خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری چهاردهمین جشن سینمایی حافظ مطرح شد:

نهادهای دولتی سالن‌های عمومی را قبضه کرده‌اند

نهادهای دولتی سالن‌های عمومی را قبضه کرده‌اند
کد خبر : ۱۶۴۸۷۵

نهادهای دولتی سالن‌های عمومی را قبضه کرده‌اند. بعضی نهادها مثل شهرداری؛ سالنی مانند برج میلاد را به حیاط خلوت خود تبدیل کرده‌اند. این نهادهای دولتی باید از انحصار دست بردارند.

نشست خبری چهاردهمین جشن سینمایی حافظ؛ ظهر امروز(۱۳ اردیبهشت) با حضور علی معلم(دبیر و برگزارکننده جشن) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ معلم با اشاره به برگزار نشدن این جشن در دوسال گذشته گفت: متاسفانه در سال ۹۱ و۹۲ به دلیل عدم صدور مجوز این جشن برگزار نشد اما امسال و در ۲۲ خرداد چهاردهمین جشن در تالار وزارت کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در جشن چهاردهم؛ فیلم‌های اکران شده در سال ۹۱ و ۹۲ و همچنین سریال‌های پخش شده در سال ۹۱ و ۹۲ مورد داوری قرار می‌گیرد که در مجموع ۲۳ سریال در سال ۹۱ و ۲۱ سریال در سال ۹۲ داوری می‌شود. همچنین ۵۵ فیلم اکران شده در سال ۹۱و ۶۲ فیلم اکران شده در سال ۹۲ مورد داوری قرار می‌گیرد و از دو چهره‌ای که در سال ۹۰ جوایز ویژه‌ای گرفتند؛ تجلیل می‌شود.

معلم افزود: ۲۳ جایزه امسال شامل بهترین فیلم، مجموعه تلوزیونی، ‌کارگردانی تلوزیونی، ‌فیلمنامه، بازیگر زن و مرد، بازیگر مرد و زن درام و بازیگر مرد و زن کمدی در دو بخش سینما و تلوزیون اهدامی‌شود. همچنین جایزه یک عمر فعالیت هنری و جایزه عمر فعالیت پربار در عرصه ادبیات نوشتاری به یکی از هنرمندان و نویسندگان اهدا می‌شود.

معلم با اشاره به جدا شدن بخش شعر، ‌موسیقی و تئا‌تر از جشن سینمای حافظ گفت: قصد داریم اولین دوره اهدای تندیس حافظ در سه بخش شعر، موسیقی و هنرهای نمایشی را همزمان باروز جهانی حافظ در مهرما ه برگزار کنیم.

معلم بااشاره به اینکه باید این مراسم‌ و جشنواره‌ها به بخش خصوصی واگذار شود؛ گفت: برگزاری اینگونه جشن‌ها توسط بخش خصوصی باعثارتباط بهتر هنرمندان و مردم می‌شود و همچنین از موازی کاری جنشواره‌های دولتی می‌کاهد.

وی با انتقاد از عدم همراهی تلوزیون با برگزاری چنین جشن‌هایی گفت: سینمای ایران به لحاظ قدرت رسانه‌ای قدرت خوبی دارد اما صدا و سیما به این قدرت اهمیت نمی‌دهد درحالیکه بسیاری از جشن‌های مهم دنیا در سینما از شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود اما صدا و سیما هیچ جشن سینمایی را پخش نمی‌کند و حتی جشنواره فیلم فحر رانیز نصفه و نیمه پخش می‌کند.

معلم با اشاره به اینکه جشنی که صدا و سیما برای تجلیل از برنامه‌های خود می‌گیرد بیشتر یک برنامه تلبیغاتی است؛ گفت: صدا و سیما در این مراسم‌ بیشتر از مدیران خود تقدیر می‌کند تا هنرمندان و خودش به خودش جایزه می‌دهد.

وی از راه‌اندازی سایت جشن حافظ و همچنین حضور بخشی از خوانندگان مجله دنیای تصویر در روز جشن خبر داد و افزود: متاسفانه ما در تهران سالن مناسبی برای برگزاری جشن نداریم و تعداد محدود سالنی که وجود دارد بیشتر در اختیار نهادهای دولتی است.

معلم افزود: نهادهای دولتی سالن‌های مراسم‌های عمومی را قبضه کرده‌اند و بعضی نهاد‌ها همچون شهرداری سالنی مانند برج میلاد را به حیاط خلوت خود تبدیل کرده است درحالیکه باید این نهادهای دولتی از انحصار دست بردارند.

وی ادامه داد: نهادهای دولتی برای برگزاری جشن‌های عمومی هزینه‌های گزافی را تقاضا می‌کنند. به طور مثال برگزاری یک برنامه سه ساعته در برج میلاد ۵۰میلیون تومان هزینه دارد همین امر نشان می‌دهد که نهادهای دولتی با سالن‌های عمومی تاجرمابانه رفتار می‌کنند و این کار درست نیست.

معلم افزود: قصد داریم فیلم‌های جشن‌های دوره‌های قبلی را دوباره بررسی کنیم و ان‌ها را در دو مجموعه جداگانه آماده و عرضه کنیم.

معلم از طراحی پوستر این جشن توسط حمید کریلی خبر داد و افزود: پوستر نشان می‌دهد که سینمای ایران ریشه دارد و چیزی که ریشه داشته باشد؛ می‌تواند رشد کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز