دیدار رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی کانتونهای سوئیس با ذوالنوری؛
درخصوص رفع فوری تحریمها با ایران هم نظر هستیم
رئیس کمیسیون سیاست امنیتی مجلس کانتونهای سوئیس با انتقاد از خروج آمریکا از برخی معاهدات مهم بینالمللی از جمله توافق برجام گفت: «به هیچ وجه موافق برهم خوردن برجام نیستیم و درخصوص لزوم رفع فوری تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران با شما هم نظر هستیم.»
به گزارش ایلنا، تیانا موزر، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای ملی سوئیس و توماس میندر، رئیس کمیسیون سیاست امنیتی مجلس کانتون های سوئیس با حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کردند.
ذوالنوری در ابتدای این دیدار با اشاره به مناسبات دیرینه دو کشور گفت: توسعه ارتباطات پارلمانی فیمابین مجالس سوئیس با مجلس شورای اسلامی به ویژه میان کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی، نقش موثری در تسهیل و گسترش تعاملات دو کشور در سایر بخشها بویژه در زمینه اقتصادی و تجاری دارد.
وی در همین رابطه افزود: استفاده از توانمندیهای دو کشور، به توسعه هرچه بیشتر همکاری های اقتصادی، علمی، زیست محیطی و امور بشر دوستانه کمک خواهد کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با انتقاد از نقض مکرر معاهدات بین المللی از سوی آمریکا و اعمال تحریم های یکجانبه و ظالمانه علیه دیگر کشورها و حتی قضات دیوان کیفری بین المللی گفت: ایستادگی در مقابل اقدامات یک جانبه گرایانه و غیرقانونی آمریکا از قبیل نقض مکرر معاهدات و پیمانهای بین المللی مانند پیمان های زیست محیطی، کنترل تسلیحات کشتار جمعی و برجام، امری لازم و ضروری است تا مانع از افزایش قانون شکنی های این کشور در عرصه جهانی گردد.
ذوالنوری در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم همکاری دو کشور در عرصه محیط زیست و مقابله با معضل تغییرات اقلیمی در جهان تاکید کرد و افزود: در شرایط تحریم های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، از همکاری در زمینه کمک به حفظ محیط زیست و جایگزین کردن انرژیهای پاک و قابل تجدید و سایر امور بشردوستانه استقبال می کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان این دیدار نسبت به توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و سوئیس در سایه تلاش و اهتمام نمایندگان مجالس دو کشور ابراز امیدواری کرد.
خانم تیانا موزر، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای ملی سوئیس نیز در همین دیدار بر لزوم توسعه همکاریها در زمینه های مختلف تاکید کرد و افزود: افزایش تعاملات پارلمانی میان نمایندگان مجالس ایران و سوئیس بویژه میان کمیسیونهای تخصصی، در گسترش همکاریهای فیمابین، حائز اهمیت است.
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای ملی سوئیس در ادامه این دیدار با تقدیر از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در کمک به تامین ثبات و امنیت در منطقه از جمله مبارزه با تروریسم گفت: سابقه همکاریهای منطقه ای دو کشور در امور بشردوستانه، الگوی مناسبی برای سایر کشورها است.
وی همچنین نسبت به تحقق تلاشهای کشورش در زمینه ایجاد و توسعه کانال مالی بشردوستانه بین دو کشور ابراز امیدواری کرد.
توماس میندر، رئیس کمیسیون سیاست امنیتی مجلس کانتون های سوئیس نیز در همین دیدار با ابراز خرسندی از همکاریهای رو به گسترش دو کشور در بخشهای سیاسی، اقتصادی، پارلمانی و بشردوستانه گفت: همکاریهای پارلمانی در شناسایی و رفع موانع توسعه تعاملات و همکاریهای فیمابین نقش مؤثری دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از خروج آمریکا از برخی معاهدات مهم بین المللی از جمله توافق برجام افزود: به هیچ وجه موافق برهم خوردن برجام نیستیم و درخصوص لزوم رفع فوری تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران با شما هم نظر هستیم.
رئیس کمیسیون سیاست امنیتی مجلس کانتون های سوئیس در پایان این دیدار بر ضرورت همکاریهای دو کشور در زمینه های اقتصادی، علمی، محیط زیست و امور بشر دوستانه تاکید کرد.