رییس مرکز مشاوران قوه قضاییه:
افزایش ظرفیت سرباز کارآموز در سال ۹۹ نداریم/ آییننامه کانون وکلا فرتوت است
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: ظرفیت سربازارآموز در سال ۹۸ به ۳۰۰ نفر افزایش یافت اما متاسفانه این ظرفیت را در آزمون ۹۹ نداریم و هنوز نتوانستهایم این مصوبه را بگیریم و اشخاصی میتوانند در آزمون سال ۹۹ شرکت کنند که تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ پایان خدمت یا معافیت دائم ارائه کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی بهادری جهرمی، رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در چهارمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و دهه کرامت، اظهار کرد: ما موفق شدیم که فرایند برگزاری آزمون وکالت سال ۹۸ را تمام کنیم، سختی این آزمون در ملی بودن و دو مرحلهای بودن آن بود.
وی افزود: هر تست در آزمون تقریبا یک دقیقه فرصت پاسخگویی دارد که بیشتر تست IQ است تا سنجش استعداد و توانمندی، بر همین اساس آزمون دو مرحلهای انجام شد.
رییس مرکز مشاوران قوه قضاییه اضافه کرد: طی دو ماه کاری از ۱۰ هزار و ۲۱۰ نفر مصاحبه گرفته شد.
بهادری جهرمی اضافه کرد: ما اولین مرکزی بودیم که برای کرونا اعلام تعطیلی کردیم حتی زمانی که اعلام تعطیلی کردیم، بسیاری بر ما ایراد گرفتند.
وی بیان کرد: ۴۵۵ استاد دانشگاه و قاضی و وکیل باسابقه دادگستری با ما همکاری کردند و قریب به ۱۰۰ نیروی اجرایی در این فرایند کمکرسانی کردند. رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: ما در هفت منطقه مصاحبه میگرفتیم در هر منطقه ۳۰ تیم مصاحبهگر فرایند را انجام دادند. تمامی فرایند مصاحبه کاملا الکترونیک بود و ما در این مدت حتی یک کاغذ هم استفاده نکردیم؛ از یک بازهای به بعد فایلهای صوتی مصاحبهها را نیز ضبط کردیم.
به گفته بهادری جهرمی از کل ۱۰هزار و ۲۱۰ نفر فقط ۳۰۰ نفر رد شدند.
بهادری جهرمی اظهار کرد: تاکنون ۵ هزار نفر پذیرفته شدهاند و به آنها اعلام شده و مابقی در طول این ماه انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: برخی مصاحبهها به دلیل اعلام نظر مصاحبهکنندگان مبنی بر عدم آمادگی داوطلب مجدد برگزار شد، همچنین قبل از مصاحبه حضوری، آزمون روانشناسی از داوطلبان گرفته شد.
بهادری جهرمی گفت: داوطلبانی که تفاوت روشنی بین آزمون کتبی و شفاهی آنها باشد، برای مصاحبه مجدد دعوت خواهند شد.
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه بیان کرد: ۳مهر ماه آزمون وکالت سال ۹۹ برگزار خواهد شد و مجری سازمان سنجش خواهد بود و منابع آزمون هم منابع سال گذشته است و کمی تغییر داشتیم؛ خوشحال هستیم که کانون وکلای دادگستری نیز منابعشان را به ما نزدیک کردند.
وی در خصوص سرباز کارآموز نیز گفت: ظرفیت سربازارآموز در سال ۹۸ به ۳۰۰ نفر افزایش یافت اما متاسفانه این ظرفیت را در آزمون ۹۹ نداریم و هنوز نتوانستهایم این مصوبه را بگیریم و اشخاصی میتوانند در آزمون سال ۹۹ شرکت کنند که تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ پایان خدمت یا معافیت دائم ارائه کنند.
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اضافه کرد: داوطلبان ترم آخر تحصیلی نیز میتوانند در آزمون شرکت کنند به شرطی که مدرک خود را تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ارائه کنند.
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه در خصوص انتخابات هیئت مدیره این مرکز، گفت: انتخابات ۲۸ هیئت مدیره سال گذشته انجام شد و به همین دلیل انتخابات شورای عالی کارشناسان و وکلا انجام میشود و ۱۳۵ نفر در این انتخابات شرکت کردند و نزدیک نیمی از آنها وکلا بودند و مابقی کارشناسان رسمی بودند که ۶ نفر از کاندیداهای وکالت و ۲ کاندید در مشاوره از بانوان بودند.
بهادری جهرمی در خصوص اعتراضات آزمون وکالت قوه قضاییه گفت: در آزمون سال گذشته ما ۱۰۷ هزار شرکتکننده داشتیم و کارنامه آنها اعلام شد و مجری آزمون هم دانشگاه پیام نور بود و کمتر از ۲ ساعت بعد از آزمون سوالات را روی سایت گذاشتیم و همین باعث شد داوطلب برای خود کارنامه فرضی ایجاد کند، اقدام دیگر ما این بود که سه روز بعد از آزمون پاسخ نامه تشریحی را صادر کردیم و وقتی داوطلب درصد واقعی خود را با نتایجی که خود به دست آورده بود، چک کرده بود اعتراض کرد.
وی افزود: به واسطه همین اعتراض سامانهای تاسیس شد و واحد بازرسی مامور شد از ۱۰۰ داوطلبی که شکایت کرده بودند، دعوت به عمل آورد و کارنامه آنها تصحیح شد و یک مورد هم خطا ندیدیم، اما از تمام ۱۰۷ هزار نفر کمتر از هزار نفر در سامانه رایگان وارد شدند و برای تصحیح آزمون دستی هم فقط ۸۰ نفر به ما مراجعه کردند و باز هم اعلام میکنیم هر کسی که اعتراض دارد، وارد سامانه شود.
به گفته بهادری جهرمی ۳۰ تیر ماه انتخابات شورای عالی وکالت و کارشناسی برگزار خواهد شد.
وی درباره اصلاح آییننامه وکالت نیز اظهار کرد: سال گذشته وکلای دادگستری با رئیس قوه قضائیه دیدار داشتند و در همان جلسه رئیس قوه قضائیه دستور اصلاح آییننامه را دادند. اصلاح آییننامه تعرفه وکالت، یک نوآوری عظیم در قوه قضاییه و تحولی در دوره وکالت بود.
بهادری جهرمی افزود: معاونت حقوقی قوه قضائیه از وکلا خواست تا پیشنهادات خود را درباره آییننامه وکالت اعلام کنند اما امتناع کردند. آییننامه کانون وکلا فرتوت است و متناسب با شرایط روز نیست؛ حتی به آنها اجازه برگزاری آزمون آنلاین را هم نمیداد به همین دلیل انتخابات هیات مدیره کانون که قرار بود اسفندماه برگزار شود، به تازگی برگزار شد.
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در خصوص تخلفات کارشناسان دادگستری پرونده طبری، گفت: آنها کارشناسان رسمی بودند، هر شهروندی در هر مقامی ممکن است تخلف کند؛ این کارشناسان از سال ۹۵ پروانه کارشناسیشان تمدید نشده بود و فعالیتی نداشتند و پس از صدور کیفرخواست نیز پروانه کارشناسیشان تعلیق شد.
وی ادامه داد: در امور کارشناسی و وکالت اصولاً به خود فرد مراجعه میکنند و خیلی اوقات مرکز از مراجعات مطلع نمیشود البته به دلیل وصول حقالزحمه در آخر کار از کارشناسی مطلع میشود و اصولاً نظارت بر صلاحیت کارشناسان بر عهده مرکز و کانون است اما دستگاههای اجرایی و محاکم دادگستری همکاری لازم را با ما انجام نمیدهند و خود دستگاهها یا محکمه بدون اطلاع مرکز کارشناسان را اعلام میکنند و اگر این اتفاق بیافتد، میتوان انتظار داشت نظارت انجام شود.
وی تاکید کرد: درخواست ما این است که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد واحدهای متبوع خود را ملزم کنند که از کارشناسان مرکز کارشناسان قوه قضاییه استفاده کنند.