیلمساز ملی شکل میگیرد
سینما امنترین مکان برای حضور جوانان است و زمانی کخ سینما تعطیل میشود؛ جوانان جذب جاهای مناسب و تفریحات سالم دیگر نمیشوند.
سیروس الوند معتقد است: قبل از آنکه به دنبال ساخت اثری بومی و ملی باشیم باید ابتدا مشخص کنیم که تعریفمان از سینمای ملی چیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگردان سینما که روز گذشته سه شنبه ۶ خردادماه در گردهمایی روسای صنوف سینمایی در مازندران حضور داشت؛ گفت: باید تعریف درستی از سینمای ملی صورت گیرد اما به نظر من سینمای ملی شکل نمیگیرد مگر آنکه فیلمساز ملی داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: زمانی فیلمی در مازندارن، مشهد، اهواز و یا خرم آباد ساخته میشود که ما ابتدا فیلمسازی اهل مازندران، خرم آباد و یا شهرهای دیگر داشته باشیم.
کارگردان دستهای آلوده با اشاره به لزوم استعدادیابی در شهرهای مختلف برای سینما گفت: وظیفه سینماگران با سابقه این است که استعدادها را شناسایی و معرفی کنند از طرفی دیگر ویفه دولت این است که از این استعدادها حمایت کند.
وی کمبود سالنهای سینمایی را مشکل بزرگ سینما دانست و افزود: چرا باید مثلا در ساری و قائمشهر تنها یک سالن سینما وجود داشته باشد و حتی آن یک سالن را نیز با فشار تعطیل کنند.
الوند ادامه داد: سینما امنترین مکان برای حضور جوانان است و زمانی سینما تعطیل میشود جوانان جذب جاهای مناسب و تفریحات سالم دیگر نمیشوند.
وی در ادامه گفت: امروز اصلیترین وظیفه ما باید حفظ سالنهای سینما و همچنین گسترش و نوسازی سالنهای سینمایی باشد.
گذشته تبدیل به خاطره شده است
محمدعلی سجادی نیز طی سخنانی در این نشست گفت: ما کشوری با فرهنگ و قدمت تاریخی هستیم اما امروز از این گذشته درحال دور شدن هستیم و متاسفانه گذشته تبدیل به خاطره شده است.
وی با اشاره به اینکه غفلتی که از فرهنگ بومی و تاریخی میشود نگران کننده است؛ افزود: باید به حوزههای بنیادی همچون اساطیر و اسطورهها توجه دوباره کنیم و در این بخش بازنگری جدیدی انجام دهیم.
سجادی با مثبت ارزیابی کردن برگزاری چنین همایشهایی گفت: باید بررسی کنیم که چرا فیلمسازان در استانهای بومی خود و زادگاه خود فیلم نمیسازند و یا نمیخواهند فیلم بسازند. بطور مثال، خسرو سینایی که فیلمسازی مازندرانی است سالها است که میخواهد در ساری فیلم بسازد و خاطراتش را به تصویر بکشد اما تا امروز شرایط مهیا نشده است.
وی با اشاره به اینکه تمامی سینماگران به فرهنگ ایرانی و به خصوص فرهنگ زادگاه خود علاقمند هستند؛ گفت: سینما هرچند هنر تصویر است اما مانند نقاشی نیست که اگر کسی جلوی ساخت آنراگرفت و یا کمک نکرد فیلمساز بتواند به تنهایی اثر خود را بسازد.
سجادی افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که با یک همدلی و همراهی در تمامی سطوح امکان استفاده سینماگران از مکانهای تاریخی و فرهنگی به عنوان لوکیشن بوجود آید.
گردهمایی روسای جامعه اصناف سینمای ایران که با همکاری خانه سینما و سازمان میراثفرهنگی استان مازندران برگزار میشود از پنجم خردادماه آغاز و تا هفتم خردادماه ادامه دارد.
در این مراسم روسای ۲۹ صنف خانه سینما و سینماگرانی همچون محمدمهدی عسگرپور، سیروس الوند، همایون اسعدیان، سیامک شایقی، لاله اسکندری، رویا تیموریان، نادر مقدس، محمدعلی سجادی، جمشید گرگین، مسعود رایگان، محمدرضاسکوت و نازنین مفخم حضور داشتند.