سردار زهرایی:
سومین مرحله رزمایش «کمک مومنانه» آغاز شده است/گروههای جهادی مقابله با کرونا در سراسر کشور سازماندهی میشوند
رئیس سازمان بسیج سازندگی، گفت: تاکنون دو رزمایش کمک مؤمنانه انجام دادهایم و اکنون به فرمان رهبری وارد مرحله سوم رزمایش شدهایم.
به گزارش ایلنا، سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی در گفت و گویی اظهار کرد: ویروس کرونا هم برای دولتها و هم برای مردم ایجاد مشکل کرده است و نظام اداری، دولتی و شعل مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بحث پیش رو برای کرونا که مقابله با آن به چه صورت باشد و رفتار اجتماعی-فرهنگی نیز چگونه باشد نیاز به خط شکنی دارد.
وی افزود: تفاهمنامهای بین سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت در موج اول کرونا منعقد شد که بسیج به تیمهای بهداشت درمان و کنترل جهت کاهش شیوع ویروس منحوس کمک کند و از این خاطر در مرحله اول و و موج اول یکی از کارهای بسیج که موضوعیت داشت، تولید ماسک و ضد عفونی کردن معابر و کمک به تیمهای بهداشت و درمان و بیمارستان ها، حتی تغسیل و تدفین متوفیان کرونایی توسط جهادگران عزیز بود.
زهرایی در توضیح کمک جهاد گران در موج اول کرونا گفت: حدود ۸۰۰ هزار نفر از گروههای جهادی از زمان ضدعفونی کردن معابر تا همان مرحله اول به میدان آمدند ؛ به گروههای جهادی و بسیج مأموریتهایی را دادیم و تصمیم گرفتیم بسته معیشتی و ارزاق به مردم بدهیم و برای اشتغال کسانی که آسیب دیده اند فکری کنیم؛ ماحصل این خدمات و رزمایش اول تبدیل به نهضت کمک مومنانه شد.
زهرایی در ادامه افزود: تاکنون دو رزمایش کمک مومنانه را انجام داده ایم، یکی در ماه مبارک رمضان یکی هم در ماه ذی الحجه، محرم و صفر، اکنون نیز وارد مرحله سوم رزمایش شده ایم. ولی امر مسلمین جهان فرمان صادر فرمودند و هم کارشناسان گفته اند که جوانان داوطلب، صالح و مومن پای کار رزمایش سوم بیایند.
زهرایی با اشاره به تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین گفت: طبق تفاهمنامهای ابتدایی که با وزارت بهداشت داریم صد در صد در این مرحله هم پای کار میآییم. همان موقع در موج اول شیوع ویروس کرونا قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و قرارگاه زیستی در سپاه ایجاد شده بود که تا ماههای اخیر ادامه داشت، ولی فعالیتشان محدود شد، اما در برخی از عرصهها از دیروز دوباره این قرارگاهها فعال شده است که یکی از کمیتههای جدی آن هم عملیات جهادی میباشد.
وی افزود: عرصههایی هم برای جهادگران تعریف کرده ایم و یک تفاوتهایی که با سری اول دارد مثلاً ضد عفونی کردن معابر یا تولید ماسک که با همکاری کارگاههای جهادی توسط بانوان بد سرپرست و بیسرپرست که تولید پوشاک داشتند و به سمت تولید ماسک رفتند، موضوعیت داشت، ولی الان دیگر خیلی این موارد موضوعیت ندارد، چون قیمت ماسک خیلی بالا نیست و در دسترس همه قرار دارد.
زهرایی در ادامه تصریح کرد: ما عرصههایی برای جهادگران تعریف کردهایم که به طور مثال به بیمارستانها جهت غربالگری میروند و کمک به کادر بهداشت و کار خدماتی داخل بیمارستان میکنند. کمک بسیج جامعه پزشکی، پرستاری و دانشجویان پرستاری نیز دیگر عرصه خدمت رسانی است.
وی گفت: آگاه سازی مردم در این زمینه خیلی مهم است و البته مثل دورههای گذشته بسیج انصافاً حماسه خلق کرد.
وی افزود: رسالت ما بسیج شوندگی مردم است و اصل مسئله این است که مردم پای کار بیایند تا بتوان مشکلات ناشی از کرونا را رفع کرد و اعلام می کنیم به گروههای جهادی و همه بسیجیانی که موجودیتی در گرو انقلاب دارند، در موج سوم کرونا و با فرمان ولی امر مسلمین جهان پای کار بیایند و در این قرارگاه زیستی عضویت پیدا کنند و در آن نقش آفرینی نمایند. موج سوم کرونا با کمک مردم و گروههای مختلف اقشار ریشه کن خواهد شد.