خبرگزاری کار ایران

ربیعی در نشست خبری:

مجلس طرح‌هایی ندهد که زندگی مردم را سخت‌تر کند/ استراتژی درست دولت، افزایش حقوق‌هاست/ تعطیلی‌های جدید اعلام خواهد شد/ حسابی به نام «بودجه خاص» نداریم

مجلس طرح‌هایی ندهد که زندگی مردم را سخت‌تر کند/ استراتژی درست دولت، افزایش حقوق‌هاست/ تعطیلی‌های جدید اعلام خواهد شد/ حسابی به نام «بودجه خاص» نداریم
کد خبر : ۹۸۷۳۴۵

سخنگوی دولت در نشست خبری خود به تشریح اقدامات دولت در یک هفته گذشته پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، "علی ربیعی" سخنگوی دولت در نشست خبری خود  که ظهر سه شنبه ششم آبانماه برگزار شد، اظهار داشت: در هفته‌های اخیر شاهد رفتارهای ناصحیحی با دولت مواجه بودیم که اگر ادامه دار می‌شد با مشکلات بسیاری رو به رو می‌شد که اگر فرمایشات رهبری انجام نبود  شاید ادامه‌دار می‌شد. دولت موظف و مکلف به پیروی از فرمایشات رهبری است.

وی افزود: تصمیماتی که در ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رهبری صورت گرفت ما را در مسیر جدیدی قرار داد، اگر تا دیروز با متغیر جان و سلامت و نان رو به رو بودیم امروز با متغیرهای اجتماعی رو به هستیم

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای این‌که افراد در معرض کرونا حمایت شوند، وزارت رفاه کارهایی انجام داده است و افرادی که در هیچ کجا نیستند مورد حمایت قرار گیرند، تاکید کرد: زنجیره کرونا باید شکسته شود ، ما تعطیلی هایی اتخاذ کردیم که گفته خواهد شد.

سخنگوی دولت با بیان این‌که تاثیرگذاری کرونا بر عرصه‌های سلامت، اقتصاد و جامعه و حتی امنیت هر روز ابعاد جدیدی یافته و در حال گسترش است، گفت: تصور آنکه کرونا در چند ماه به پایان خواهد رسید، امروز به یک خوش خیالی خطرناک می‌ماند حتی برخی چشم انداز ۳ ساله برای دستیابی به ایمنی عمومی را مطرح می‌کردند و برخی کرونا را ویروس ماندگار مانند آنفولانزا می‌دانند.

وی تاکید کرد: لذا ما با خصوصیات بحرانی با طول زمان زیاد و اثر شدید و ریسک بالا و پرمخاطره روبرو هستیم. جهش ویروس غیرقابل پیش بینی است.  بنابراین ما نیازمند حکمرانی مبتنی بر کرونا هستیم. ما به سطح بالایی از نظم ساختاری و نظم اجتماعی و نهادینه شده نیازمندیم.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: بی توجهی و عدم همراهی با پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی بنابر تحقیق صورت گرفته و همچنین تغییرات جهشی در ویروس که ضریب ابتلا را از ۱.۳ به ۱.۹ رسیده است باعث افزایش ابتلا به آن شده است.

وی ادامه داد: البته در دنیا هم وضعیت مشابهی را داریم. برخی از کارشناسان ما معتقدند ویروسی که از چین تسری پیدا کرد، با ویروسی که از غرب و اروپا آمد، متفاوت‌تر است. 

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در بخش‌های پژوهشی مبارزه با بیماری کرونا گفت: دولت در یک مرحله فقط ۶۰ میلیارد تومان به بحث مطالعات و تحقیقات علمی در حوزه  بهداشت و درمان تخصیص داده است.

وی تاکید کرد: بر اساس آخرین بررسی سازمان بهداشتی هیچ یک از داروها تاثیر چندانی ندارد و راهی جز بهداشت و پیشگیری نداریم. 

ربیعی با بیان این‌که ما امروز نیازمند برنامه‌ریزی حداقل برای یک سال آینده هستیم، عنوان کرد: مطالعات نشان می‌دهد عامل جمعیت در سنین بالا، دیابت، فشار خون،  چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران منجر به افزایش تعداد مرگ و میر شده است.

وی با اشاره تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده بیان کرد: امروز روزانه ۲۱ میلیون عدد ماسک تولید می‌کنیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: تجهیز و اضافه کردن تخت های بیمارستانی در دست اقدام است. سرعت بخشیدن به دولت الکترونیک یکی از اقدامات زیرساختی برای مقابله با گسترش ویروس است.

وی خاطر نشان کرد: کار دیگر، رسیدگی به افرادی است که مشاغل آزاد داشتند و مشمول هیچ بیمه ای نبودند، شناسایی این افراد صورت گرفته و در یک مرحله هم به ۳ میلیون از این افراد بسته غذایی تخصیص یافت و چگونگی کمک به آنها در دستور کار قرار دارد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به دیدار ستاد ملی مبارزه با کرونا، گفت: امروز در داخل کشور عزیزمان ایران،‌ همان گونه که رهبری معظم نیز در دیدار با اعضای ستاد ملی کرونا مطرح کردند، نیازمند شناخت عمیق از مهمترین مسائل و اقدامات یکپارچه بین ملت و حاکمیت هستیم. 

وی ادامه داد: بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تقارن با هفته وحدت، معنابخش مسیر پیش‌ روی قوا، انسجام ملی و پشتوانه پشت سر گذاشتن بحران‌هایی است که کشور در این مقطع با آن مواجه است.

ربیعی تاکید کرد: اگر با هشدار صریح رهبر انقلاب رفتارهای ناشایست با دولت متوقف نمی‌شد چه بسا تضعیف ما را در مسائل جهانی و منطقه موجب می‌شد و نهایتا باعث انشقاق ملی نیز می‌گردید.

وی ادامه داد: همان طور که رهبر انقلاب فرمودند باید بین نقد و اهانت تفکیک قائل بود. نقد بخشی از ادب جمهوریت است. اهانت و هتک حرمت نیز ناقض ادب اسلامی است و رهبری با درکی عمیق از هر این دو مولفه ، نسبت به نارسایی که در حال شکل‌گیری بود، هشدار دادند. نارسایی که اخلاق سیاسی و انسجام ملی را نشانه گرفته بود. 

سخنگوی گفت: از مقام معظم رهبری به خاطر روشنگری‌های مبتنی بر بینش اسلامی و منطق حکمرانی که همواره رهنمون داشته‌اند؛ سپاسگزارم.

سخنگوی دولت با اشاره هفته وحدت بیان کرد: نفس ابتکار هفته وحدت، نمادی است که نشان می‌دهد این امت در کلیت محمدی خود می‌تواند اختلاف‌ها را و آشفتگی‌ها را تبدیل به نقطه قوت کند.

وی ادامه داد: از این منظر وحدت در سطح منطقه‌ای نیز اهمیت مضاعف دارد و بدان معناست که ما در مقام بازیگران این جغرافیای وسیع اسلام باید نگرانی های مشروع امنیتی یکدیگر را به رسمیت بشناسیم. هفته وحدت به این اعتبار، باید تبدیل به یک فرصت جهت اندیشیدن به موضوع صلح سازی در  گستره همسایگانی و منطقه ای شود. 

سخنگوی دولت تاکید کرد: ما همیشه از نفوذ تفرقه افکنانه  قدرت های برون منطقه ای در منطقه سخن گفته‌ایم. اما باید توجه داشت که بستن راه نفوذ قدرت‌های جنگ افروز و تفرقه‌افکن در پیکره امت، فقط با شعار وحدت ممکن نخواهد شد. ما باید مکانیزم های حل و فصل اختلاف همسایگانی را نیز در سطح مناسبات منطقه ای ایجاد کنیم. توانمند‌سازی سازمان همکاری در منطقه یکی از این مکانیزم‌ها می‌تواند باشد که می‌تواند موجب تقویت وحدت امت اسلامی در منطقه و جهان شود.

ربیعی بیان کرد: از سوی دیگر هفته وحدت فرصتی است تا مقوم‌های وحدت ساز داخلی خود و الزاماتی را که همگان باید برای حفظ وحدت به آن پایبند باشیم، مرور کنیم. 

ربیعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر بایدن پیروز انتخابات شود و آمریکا به برجام بازگردد، آیا ایران تمام توافقات را می‌پذیرد؟ اظهار کرد: شرایط ما برای انجام کامل تعهدات در برجام روشن است و سیاست ما از روز اول روشن بوده و با خروج ترامپ ما از برجام خارج نشدیم و شورای امنیت و کشورهای اروپایی نیز در کنار آمریکا قرار گرفتند و تحریم‌ها علیه ایران اعمال شد و امروز نیز آثار آن را مشاهده می‌کنید.

وی افزود: ما یکسال است که به تعهدات خود پایبند بوده‌ایم، امروز نیز اعلام می‌کنیم که کاهش تعهدات ایران درپی خروج آمریکا از برجام بوده و بلعکس هم همین مسیر خواهد بود؛ کاهش تعهدات ایران برگشت پذیر بوده و ایران نیز بلافاصله به سطح پیشین انجام تعهدات خود بازخواهد گشت.

سخنگوی دولت بیان کرد: برای ما فرقی نمی‌کند که چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود و برای ما تفاوت ندارد که کدام رئیس جمهور به برجام بازخواهد گشت؛ ما مطابق اصول خود عمل خواهیم کرد. 

وی درباره ارزهای بلوکه شده در کره جنوبی بیان کرد: در حال حاضر ما ده‌ها میلیارد دلار ارز در کشورهای مختلف داریم که بانک مرکزی در حال تلاش برای بازگرداندن این ارزها به کشور است که تاکنون برخی از این کشورها به صورت تهاتر ارزها را به ما بازگرداندند. 

ربیعی ادامه داد: این ارزها دو قسمت است، یک قسمت ارزهایی است که پشتوانه مالی ما بوده و به عنوان مثال در کشور چین است، برخی نیز ارزهایی است که در مخارج روزمره به آنها احتیاج داریم؛ از ذکر نام کشورها خودداری می‌کنم اما اخیراً مسیری جزئی برای دارو بازشده است اما این مسیر پاسخگوی ما نیست.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، درباره مسابقه‌ای ارائه طرحی که در مجلس پیگیری می‌شود و تاکید دارند پول اجرای آن را از محل درآمد کارگران و بازنشستگان تامین کنند و برخی از آنها نیز هیچ محل منابع مشخصی ندارد، گفت: طرحی که بدون هماهنگی با ارکان اجرایی کشور تهیه می‌شود با سختی در اجرا مواجه خواهد شد. این طرح به ما نشان داد هر تصمیم این چنینی باید با همکاری دولت جلو برود و قطعا ما از هیچ کاری که وضعیت معیشت مردم را بهبود دهد نه دریغ و نه محدود خواهیم کرد.

وی ادامه داد: نباید طوری شود که طرح‌ها زندگی مردم را تلخ تر و سخت تر کند و رضایت آنی ایجاد شود و تلخی بلند مدت داشته باشد. ابتدا گفتند از محل تبصره ۱۴ این پول را بردارند. ما اجازه گرفتیم ۴۰ هزار میلیارد اوراق بفروشیم و نشد. گفتیم از تراکنش‌های بانکی پول برداریم. اینها قابل محاسبه در دراز مدت است‌. امروز صبح دکتر همتی طرحی پیشنهاد دادند که در نتیجه به این رسیدیم این طرح افزایش قیمت به همراه دارد. بنابراین منصرف شدیم. استراتژی درست دولت افزایش حقوق ها است و ما باید به این سمت برویم. اخیرا راه حلی را پیشنهاد دادند که ۳۰ هزار میلیارد دیگر دولت اموال به برخی نهادها بفروشد. اینکه آن نهاد چقدر توان مالی دارد، مشخص نیست‌.

سخنگوی دولت افزود: دولت با این طرح مخالف است و معتقد است هر راه حلی باید بدون آثار تبعی در بلند مدت و دراز مدت باشد و از ترمیم دریافتی ها و افزایش قدرت خرید مردم استقبال خواهد کرد. در آستانه ارائه بودجه ۱۴۰۰ هستیم. در سال ۹۹ تصمیم به همسان سازی گرفتیم، به دهک‌های پایین سبد داده شود و همه اینها انجام شد. بنابراین بنای ما این است آنچه فکر می‌کنیم به طور ماندگار صورت گیرد را دنبال کنیم. با هر کمکی به زندگی مردم موافقت کنیم اما معتقدیم امکان این طرح وجود ندارد.

سخنگوی دولت در ادامه این نشست درخصوص تشکیل کمیته‌ای توسط معاون اول رئیس جمهور با هدف پیگیری خصوصی‌سازی‌ها و اینکه گفته می‌شود این در تقابل با قوای دیگر است و همچنین اینکه نظر دولت درخصوص ابطال برخی واگذاری ها چیست؟، گفت: در ابتدا باید بگویم که تشکیل این کارگروه در دولت مطابق دستور و مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده است و از قوای دیگر هم افرادی در آن حضور دارند، یعنی این یک کمیته بین قوه‌ای است که در خصوص موانع پیش‌روی حوزه تولید فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: از جمله تصمیماتی که این کمیته داشته تخصیص اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای واحدهای تولیدی بود که به تصویب شورای عالی پول و اعتبار رسید، همچنین تسهیلات ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای بخش مسکن مصوبه دیگر این کمیته بود و همچنین برای حمایت از کارگاه‌های تولیدی مصوب شد که به میزان ۹۰ درصد فروش سال گذشته‌ کارگاه‌ها و تولیدی‌ها به عنوان سرمایه در گردش در اختیار آنها قرار گیرد.

ربیعی همچنین درخصوص نحوه ابطال برخی خصوصی‌سازی‌ها اظهار داشت: این که یک نفر حضوری می‌رود در یک کارخانه و می‌گوید این خصوصی‌سازی ابطال شد یا اینکه یک نهادی اطلاعیه بدهد و بگوید که این خصوصی‌سازی ابطال شد، خب اینگونه نیست، خصوصی‌سازی نهاد و سازوکار مشخص خود را دارد و آنجا هم قانون دارد.

وی ادامه داد: این رفتارها به نحوی نشان می‌دهد که انگار این خصوصی‌سازی‌هایی که انجام شده، همگی باطل است. در حالیکه این سوال از اساس سوال درستی نیست و آقای جهانگیری یکی از کارهای موثر شان دنبال کردن تشکیل این کارگروه بوده و آنچه که تاکید شده این است که شورای حل اختلاف تصمیم بگیرد، نه اینکه هر فردی به محل کارخانه برود و آنجا تصمیم بگیرد یا اطلاعیه بدهد.

دستیار ارتباطات اجتماعی درخصوص تحریم‌های اخیر آمریکا و قرار دادن اسم وزیر نفت در لیست تحریم‌ها، گفت: ببینید ما تصور می‌کنیم که اقدامات جدیدی که آمریکا صورت داده در حال تکمیل اقدامات پیشین خود است، اینکه تاکنون اسم آقای زنگنه در تحریم‌ها نبود، مگر تفاوتی داشت.

وی ادامه داد: ما هر تحریم جدید را یک ظلم جدید می‌دانیم و بعد جدیدی از ظلم دولت آمریکا نسبت به ملت ما است، البته تاثیر چندانی ندارد. مگر اینکه ما تاکنون صادراتی داشته‌ایم با اجازه آمریکا بوده است؟ یا آمریکا مایل بود که ما آن را انجام دهیم.

سخنگوی دولت دوازدهم در خصوص تأمین منابع و حمایت از اشخاصی که تحت پوشش تامین اجتماعی نیستند، گفت: کرونا همه اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داد اما ما را مضاعف تحت تاثیر قرار داد، ما به منابع مالی خود دسترسی نداشتیم و کرونا نیز به آن اضافه شد؛‌ ۶ میلیون شغل مورد تهدید قرار گرفت؛ از این ۶ میلیون ۳.۵ میلیون در مشاغل رسمی و ۲.۵ میلیون در مشاغل غیر رسمی بود؛ استراتژی ما افزایش تولید و تثبیت اشتغال بود. 

وی با بیان اینکه باید تثببیت شغل کنیم و از تعطیلی جلوگیری کنیم و به آسیب دیدگان کمک کنیم، افزود: ۵۴۴ هزار کارگاه به بانک‌ها معرفی شدند و ۱۴ هزار میلیارد تومان به آنها پرداخت شد، یک میلیون و ۶ هزار شغل تحت پوشش قرار داده شد؛ ۲۴۰ هزار نفر از این افراد تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند و ما علاوه بر این افراد ۸۵۰ هزار نفر دیگر را هم تحت پوشش بیمه بیکاری بردیم؛ یعنی بالای ۱ میلیون نفر تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند. 

ربیعی گفت: خوشبختانه در موج دوم ۱۶۹ هزار نفر در مرحله جدید قصد ثبت نام دارند؛ یعنی عده ای به بازار کار بازگشتند؛ ۴ میلیون نفر را شناسایی کردیم که شغل‌هایی داشتند که بیمه بیکاری مشمولشان نمی‌شد. برای بخشی از آنان وام کم بهره در نظر گرفتیم؛ ۳ میلیون نفر هم بیکار داشتیم. برای این نگرانی‌ها مدام برنامه‌ریزی می‌شود.

وی اضافه کرد: شناسایی افراد مستحق برای ما حائز اهمیت بود؛ سیاست بعدی بازگشایی بنگاه‌های تعطیل شده است، امیدواریم این افراد شناسایی شده تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند. با دقت تمام ابعاد این موضوع را بررسی می‌کنیم. سیاست بازگشت به کار بسیار مهم است که شغل را تعریف کنیم که شاغل به کار باز گردد، در غیر این صورت از شاغل بیکار شده حمایت کنیم؛ صندوق توسعه ملی تکمیل شده و باید بتوانیم از محل‌های دیگر تمهید کنیم و این برنامه را اجرایی کنیم. همچنین سیاست برگشت به کار سیاست بسیار مهمی است که ما شغل را تقویت کنیم.

سخنگوی دولت در خصوص ادعای اخیر درباره دخالت ایران در انتخابات آمریکا نیز اظهار کرد: مقرر شد وزارت امور خارجه، سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع امریکا را نسبت به این ادعای دروغین احضار کند و تذکر لازم را به او بدهد. ما هیچ انگیزه‌ای برای دخالت در امور داخلی کشورها من‌جمله آمریکا نداریم و معتقدیم مردم باید براساس اراده خود سرنوشت کشور خود را انتخاب کنند.

ربیعی افزود: آمریکا ابتدا باید این تناقض را حل کند که چگونه ایران در انتخابات آمریکا دخالت می‌کند، در حالی که رؤسای جمهور هر دو حزب آمریکا با مردم ایران کنار نیامدند؛ برای ما اهمیتی ندارد چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا ‌شود، مهم برای ما بازگشتن حق از بین رفته مردم ایران است. به نظر من از آنجایی که دولت آمریکا در انتخابات سایر کشورها دخالت و کودتا کرده، به سبک و سیاق خود در حال خود تعمیمی است و ناظران و شاهدان بین المللی هم چنین چیزی را باور نکرده‌اند.

 وی  در پاسخ به شائبه ‌ی درباره یک حساب خاص منتسب به رئیس جمهور اظهار داشت: باز هم با یک خوانش نادرست و  یک القای ناصحیح مواجه هستیم. امیدوارم اینگونه سوالات در چارچوب نقد روشنگرانه باشد و نه چیز دیگری. واقعیت این است که ما هر روز با حرف‌های جدیدی مواجه‌ایم. مثلا گفته شده سه خزانه وجود دارد! باید بگویم که این ادعا اساسا غلط است و یک خزانه بیشتر در کل کشور نداریم و همه درآمدها نیز در خزانه کل کشور است. اینکه می‌گویند خزانه سومی به نام "حساب خاص"، درست شده، کذب محض است. 

سخنگوی دولت افزود: هیچ بند، عنوان و حسابی به نام «بودجه خاص» نداریم  و این، فقط یک بیان لفظی و مبتنی بر اولویت بندی است.  هدف از بیان آن هم یعنی اجرای طرح ها و پروژه های نیمه تمام که دارای اولویت هستند. بنابراین مجددا تاکید میکنم، این، بیشتر یک لفظ و عنوان برای برخی مصارف است و نه یک حساب یا پولِ در اختیار. اما متاسفانه برخی طوری القا کرده اند که چنین برداشتی در افکار عمومی به وجود آمده است.

دستیار ارتباطات رئیس جمهور ادامه داد: این شبهه نیز به شکل جفاگونه‌ای طرح شده که البته برای دولت تازگی ندارد و در طول این سال‌ها بارها با چنین بداخلاقی‌هایی مواجه بوده است؛ بنابراین دوباره صراحتا تاکید می‌کنم بودجه یا حساب خاص،  صرفا یک لفظ برای پروژه های نیمه تمامِ با اولویت است. تخصیص آن هم مثل همه تخصیص‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه صورت می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه همچنین شبهه دیگری مطرح و ادعا شده گه خزانه دومی هم تحت عنوان خزانه سازمان هدفمندی یارانه‌ها وجود دارد! این نیر کاملا کذب و نادرست است، خاطرنشان کرد: افرادی که این شبهه را مطرح کرده‌اند به خوبی می‌دانند آنچه که بعنوان خزانه دوم می‌گویند، مربوط به سازمان‌ هدفمندی یارانه‌ها و تبصره ۱۴ قانون بودجه است. در این باره لازم است دو نکته را بگویم . اول اینکه سازمان هدفمندی یارانه‌ها نه در دولت ما بلکه در دولت قبل ایجاد شده و هیچ‌‌کس هم به آن معترض نبوده است. ضمن آنکه تخصیص آن هم کاملا تحت نظر سازمان برنامه و بودجه است .

ربیعی تصریح کرد: نکته دیگر که جالب است بدانید آنکه افرادی که امروز چنین شائبه‌ای مطرح می‌کنند، در گذشته کاملا در فرآیند تصمیم گیری و تصویب آن بوده و نقش داشته و موافق‌اش بوده‌اند. برای همین تعجب می‌کنیم که چنین شبهات نادرستی از سوی برخی افراد که از قضا از مطلعان امر هستند، چرا گفته می‌شود؛ قاطعانه اعلام می‌کنم هیچ پولی خارج از خزانه واحد نداریم.

 وی درباره نتیجه لوایح "FATF" در ایران اظهار داشت: متاسفانه علی‌رغم همه هشدارهایی که دولت درباره بوجود آمدن مشکلات قابل پیش‌بینی در حوزه مالی در صورت عدم تصویب لوایح FATF داد، این لوایح مورد تصویب قرار نگرفت و این امر مشکلاتی در مراودات اقتصادی و مالی ما با دنیا حتی با کشورهای دوست همچون روسیه و چین بوجود آورده است. مدتی است که بانک «اچ اس بی سی» در مواجهه با درخواست گشایش حساب ایرانیان امتناع می‌ورزد. برخی مدیران بانکی در آلمان نیز با استناد به قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، ریسک همکاری با اتباع ایران را افزایش داده‌اند و خواستار بستن برخی حساب‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: هر چند رفتار تبعیض‌آمیز در ارائه خدمات مالی به ایرانیان با توسل به ابزار فشار FATF به هیچ وجه قابل توجیه نیست و رویه وزارت متبوع برای توقف این رفتارها، همواره پیگیری آن از طرق گوناگون و توصیه اتباع به طرح دعاوی حقوقی علیه این موسسات مالی بوده، لیکن نمی‌توان آثار علمی این مشکل‌تراشی‌ها در زندگی روزمره اتباع کشورمان را نادیده گرفت. هم‌پوشانی وارد شدن ایران به لیست سیاه FATF و شرارت های آمریکا در اعمال تحریم ها، کاملاً به سود رژیم ترامپ تمام شده و آمریکا تلاش دارد که با مقصر جلوه دادن ایران در عدم پذیرش استانداردهای FATF از زیر بار مسئولیت وارد کردن فشار مضاعف بر مردم شانه خالی کند.

ربیعی گفت: سیاست فشار حداکثری آمریکا علت اصلی و اولیه بروز مشکلات فعلی نظام مالی کشورمان محسوب می‌شود و با فرض بقای تحریم‌ها، حتی با پیاده‌سازی استانداردهای مذکور نمی توان گشایش بزرگی در بخش پولی و بانکی متعارف کشور متصور بود، لکن به هر روی محدودیت‌های اعمالی FATF در این شرایط بر پیچیدگی اوضاع می افزاید.

وی تصریح کرد: عدم پذیرش استانداردهای FATF دستاویزی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات تحریمی آمریکا فراهم کرده است ولی دولت مصمم است که نه اجازه چنین سوء استفاده ای را به آمریکا بدهد و نه در برابر بی‌توجهی به اهمیت FATF در برخورداری از تعامل های سازنده و مثبت مالی و بانکی با جهان بی اعتنا بماند.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور درباره تشکیل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا گفت: تنوع کار کمیته‌ها بیشتر خواهد شد. امروز کمیته سلامت و تحقیقات علمی ابعاد جدیدی یافته است. کمیته امنیتی و اجتماعی الزامات و تصمیمات جدیدی را پیدا کرده و نیازمند سختگیری و قواعد انضباطی هستیم. بدیهی است در چنین وضعیتی معمولا دستگاه‌های اجرایی اولویت اصلی را عرصه های مرتبط با خود می دانند. بنابراین نوعی دیدگاه‌های متفاوت نیز پدید می آید که طبیعی است.

وی با بیان اینکه مطالعات اجتماعی کرونا یکی از الزامات این روزها است. آثار  آن بر زندگی اجتماعی مردم روز به روز عمیق تر می شود از جمله  کودکانی که به مدرسه نمی‌روند، اظهار داشت: آثار اقتصادی کرونا با هم پوشانی تحریم در ایران نیازمند تصمیمات مداوم و پیگیری آن است. به نظر می رسد مقام معظم رهبری با توجه به این ضرورتها و شرایط، نیاز به پیگیری مصوبات و اجرایی شدن آنها و ایجاد هماهنگی را در قالب تشکیل یک قرارگاه عملیاتی ذیل ستاد ملی کرونا مطرح نمودند.

ربیعی افزود: رئیس جمهور بزودی فردی را به عنوان مسئول قرارگاه تعیین خواهد کرد. چون بیشتر تصمیمات ما در حوزه اقتصادی، اجتماعی، انتظامی و محدود سازی و سلامت و رعایت پروتکل ها است  بدیهی است فردی توسط رییس جمهور انتخاب می شود که بتواند با اختیار کامل این حوزه‌ها را هماهنگ کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز