خاندوزی در صحن مطرح کرد:
بانک مرکزی برای تصدیگری بانکهای خصوصی و شبه خصوصی برنامه داشته باشد
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بانک مرکزی باید برای خروج بانکهای خصوصی و شبه خصوصی از تصدیگری برنامه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احسان خاندوزی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۱۳ خرداد) مجلس شورای اسلامی در گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور، گفت: فرمایشات رئیس سازمان برنامه و بودجه به جهت اینکه مشمول توضیحات کارشناسی بود و نه هیچ تعهد سیاستگذارانه از آن عبور میکند، از این پس باید بیشتر متعهد به بخشهای سیاستگذاری صحبت کنیم، اگر ۶ سال مستمرا نرخ رشد ۸ درصدی را تجربه کند، تازه درآمد سرانه آن به سال ۹۰ بازمیگردد. با توجه به این موضوع سیاستهای حمایتی دولت در این زمینه چه خواهد بود.
وی ادامه داد: رئیس مرکز آمار کشور هم قرار بود در این جلسه حضور داشته باشد، حال با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در پیامی به مناسبت افتتاحیه مجلس گفتند نمره عدالت کشور خوب نیست. به صورت رسمی از مرکز آمار درخواست میکنم گزارشی از نمره عدالت کشور ارائه کند. کشورهای دیگر با تعریف خودشان نسبت به عدالت گزارشی تنظیم می کنند از این رو ما هم باید گزارشی براساس تعریف جمهوری اسلامی از عدالت ارائه کنیم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت های رئیس بانک مرکزی، افزود: کاش درخصوص تعهد بانک مرکزی به هدفگذاری تورم بیشتر توضیح می دادید، در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ بنای بانک مرکزی برای حفظ ارزش پول ملی چه نرخ تورمی است. اگر پیش بینی اساتید اقتصاد دانشگاه ها ۲۴ الی ۲۵، معرفی می شود آیا اعلام نرخ تورم ۲۲.۵ درصد نشان دهنده تلاش ما است یا رکود اقتصادی؟
وی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی باید در خصوص مدیریت چرخه ریال بیشتر توضیح می دادند چرا که تراکنش های درون بانکی توسط بانک مرکزی مشاهده نمی شود تازمانی که حکمرانیمان را به چرخه ریال تقویت نکنیم آمار دقیقی نمی توانیم ارائه کنیم و شاهد اتفاقات بیشتری در خصوص افزایش دارایی های ارز، زمین، سکه و طلا خواهیم بود.
این نماینده مجلس یازدهم با اشاره به صحبت های رئیس بانک مرکزی در خصوص بانک مرکزی، افزود: بانک مرکزی باید درخصوص هدفگذاری ها و شاخصه های سلامت بانکی بیشتر صحبت کنند و این موضوع را در گزارشی به مجلس ارائه کند. بانک مرکزی، بانک های ناترازی را تحت مدیریت خودش قرار داده است حال چه برنامه ای برای خروج بانک مرکزی از تصدی گری یک بانک خصوصی وجود دارد؟ این تعارض منافع بانک مرکزی و تصدی گری یک بانک چگونه حل خواهد شد.
وی با اشاره به صحبت های رئیس بانک مرکزی در خصوص تسهیلات تکلیفی افزود: تسهیلات تکلیفی در واقع چقدر مهم است و اساسا سهم آن در کل تعهدات بانک مرکزی چه قدر است که معضلات بانک مرکزی را رها می کنیم و از مجلس می خواهیم هیچ تکلیفی به سیستم بانکی داده نشود. برای مجلس یازدهم باید روشن باشد که بانک مرکزی چه تعهداتی دارد و مجلس براساس همان به بانک مرکزی و به سازمان برنامه و بودجه کمک از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست می کنم برای جلسات آینده تدبیری در جهت همگرایی دولت و مجلس بیاندیشند.