در نشست خبری جشنواره فیلم مقاومت مطرح شد:
۶۰ درصد بودجه فرهنگی صرف ترویج سبک غربی میشود
۴۰ درصد از فیلمهایی که تولید میشوند هیچ دغدغهای از مردم را بیان نمیکند و بیشتر تراوشات ذهنی نویسنده است.
شب گذشته(۷ اردیبهشت) همزمان با سالگرد واقعه سقوط هواپیماهای آمریکایی در طبس؛ اولین نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در محل لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ محمد خزاعی دبیرسیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به تغییر نام جشنواره به جشنواره مقاومت از دوره یازدهم گفت: از همان دوره بودکه با تغییر استراتژی بخش بینالملل به جشنواره اضافه شد و تبدیل به یکی از مهمترین بخشهای جشنواره گردید که باعثدیده شدن فرهنگ مقاومت در جهان و همچنین ارتباط با هنرمندان عرصه مقاومت در سطح بینالملل شده است.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اعلام اینکه امسال جشنواره فیلم مقاومت در مهرماه برگزار میشود؛ گفت: ما به دنبال تاثیرگذار بودن این جشنواره هستیم زیرا جشنواره فیلم مقاومت بزرگترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی است که در سالهای گذشته و در طول ادوار برگزاریاش توانسته تاثیرات زیادی بگذارد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد و فرهنگ از سوی مقام معظم رهبری گفت: باید از خود بپرسیم که چرا امسال از دیدگاه رهبری معظم انقلاب به سال فرهنگ و جهاد فرهنگی نامگذاری شده است. به نظر من یکی از دلایل آن بحثتهاجم پرفشار فرهنگی و رسانهای غرب است.
خزاعی با تشریح ابعاد مختلف مراحل تهاجم فرهنگی افزود: تهاجم فرهنگیدر سه موج مختلف اتفاق افتاد. موج اول در سالهای ابتدایی انقلاب بود که دگردیسی در اقتصاد و اشاعه و ترویج فرهنگ مصرف گرایی بوجود آورد. در موج دوم دگردیسی سیاسی بوجود آمد و در موج سوم خانواده و زن ایرانی مورد هدف قرار گرفت و امروز در موج چهارم تهاجم فرهنگی سبک زندگی اسلامی - ایرانی را مورد هدف قرار گرفته است.
برخی مدیران در خواب خرگوشی به سر میبرند
دبیرسیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به غفلتی که از مسائل فرهنگی و تهاجم فرهنگی در طی سالهای گذشته شده است گفت: متاسفانه نسبت به مسائل فرهنگی و ناهنجاریهای جامعه نوعی بیتفاوتی ایجاد شده است. به همین دلیل بسیاری از مسائل نسبت به دهه ۶۰تغییر کرده و حتی، بعضی آرمانها نیز تغییر کرده اما امروز باید ایستادگی کرد و نباید بگذاریم بیماری فرهنگی گسترش پیدا کند و وارد بدنه خانوادهها شود.
وی با انتقاد از برخی مدیران فرهنگی که در طی سالها در خواب خرگوشی به سر بردهاند گفت: فرهنگ امری است که در نتیجه ۱۰ سال کار ثمر میدهد زیرا مسائل فرهنگی بسیار عمیق است و باید به آن توجه کرد.
خزاعی با اشاره به بیداری نیروهای انقلابی در جبهه فرهنگی و هنری گفت: شاید تساهل و تسامحی در مسائل سیاسی شکل گیرد اما هیچ وقت سازش فرهنگی بوجود نمیآید زیرا ما تفکر، ایئولوژی و گفتمان متفاوت و متعارضی با غرب داریم. جبهه مقاومت هنوز زنده است و جبهه فرهنگی و فکری انقلاب راه اندازی شده و بیدار است و ما باید امروز جبهه هنری انقلاب اسلامی را در ایران و منطقه و جهان راه اندازی کنیم.
وی در ادامه افزود: جبهه هنری انقلاب اسلامی امروز سربازان دفاع مقدس را میخواهد و این سربازان باید در عرصه فرهنگی وارد عمل شوند تا گفتمان انقلاب اسلامی در سراسر دنیا شکل بگیرد.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با بیان اینکه مطمئن باشید در مقابل گفتمان انقلاب که آغاز شده صهیونیستها از خانه عنکبوت هم ارزانتر و شکننده ترند. افزود: ما باید در مقابل فیلمهایی که آنها علیه ما میسازند تنها واکنش نداشته باشیم بلکه باید نسبت به تهاجم - صدور و گسترش فرهنگ و هویتمان از طریق سینِما تلاش کنیم و امروز وقت آن است که از خود بپرسیم در جواب فیلمهای ضداسلامی و ضدایرانی آنها چه کاری انجام دادهایم؟
خزاعی با تاکید بر اینکه بودجههای بخش فرهنگ انقلابی و اسلامی باید افزایش پیدا کند گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا ۶۰ درصد بودجه وزارت خارجه خود را به مسائل فرهنگی اختصاص میدهند زیرا آنها متوجه شدهاند که فرهنگ تا چه اندازه در زندگیشان تاثیرگذار است اما متاسفانه در کشور ما احساس میشود ۶۰ درصد از بودجه فرهنگیمان را به ترویج سبک زندگی غربیدرکالاهای فرهنگی و سینماییمان اختصاص میدهیم. به همین دلیل است که هنوز هیچ کارگردانی، حتی، درباره موضوعاتی همچون استفاده عراق از گاز خردل و فجایعی بیشماری که غرب و آمریکا بر سرمان آوردهاند فیلم نساختهایم.
جنگ امروز یک جنگ تمامعیار رسانهای و فرهنگی است
وی با اشاره به اینکه فیلمسازان عرصه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی باید به سراغ موضوعات نگفته و مباحثی همچون حق طلبی ایران در ۸ سال دفاع مقدس بروند گفت: جنگ امروز دیگر جنگ بمب و موشک نیست بلکه یک جنگ تمامعیار رسانهای است و ما احتیاج به موشکهای رسانهای برای مقابله داریم.
خزاعی با اشاره به اینکه منابع امپراطوری رسانهای دنیا و استکبار جهانی از اسرائیل تامین میشود یادآور شد: در ۳۰ سال گذشته اسرائیل از آمریکا بهره کشی کرده است و امروز هالیوود تبدیل به بزرگترین محل برای گسترش ایدئولوژی رژِیم صهیونیستی و در استخدام نامرئی این رژیم در آمده است. امروز کسانی که اهل اندیشه هستند نگران جریان تخریبی هالیوود هستند اما متاسفانه افراد و جریاناتی که با هالیوود مقابله میکنند بسیار اندک هستند و البته، آنها از همین جریان و افراد محدود هم وحشت و هراس دارند.
دبیرجشنواره بین المللی فیلم مقاومت با انتقاد از تعطیلی کنفرانس هالیوودیسم و جشنواره افق نو گفت: برگزاری کنفرانسهایی چون: هالیوودیسم تن آنها را لرزاند زیرا امریکا مستعمره فرهنگی اسرائیل است و شبکههای سیاسی زیادی در آمریکا در دست صهیونیسم است.
وی اضافه کرد: امپراطوری صهیونیستها در حال ریزش است. شبکههای رسانهای آنها در حال تزلزل است. دیگر، حتی، نسل جوان آمریکا و اروپا خبرهای خود را از CNNو BBCو… پیگیری نمیکنند. نسل جدید دنیا حقایق را در شبکههای صهیونیستها نمیبینند و از مجرای دیگری و رسانههای جدید اینترنتی جستجو و پیدا میکنند.
به گفته وی بهترین حمله تهاجم است و این یعنی همیشه در موضع واکنش نباشیم. یکسری کنشها لازم است که دنیا را غافلگیر کنیم و متوجه سازیم.
خزاعی با بیان اینکه کنترل آمریکا دست لابیهای صهیونیستی است. به شیوهها و مدلهای عملیاتی آنها در عرصه جنگ نرم پرداخت و خاطر نشان ساخت: آنها نظریه آشوب را در دنیا پیگری میکنند و معتقدند اگر هرج و مرج باشد کنترل ملتها راحتتر خواهد شد و از این رو مدام دست به تشویش افکار جهانی و آشوب میزنند. آنها بلدند که چگونه هرج و مرج ایجاد کنند و آن را اداره کنند. آنها با استفاده از آثار فرهنگیشان مثل سینما و تصویر و رسانه مردم را مجاب میکنند که قرار است عدهای شما را بکشند و ناامنی و وحشت ایجاد میکنند و آنها را قانع میکنند که این افراد خطرناک هستند. پدیده
ایران هراسی و اسلام هراسی در جهان راه انداختهاند. فیلمهای چون: غیرقابل تصور، آرگو، ۳۰۰و… در همین جهت تولید و پخش جهانی میشوند.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با اشاره به این نکته که رژیم صهیونیستی در صدد تولید آثاری است تا فرهنگ مقاومت را درکشورهای اسلامی و به صورت مشخص در فلسطین کمرنگ کنندعنوان کرد: هالیوود فقط، یک تکنولوژی برتر نیست بلکه یک ایدئولوژی است. در هالیوود میکوشد دنیایی کاملا مادی ایجاد کند که انسانیت و اخلاق در آن ارزشی ندارد و میخواهند دین و ارتباط معنوی انسان را با خالق خود از بین ببرند. همه متفکران و اندیشمندان نگران هالیوود و تخریب آنها در جامعه و خانواده هستند. ما نیازمند انتخاب مسیر مشترکی برای تغییر نگرش مردم جهان هستیم.
این کارشناس فرهنگی معتقد است تعداد افرادی که با هالیوود مقابله میکنند در مقابل سونامی که در حال اتفاق است بسیار کم است و در این مسیر فعالیتهای ما از نظر فلسفی، تئوری، تحلیل، اندیشه سازی و ایجاد گفتمان جدید بسیار مهم است.
خزاعی گفت: ما باید با تبلیغاتی همسطح هالیوود و صهیونیسم در برابر آنها بایستیم. کشورها باید به یک قدرت تکنیکی برسند که توان هماوردی با تهاجم تبلیغی و رسانهای غرب را داشته باشند و شک نداشته باشید که هالیوود از گروهها، افکار و جریاناتی که به مقابله با تفکرات صهیونیستی میپردازند وحشت دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه صهیونیستها قدرتمندترین رسانهها را برای رسیدن به اهداف و آمالشان در دست دارند و خود آمریکا نیز، از این قضیه احساس خطر میکند. هالیوود ماشین تبلیغات منفی و ایدئولوژی منفی صهیونیست هاست.
به اعتقاد وی آمریکا درحال حاضر، مستعمره فرهنگی و رسانهای اسرائیل است. هالیوود بدون کمک صهیونیستها نمیتواند کار کند. صهیونیستها یک بمب قوی و خطرناک دارند و آن قدرت و ابزار رسانهای آنهاست. صهیونیسم یک سرطان برای دنیاست که با پول، رسانه و مافیای سیاسی خود را به دنیای تحمیل میکند.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با تأکید بر گسترش راهبردهای بینالمللی این جشنواره خاطرنشان ساخت: هالیوود در دستور کارش تولید فیلم علیه مسلمانان و گسترش فیلمهای ضداسلامی است و در کنار آن صهیونیستها همواره، در هالیوود تمام قدرت خود را برای منحرف کردن افکار عمومی دنیا در راستای اسلام هراسی و ایران هراسی بکار میبندند.
به اعتقاد وی هالیوود جنگ نرم تمام عیاری علیه ایران و مسلمانان راه انداخته است و همین، رسالت نخبگان و هنرمندان ما را سنگین میکند. باید مقابله کنیم در این جنگ نرم. استعدادهای خوبی داریم. ایران مرکز تمدن و تفکر اسلام انقلابی است. باید مشکلات برای مقابله شناسایی، تحلیل و رصد کنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه بعد از گذشت ۳۵ از سال از انقلاب اسلامی هنوز ما یک اثر خوب در زمینه ترویج افکار امام(ره) و رهبری انقلاب نساختهایم. چرا چنین اتفاقی افتاده است؟ چرا چنین اتفاقی میافتد؟ باید به فکر باشیم.
به گفته وی سینمای ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی در ایران هرگز تعطیل نخواهد شد.
وی با تبیین گفتمان سینمای مقاومت و دفاع مقدس عنوان کرد: سینمای دفاع مقدس و مقاومت سینمای عدالت خواه و ظلم ستیز است و جزو نیازهای امروز دنیا است. خیلی مهم نیست بدانیم که بچههای جنگ با چه ابزاری جنگیدند؟ کجا؟ و چگونه؟ بلکه معرفت، معنا، آرمان و احساس آنها مهم است که باید در فیلمها با موضوع دفاع مقدس جاری و ساری باشد تا فضای آن روزگار تصویر شود. سینمای دفاع مقدس یک گونه جدی، مهم، استراتژیک و توجه برانگیز است.
وی با بیان اینکه باید مجموعه کارهایی برای نهادینه کردن مولفههای فرهنگی سینمای دفاع مقدس سامان یابد تصریح کرد: ما اکنون، گرفتار روزمرگی شدهایم. بیتوجهی به گنجینه عظیم فرهنگ مقاومت و دفاع مقدسی که همه پویایی ملی و دینی ما به آن وابسته است خطرناک و اشتباه استرتژیک فرهنگی است.
دبیر جشنواره بینالمللی فلیم مقاومت گفت: سینمای مقاومت باید نگران فرهنگ اصیل انسانی و نابی باشد که سالها در میان چرخه باطل عزلتها، ندانم کاریها، خودباختگیها، عافیت طلبیها و دنیاگراییها تا مرز فراموشی پیش رفته است. سینمای مقاومت سرمایه ارجمندی است که با عشق، آزادگی، جوانمردی، ایران دوستی و اسلام خواهی و انسانیت را در خود دارد. سینمای مقاومت مهمترین هدیه است که ایران امروز میتواند به جهان انسانی عرضه کند.
این مدیر فرهنگی یکی از ضعفهای سینمای مقاومت را ضعف بنیانهای نظری، فلسفی و اجتماعی عنوان کرد و از همه اندیشمندان و هنرمندان و صاحب نظران تقاضا کرد با توجه به غنای فرهنگ مقاومت در تفکر اسلامی و شیعی با بهره گیری از زبان و ادبیات امروزی آن را تحلیل و ترسیم نمایند و جشنواره مقاومت یکی از دغدغههایش این است و کمیته علمی و پژوهش جشنواره در این مسیر شکل گیری و هدف گذاری شده است.
خزاعی با اشاره بخشهای مختلف این دوره جشنواره گفت: جشنواره امسال در ده موضوع تحت عناوین زیر اثر میپذیرد که این موضوعات عبارتند از: ۱ - نقش انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مجاهدت رزمندگان اسلام در احیای هویت ایرانی –اسلامی، ۲ - نقش جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا در هشت سال دفاع مقدس و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، ۳ - نقش بسیج در حفظ و توسعه علمی، فرهنگی و سازندگی کشور، ۴ - نقش همبستگی و انسجام اسلامی در حمایت از مقاومت و بیداری اسلامی، ۵ - پرداختن به شهدای هستهای و شهدای ترور در انقلاب اسلامی، ۶ - نقش مردم در مقابله با تروریسم و فتنه و جریانات انحرافی و منافقین، ۷ - جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در سالم سازی جامعه، ۸ - جایگاه اقتصاد مقاومتی در شکست تحریمهای اقتصادی و سیاسی دشمن، ۹ - نقش وحدت اسلامی در مقابله با اندیشههای تکفیری، ۱۰ - مقابله با جنگ نرم و شبکههای ماهوارهای و رسانههای استکباری علیه جمهوری اسلامی ایران.
خزاعی با تشریح بخش سینمای ایران گفت: کلیه فیلمهای سینمایی، سینمایی ویدئویی، مستند و کوتاه که از سال۱۳۹۱به بعد تولید شدهاند و در جشنواره دوره قبل شرکت نداشتهاند میتوانند در این بخش شرکت نمایند که در هر بخش به تفکیک جوایزی اهدا میشود.
وی ادامه داد: به فیلمهای سینمایی، سینمایی ویدیویی، مستند و کوتاه داستانی که به موضوع اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی ایرانی - اسلامی پرداخته باشند توسط هیئت داوران جایزه ویژه اهداء خواهد شد.
وی با اشاره به مسابقه بخش جلوهگاه نور در جشنواره گفت: این بخش با همت و تلاش بسیج هنرمندان در حال رصد و پیگیری است و مطمئنا در این بخش شاهد معرفی آثار و هنرمندان خوب بویژه سینماگران جوان متعهد خواهیم بود.
خزاعی با اشاره به بخش بین الملل سیزدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت گفت: سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به منظور تبیین و گسترش «فرهنگ مقاومت». در سه بخش مسابقه بین الملل، جایزه عماد مغنیه و چشمانداز سینمای مقاومت در جهان، با حضور آثاری که به مقاومت مسلمانان و مظلومان جهان پرداختهاند، برگزار میگردد. کلیه فیلمهای سینمایی و مستند که از ژانویه سال ۲۰۱۲ در ایران و سایر کشورها تولید شدهاند میتوانند در این بخش شرکت نمایند.
دبیر سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت افزود: فیلمسازان و سینماگران کشور میتوانند آثارشان را تا سوم خردادماه برای دبیرخانه ارسال نمایند.
وی درباره برگزاری جشنواره در کشورهای دیگر گفت: برگزاری جشنواره در لبنان، عراق، ترکیه، سوریه و روسیه تقریبا قطعی شده و دو کشور آفریقایی نیز درخواست برگزاری دادهاند.
خزاعی ادامه داد: در داخل کشور نیز جشنواره به صورت متمرکز در تهران و استانهای مختلف که آمادگی برگزاری دارند برگزار میشود.
وی همچنین گفت: تاکنون آثار زیادی در بخشهای مستند، کوتاه و بین الملل به دبیرخانه رسیده است که نوید برگزاری یک جشنواره خوب را میدهد.
خزاعی در پاسخ به سوالی پیرامون تشابه این جشنواره با جشنوارههایی همچون افق نو و هالیوودیسم گفت: جشنواره فیلم مقاومت جامعترین و گستردهترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی با موضوع انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت است و تنوع موضوعی و کثرت و گستردگی آنچه به لحاظ موضوعی و چه به لحاظ دایره اجرایی جغرافیایی قابل مقایسه نیست و طبیعی است برخی موضوعات که دیگر جشنوارهها هم پیگیری میکنند در ساختار محتوایی این جشنواره دیده شود. ضمن اینکه متاسفانه جشنواره افق نو تعطیل شده است درحالیکه دلیل مخالفت با برگزاری آن را نمیدانیم و امیدوارم شرایطی بوجود آید تا این جشنواره و کنفرانس هالیوودیسم برگزار شوند.
وی ادامه داد: جشنواره فیلم مقاومت، هالیوودیسم، افق نو، جشنواره عمار و… مجموعه جشنوارههای انقلاب اسلامی هستند و این جشنواره نگاهی فراگیر به همه حوزههای فرهنگی، هنری و انقلابی دارد که فیلمسازان تراز اول جهان اسلام در آن حضور مییابند.
وی اضافه کرد: ما هنرمندان و فیلمسازان خوب کم نداریم. فیلمسازانی چون: مجیدی، درویش، حاتمی کیا، میرکریمی، شورجه، شیخ طادی، باشه آهنگر و… داریم. فیلمساز خوب کم نداریم. باید از ظرفیتهایمان استفاده کنیم. باید با بسترسازی و تامین منابع و امکانات کمک کنیم این جریان سینمایی انقلاب اسلامی بارور و بارورتر شود.
دبیرجشنواره فیلم مقاومت افزود: نیاز است این جشنواره به صورت سالانه برگزار شود زیرا برگزاری آن به شکل دوسالانه باعثمیشود تا همراهی و شناخت فیلمسازان از موضوعات جشنواره کم شود و دغدغه تولید نیز کاهش پیدا کند. هرچند جشنواره فیلم مقاومت در طی این سالها به صورت مستمر راه خود را رفته است و درگیر سیاسی بازیها و بایدها و نبایدهای دولتها نشده است.
خزاعی در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت امروز سینمای ایران گفت: ۴۰ درصد از فیلمهایی که تولید میشوند هیچ دغدغهای از مردم را بیان نمیکند و بیشتر تراوشات ذهنی نویسنده است.
وی در ادامه افزود: هر دولتی سر کار بیاید ما همه سربازان مقام معظم رهبری هستیم و هر دولتی که آمده تا به امروز مبارزهاش را با اسرائیل و استکبار جهانی ادامه داده است و هیچ کسی کوتاه نیامده و نخواهد آمد.
یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره نیز گفت: جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با توجه به قدمت دیرینه و سابقه طولانی حدود سه دهه، بیشک یکی از جشنوارهها و حرکتهای فرهنگی ریشه دار و جریان ساز و یکی از رویدادهای مهم سینمایی کشور محسوب میشود که از زمان شکل گیری و فعالیت آن تاکنون همواره خواستگاه بسیاری از هنرمندان، فیلمسازان و سینماگران در حوزهها و رشتههای مختلف بوده و از رهگذر این جشنواره، دهها و صدها فیلمساز و سینماگر و فعال سینمایی به کاروان بزرگ سینمای کشور پیوستند که در حال حاضر، سرآمدان سینمای دفاع مقدس جزو فیلمسازان صاحب نام و مطرح سینمای
ایران به شمار میآیند.
وی اضافه کرد: همه اینها نشان میدهدکه جشنواره فیلم مقاومت با ایدئولوژی انقلاب اسلامی، شاخصترین و جدیترین جشنواره انقلاب اسلامی قلمداد میشود.
مدیر روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت خاطرنشان ساخت: خوشبختانه این جشنواره روند بسیار خوبی را پشت سر گذشته و در سالهای اخیر با مدیریت آقای جواد جباری مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت و پیگیریها و دبیری و درایت محمد خزاعی، این جشنواره با اتخاذ سیاستهای بین المللی و راهبردهای برون مرزی و فراکشوری، گامهای خیلی خوبی را طی کرده است و در سه دورهای که جشنواره به صورت بین المللی با عنوان «مقاومت» برگزار شده به یکی از رویدادهای مهم منطقهای نیز، تبدیل شده است ضمن اینکه موضوع مقاومت و تفکر ضد امپریالیستی و ضد استکباری در جهان امروز یکی از نحلهها و جریان فراگیر کشورهای جهان و کشورهای جهان اسلام است به گونهای که حتی در قالب خیزشها و جنبشهایی در قلب اروپا و امریکا مثل جنبش وال استریت شکل گرفته است و این نشان میدهد که گفتمان جشنواره فیلم مقاومت، یک گفتمان بین المللی است.
یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره بین الملل فیلم مقاومت گفت: امیدواریم با همراهی و هم اندیشی شما اصحاب رسانه بتوانیم این جشنواره را در راستای اهداف، دغدغهها و منویات متعالی که دارد خوب، باشکوه و جریان آفرین برگزار کنیم.
وی افزود: در این برنامه علاوه بر نشست خبری جشنواره و گفتوگوی دبیر با شما عزیزان دو مراسم ویژه نیز داریم.
مدیر روابط عمومی سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت ادامه داد: جشنواره فیلم مقاومت با زبان و گفتمان بین المللی در سه سطح استانی، ملی و بین المللی برگزار میشود و امروز جهان با این گفتمان بیگانه نیست. این گفتمان نه تنها در ایران، نه تنها در جهان اسلام بلکه در آمریکای لاتین، آفریقا، اروپا و حتی در قلب آمریکا گسترش یافته و نشانهاش جنبشهایی از نوع جنبش وال استریت است.
محمدرضا شرف الدین نیز با تقدیر از محمد خزاعی گفت: بیش از ۳۵ سال از دشمنی آمریکا با ملت ایران میگذرد و همین امر باعثشده که از میان ملت ما مدیرانی بوجود آیند که قدرت مدیریت بحران را دارند که از جمله آنها محمد خزاعی و همکارانش هستند که جشنواره فیلم مقاومت را در طول این سالها به خوبی مدیریت کردند.
وی در ادامه با ذکر خاطرهای از سقوط هواپیماهای امریکایی در طبس گفت: از همان زمان ترس و وحشت آمریکاییها از ما اغاز شد و امروز نیز این ترس ادامه دارد و همین که دیپلمات ما را امسال برخلاف موازین بین المللی به سازمان ملل راه ندادند نشان از این است که همچنان دچار وحشت هستند.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس افزود: جشنواره فیلم مقاومت، بسیج اندیشه انسانهایی است که میخواهند در بیرون از فضای صهیونیسم نفس بکشند. امروز ما انسانهای قدرتمند فرهنگی در سراسر دنیا داریم که رویکرد آنها تنفس در بیرون نظام سلطه است و عدهای از آنها به جشنواره فیلم مقاومت میآیند لذا باید قدر این سینما را بدانیم.
شرف الدین ادامه داد: رویکرد این جشنواره در بخش بین الملل توجه به جرقهها و جوانههای اندیشه و تفکر بیرون از نظام سلطه و تاختن به نظام سلطه و محترم شمردن کرامت انسانی است.
در این برنامه ضمن اجرای ترانه حماسی و انقلاابی «مرگ بر آمریکا» توسط حامد زمانی از ترانه جدید این هنرمند جوان و نام آشنای کشور با عنوان «در راه طبس» رونمایی شد و از خانواده معظم چهار شهید به نامهای محسن وزوانی، حاج عباس ورامینی، مهدی رجب بیگی و شهید محمد منتظرالقائم تجلیل شد.