خبرگزاری کار ایران

رئیس قوه قضائیه:

نقش دولت در مقابله با کرونا ستودنی است/ همدلی دوران کرونا را برای بحران‌های پساکرونا حفظ کنیم

نقش دولت در مقابله با کرونا ستودنی است/ همدلی دوران کرونا را برای بحران‌های پساکرونا حفظ کنیم
کد خبر : ۹۲۱۶۲۲

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: جامعه اسلامی، جامعه مبتنی بر عدالت است؛ روابط اجتماعی و اقتصادی در جامعه اسلامی باید مبتنی بر عدل باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم رزمایش برکت امام خمینی(ره)، اظهار کرد: توفیقی است در سالگرد رحلت امام بزرگوار عظیم‌الشأن در جوار بارگاه ایشان هستیم، در این توفیق از خداوند سپاسگزاریم؛ از این جهت که خیل عظیم دلدادگان به امام امسال نتواستند در جوار مضجع نورانی حضرت امام باشند، متأثریم. ان‌شا‌الله نایب‌الزیاره همه دلدادگان به امام راحل خواهیم بود.

وی افزود: آنچه که روح مطهر امام (ره) را شادمان می‌کند، خیرات و برکاتی است که امروز به نام ایشان تحت تعلیمات و آموزه‌هایی است که ایشان به همه ما آموختند در زمینه توجه به فقرا و مستمندان و نیازمندان صورت بگیرد.

رئیسی بیان کرد: برگزاری جلسه‌ای به این شکل در روز متعلق به امام حتما روح ایشان را شاد خواهد کرد که عزیزان ما در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) این حرکت خداپسندانه را در سراسر کشور انجام می‌دهند. من از تولیت معظم آستان مقدس امام خمینی(ره) تشکر می‌کنم و از ریاست محترم ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و همه عزیزان این مجموعه که نقش‌آفرینی در جهت این خدمت ارزشمند و مؤمنانه و خداپسندانه کردند، تشکر می‌کنم.

وی گفت: این روایت را عرض می‌کنم که شخصی از وجود مقدس امیرالمونین پرسید که آیا جود بهتر است یا عدل؟ امیرالمونین فرمودند که عدل آن است که هرچیزی در جای خود قرار بگیرد و جود، سخاوت و احسانی است که اقتضا می‌کند حق خود را به دیگری بدهیم.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: جامعه اسلامی، جامعه مبتنی بر عدالت است؛ روابط اجتماعی و اقتصادی در جامعه اسلامی باید مبتنی بر عدل باشد. آموخته‌های امام را قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به یاد بیاوریم، رهنمودهای امام بزرگوارمان را در آغازین روزهای انقلاب اسلامی به یاد بیاوریم که همواره یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی را عدالت بیان کردند؛ اجرای عدالت در همه حوزه‌ها؛ عدالت شاید وسیع‌ترین و گسترده‌ترین مقوله‌ای باشد که شامل همه حوزه‌هاست. عدالت مفهومی گسترده و فراگیر است، عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، عدالت انفسی و عدالت آفاقی از عدالت‌هایی است که در جامعه باید وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه جامعه باید مبتنی بر عدل باشد، گفت: یکی از محورهایی که امام می‌خواستند جامعه مبتنی بر آن باشد، اخلاق و معنویت و عدالت است که این‌ها از سنگ‌های زیربنای جامعه اسلامی ماست؛ تلاش‌های بسیاری هم در این سال‌ها انجام شده است اما بازنگاهی به این قضیه بسیار ضروری است؛ چون فقر امر مضمومی است و امری است که محصول بی‌عدالتی‌های اقتصادی و اجتماعی جامعه است.

رئیسی افزود: زیبنده چهره زیبای نظام اسلامی نیست که در یک بخشی از این جامعه شاهد فقر باشیم. زیبایی چهره جامعه اسلامی را نباید با لکه‌های فقر بکاهیم، این نکته مهمی است که ماموریت همه بخش‌ها در نظام آن است که محرومان احساس محرومیت نکنند، فقرا احساس فقر نکنند و نیازمندان احساس نیاز نکنند.

وی گفت: امروز تاکید رهبری نیز همین است که همه تلاش مردم و مسئولان این باشد که فقرا احساس فقر نکنند و از آلام آنها کاسته شود. اگر نگاه کنیم، شیوه امام و رهبری معظم انقلاب،‌ شیوه امیرالمومنین است. همنشین شدن با فقرا و از آلام ظآنها کاستن از سیره ایشان است.

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: در سیره مقدس امام حسین(ع) آمده است که زین‌العابدین (ع) بعد از شهادت پدر فرموند که «بدن پدرم صد پاره چاک است اما این زخمی که بر پشت پدرم است یک زخم کهنه است و برای عاشورا نیست و برای مدینه است؛ این زخم برای زمانی است که وجود مقدس امام حسین (ع) بر دوش خود نان و خرما می‌کشیدند و برای ایتام و مستمندان می‌بردند».

وی ادامه داد: سیره فاطمه (س) نیز توجه به دیگران بوده است، دگرخواهی در پرتو خداخواهی در سیره ائمه و مؤمنان و مؤمنات و امام و رهبری است. ماه مبارک رمضان ماه جلوه دگرخواهی در پرتو خداخواهی است؛ دعاهای ماه رمضان به این معناست که فقط خودتان را نبینید و به دیگران نیز توجه کنید. این جود و سخاوت و کمک مومنانه‌ای که مردم عزیز ما رهنمودهای رهبر را انجام دادند، بسیار حرکت ماندگاری در تاریخ کشور است که این همه کمک مؤمنانه و بسیج عمومی را باید بنویسند و ثبت کنند.

وی با اشاره به رزمایش کمک مومنانه، با بیان اینکه امروز این کمک مومنانه که در جای‌جای کشور با هدایت رهبری آغاز و با حضور دولت، نیروهای مسلح و همه نهادهای انقلاب اسلامی و مردم  که با همه آنچه که داشتند به میدان آمدند، ادامه پیدا کرد، ابراز داشت: نگذاشتند نیازمندان رنج ببینند، این از چهره‌های زیبایی است که باید در سالگرد ارتحال امام (ره) ثبت کرد و به رخ جهانیان کشید که این زندگی در پرتو آموزه‌های دین و رهبران دینی است.

رئیسی با اشاره به درماندگی کشورهای غربی گفت: آنها دچار استیصال شدند و آنچه که در دنیا می‌بینید استیصال و درماندگی آنها است. امروز ستاد اجرایی فرمان امام ۴ میلیون بسته را به مستمندان می‌دهد اما شرایط محرومان و مستضعفان در آمریکا و دیگر نقاط جهان را بینید که چگونه است و با آنها چگونه برخورد می‌کنند.

وی ادامه داد: آنچه شما در صحنه تلویزیون از پلیس آمریکا در مورد یک رنگین‌پوست آمریکایی می‌بینید، عبارت است از آمریکای بی‌نقاب؛ جلوه پلیس این کشور، جلوه آمریکاست. رفتار آمریکایی‌ها با مردم خودشان را ببینند چه برسد به مردم عالم.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه فریاد امام بزرگوار به استکبارستیزی، به ویژه آمریکا بلند شد و همواره مقام معظم رهبری تاکید دارند به استکبارستیزی و روح این رویه در جامعه و ملت ما برای این است که چهره و حقیقت استکبار را ببینند، گفت: اگر بخواهیم دوگانه اندیشه امام راحل را بررسی کنیم «استضعاف» و «استکبار» را می‌بینیم، یعنی سمت مستضعفان و سمتی دیگر مستکبران. مستضعف‌گرایی ترجیح دادن یک موی مستضعفان، محرومان و کوخ‌نشینان بر کاخنشینان را در مکتب امام (ره) می‌بینیم. ترجیح دادن کوخ‌نشینان به کاخ نشینان و محرومان به مستکبران را امام نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان مدنظر داشتند.

وی با بیان اینکه کمک به محرومان در نظام اسلامی با سایر دنیا متفاوت است، تشریح کرد: آنچه که در دنیا انجام می‌شود، این است که مبنای خدمت را ماتریالیستی و مادی‌گرایانه می‌بینند، در خیلی از کشورهای غربی موسسه‌های خیریه فراوانی وجود دارد اما می‌گویند خدمت آنها بر اساس منافع است و بر همین اساس حتی در آفریقا هم دفتر دارند.

رئیسی ادامه داد: اینها منفعت‌گرا هستند یعنی برای منفعت و سود خدمت می‌کنند و خدمت مبنای آنها نیست. عده‌ای دیگر مبنای خدمتشان اومانیستی است و معتقد هستند که برای انسجام جامعه و برای دل خودشان به مردم خدمت می‌کنند؛ برای دوستی و حفظ انسجام اجتماعی خدمت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اما خدمتی که امام (ره) به ما یاد دادند این دو نوع خدمت نیست، بلکه امام (ره) فرمودند «خدمت به مردم خدمت به خداست». کدام خدمت به مردم است که آن را فقط به نام خدا می‌زنند؟ خدمتی که به نیازمندان و فقرا می‌شود، برای خدا و بدون منت است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به آیات قرآن، گفت: نمونه خدمتی که در خانه علی (ع) و فاطمه (س) اتفاق افتاده، معنای خدمت است. آنچه که در عالم اتفاق می‌افتد خدمت‌هایی است که برای جلب توجه دیگران، برای جذب منافع بیشتر و تحکیم موقعیت انجام می‌شود. اما این خدمتی که ما می‌گوییم و برای جلب توجه دیگران برای جلب منافع بیشتر و نه برای تحکیم موقعیت است بلکه تنها برای خدا است و این خدمت در دل‌ها جای می‌گیرد و بسیاری از گره‌ها را می‌گشاید. این خدمتگزاری در جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه ببینید در مغرب زمین به ویژه در آمریکا چگونه با مردم مبتلا به کرونا برخورد و حقوق اولیه انسان در آمریکا نابود می‌شود، گفت: اما حقوقدانان و داعیه‌داران حقوق بشر فریاد برنمی‌دارند در حالی که حقوق اولیه بشر زیر پا گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز آمریکا نه به عنوان یک مدعی حقوق بشر بلکه به عنوان یک متهم باید محاکمه شود، تاکید کرد: امروز فقط بحث رنگین پوستان و سیاه پوستان نیست بلکه سطه نظام‌مند است که در آمریکا وجود دارد این حرکت یک پلیس نیست بلکه یک خوی استکباری است که در تمام زوایای نظام سلطه وجود دارد.

رییسی در ادامه اظهار داشت: من به سهم خودم از این ستاد (اجرایی فرمان امام) که مزین به نام امام خمینی(ره) است تشکر می‌کنم که مطابق گفته آقای مخبر در همه حوادث در صحنه حاضر است و هر روز که از عمر با برکت این ستاد می‌گذرد، جلوه‌های خدمت آن شکوفا می‌شود.

وی ادامه داد: البته فعالیت‌های این ستاد صرفا به حوزه مبارزه با فقر و توزیع بسته‌های حمایتی خلاصه نمی‌شود، بلکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و شکوفایی اقتصادی این شرکت‌ها هم فعالیت دارد و حرکت این شرکت‌ها به سوی تولید و ایجاد رونق و جهش در حوزه تولید و اشغال در کنار کمک به شکوفایی اقتصاد کشور خود یک نوع دیگر از کمک به محرومان محسوب می‌شود. هر چه غز عمر با برکت این ستاد می‌گذرد جلوه‌های خدمت آن شکوفا می‌شود.

رییس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در خصوص تحقق شعار سال، بیان داشت: همه دستگاه‌ها باید همراه با دولت برای تحقق شعار سال یعنی جهش تولید بسیج شوند.

وی در خصوص انجام رزمایش برکت توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ابراز داشت: امیدواریم این حرکت بزرگ و ارزشمند که روح مطهر امام (ره) هم حتما بر آن ناظر است و مورد توجه رهبری و مومنان و مومنات در کشور قرار دارد، ان‌شاءالله با دعای امام خمینی(ره) با موفقیت انجام شود.

رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند طی شده در خصوص مبارزه با ویروس کرونا در کشور اشاره داشت، و تصریح کرد: باید تحلیل کنیم در اقدامی که در جمهوری اسلامی درخصوص مقابله با کرونا انجام شد، چه عللی عامل موفقیت بود، نخستین عامل بدون تردید نقش هدایت‌های رهبری در به خط کردن همه ظرفیت‌های کشور اعم از دولت و ملت و همه نهادها بود.

وی افزود: نکته دیگر ایجاد آرامش و اطمینان خاطر در میان اذهان مردم بود، یعنی عامل دوم نقش مردم است و بدانیم در هر قضیه‌ای که می‌خواهیم موفق شویم، حضور مردم یک نکته بسیار مهم است. سومین عامل هم اقناع افکار عمومی توسط رسانه ملی، رسانه‌های مختلف و نخبگان به ویژه کارشناسان حوزه بهداشت و درمان بود. توجیه کردن مردم برای اینکه از منازل خارج نشوند اهمیت بسیار زیادی دارد، همه می‌دانیم که امروز در سراسر کشور دل‌های مردم پر می‌زند که امروز و فردا در کنار حرم امام خمینی(ره) باشند اما با اقناعی که توسط کارشناسان صورت گرفت، از این اقدام خودداری کردند تا از شیوع این ویروس جلوگیری شود.

رئیسی در ادامه به نقش سایر نهادها در مساله مقابله با کرونا اشاره و تصریح کرد: نقش دولت، نیروهای مسلح و سایر نهادها در این قضیه ستودنی است و ان شاء الله خداوند متعال کمک کند. همین علل که علت موفقیت ما در مواجهه با ویروس کرونا بود برای دوران پساکرونا هم اتفاق افتد و ان‌شاءالله با همین یکدلی، انسجام اجتماعی و آهنگ واحد در ملت، دولت و نهادهای مختلف بتوانیم از بحران‌های پیش‌رو به ویژه بحران اقتصادی در دوران پساکرونا عبور کنیم.

وی در پایان گفت: در پایان بازهم لازم می‌دانم از تولیت محترم حرم امام (ره) برادر عزیزمان آیت الله آقای سید حسن خمینی و همچنین آقای مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تشکر کنم و ان‌شاءالله این تبسمی که بر چهره خانواده‌های نیازمند نقش می‌بندد ذخیره‌ای برای آخرت همه زحمتکشان باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز