یانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز جمهوری اسلامی؛
جمهوری اسلامی بسترساز نفی هرگونه استبداد فکری و اجتماعی است
ستاد حقوق بشر به مناسبت روز جمهوری اسلامی بیانیهای صادر و اعلام کرد: جمهوری اسلامی بسترساز نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی و تضمین کنندهی گسستن از سیستم استبدادی و سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان است
بسم الله الرحمن الرحیم
«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ» (سورهی حدید، آیهی ۲۵)
«من مدعی هستم که مثل ملت ایران ... از صدر تاریخ عالم تا حالا نبوده ... چرا از خدا تشکر نمیکنید که در عصری واقع شدهاید که یک همچو ملت [را]دارید؟» (از بیانات امام خمینی سلامالله علیه در اول فروردین ۱۳۶۱)
رشد و تعالی مستمر ملت ایران در طول تاریخ
با وجود این که در طول حیات ملت ایران طمعورزیهای قدرتهای بیرونی و سستانگاریهای برخی در درون، شرایطی را پدید آورد که این ملت رشید نتواند از ظرفیتهای خدادادی بهنحو احسن بهرهگیری کند، اما این ملت در طول تاریخ حیات خود همواره یک حرکت رو به رشد مادی و تعالی معنوی را تجربه کرده و نه تنها واپسگرایی را پس زده، بلکه حتی سکون و رکود را هم برنتابیده است. در دورهی معاصر، تجربهی ناکام ملت ایران در نهضت ضداستبدادی مشروطه و نهضت ضداستعماری ملی شدن نفت، این تجربهی گرانبها را فراهم آورد که عدم تکیه به فرهنگ اصیل اسلامی، علت اصلی رکود و شکست دو نهضت بزرگ ملت ایران بوده است.
مبنا و مسیر و هدف جمهوری اسلامی؛ باور به خدا، اطاعت از خدا و رسیدن به خدا
بر این اساس، هنگامی که امام خمینی سلامالله علیه ندای مبارزه با حکومت استبدادی و مقابله با وابستگی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایران به بیگانگان و در رأس آن امریکا را از یک مدرسهی دینی در شهر قم طنین انداز کرد، ملت مؤمن ایران به گسترهی تمامی ایران زمین بپاخاست و یکدل و یکصدا فریاد "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" را سر داد و با تحمل سختی ها و فشارها، از تهدیدها نهراسید و شجاعانه بر نهضت خمینی بزرگ که مبنای آن باور به خدا، مسیر آن اطاعت از خدا و هدف آن رسیدن به خدا بود، با همهی وجود و تا پای جان پای فشرد.
جمهوری اسلامی؛ رهاورد بلوغ تاریخی، دستاورد عقلانیت متکی به باورهای دینی ملت ایران
نتیجهی باور عمیق دینی و عزم راسخ و مجاهدت مسئولانهی ملت ایران و پیوند گسستناپذیر آنها از نایب امام زمان علیه السلام و پیروی پیوسته و قاطع آنها از، ولی فقیه عادل، شجاع، مدیر و مدبر، در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ جلوهگر شد و بنیاد رژیم ستمشاهی فرو ریخت و استبداد داخلی و سلطهی خارجی متکی بر آن در هم شکسته شد. از این پس همهی توان دشمنان خارجی و دنبالههای آگاه و ناآگاه داخلی آنها بر روی انحراف نهضت اسلامی ملت ایران متمرکز شد تا به گمان خود از درخت انقلاب اسلامی که با خون جوانان مؤمن و مسلمان و خوندل پدران و مادران و همسران متدین آنها آب یاری شده بود، میوه ی لیبرالیسم را بچینند، لذا طی دوره ی زمانی ۵۰ روزه ی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اندازه ی ۵۰ سال حکومت پهلوی تلاش کردند تا با تهدیدها و تطمیع های مختلف به زعم خود ملت ایران را از چشیدن شیرینی حاکمیت دینی محروم نمایند؛ غافل از آن که تجربه ی تلخ ملت ایران از نهضت های مشروطه و ملی شدن نفت، آنها را به یک بلوغ تاریخی سرنوشت ساز رسانده بود و لذا عقلانیت متکی به باورهای دینی ملت ایران موجب شد تا آنها تصمیم تاریخ ساز خود را بگیرند و با اکثریت قاطع ۲/۹۸ درصدی به "جمهوری اسلامی"، نه یک کلمه و نه یک کلمه زیاد، آری بگویند و ثمره ی تلاش، مجاهدت و جان فشانی تاریخی خود را در ۱۲ فروردین ماه ۱۳۵۸ جشن بگیرند.
جمهوری اسلامی بسترساز نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی و تضمین کننده ی گسستن از سیستم استبدادی و سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان است تا از طریق ایجاد نهادها و بنیادهای سیاسی که خود پایه ی تشکیل جامعه است، صالحان عهدهدار حکومت و اداره ی مملکت گردند. جمهوری اسلامی؛ تبلور آرمان سیاسی ملتی هم کیش و هم فکر جمهوری اسلامی، حکومتی برخاسته از موضع طبقاتی و سلطهگری فردی یا گروهی نیست، بلکه تبلور آرمان سیاسی ملتی هم کیش و هم فکر است که به خود سازمان میدهد تا در روند تحول فکری و عقیدتی راه خود را به سوی هدف نهایی (حرکت به سوی الله) بگشاید. ملت ایران در این عزم تاریخی همه ی غبارها و زنگارهای طاغوتی را زدود و خود را از آمیزههای فکری بیگانه پاک نمود و به مواضع فکری و جهان بینی اصیل اسلامی بازگشت تا بر اساس موازین اسلامی جامعه ی نمونه (اسوه) را بنا کند.
دستاورد جمهوری اسلامی؛ عدم تبعیض در اجرای عدالت
جمهوری اسلامی، حکومتی است که در آن، جمیع اقشار ملت با یک چشم دیده میشوند و نور عدالت الهی بر همه و همه به یک طور میتابد و باران رحمت قرآن و سنت بر همه کس به یکسان میبارد. در جمهوری اسلامی اختلاف نژاد و سیاه و سفید مطرح نیست، همه برادر و برابرند؛ فقط و فقط کرامت در پناه تقوا و برتری به اخلاق فاضله و اعمال صالحه است و فرقی میان زن و مرد و اقلیت های مذهبی و دیگران در اجرای عدالت نیست و تمام اقشار ملت به حقوق خود می رسند.
اهمیت چرایی و چگونگی ماندن برای جمهوری اسلامی
جمهوری اسلامی، متحجّر و در برابر پدیدهها و موقعیّت های نو به نو، فاقد احساس و ادراک نیست، امّا به اصول خود به شدّت پای بند و به مرزبندیهای خود با رقیبان و دشمنان به شدّت حسّاس است. با خطوط اصلی خود هرگز بیمبالاتی نمی کند و برایش مهم است که چرا بماند و چگونه بماند.
"طهارت اقتصادی"؛ شرط مشروعیت مسئولان در جمهوری اسلامی
جمهوری اسلامی، حامل الگویی جدید از حکمرانی است که در آن مسئولان و کارگزاران و مدیران حکومتی اعم از اجرایی و تقنینی و قضایی، در قبال ملت و نظام "مسئولیت حداکثری" و "حقوق حداقلی" دارند. در جمهوری اسلامی نه تنها برخورداری همه ی مسئولان و کارگزاران و مدیران از تقوای شخصی ضروری است، بلکه احراز و استمرار "تقوای سیاسی" آنها الزامی است. در جمهوری اسلامی، شرط مشروعیت همه ی مقامات حکومت، "طهارت اقتصادی" است که بر اساس آن، "ضرورت"؛ مبنا و "صرفه جویی"؛ معیار هزینه کردن بیت المال است.
"مسئولیت حداکثری" و "حقوق حداقلی" مسئولان در جمهوری اسلامی
در جمهوری اسلامی، مردم در عین حال که "مسئولیت حداکثری" در قبال نظام اسلامی که میراث ملی، انقلابی و اسلامی ملت تمدن ساز ایران است، دارند از "حقوق حداکثری" در برابر مسئولان و کارگزاران و مدیران حکومتی برخوردارند. "تقوای سیاسی مسئولان"، ضامن پیشرفت همه جانبه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن تبریک روز جمهوری اسلامی ایران به رهبر انقلاب اسلامی و آحاد ملت ایران، تأکید می کند که تجربه ی ۴۱ ساله ی جمهوری اسلامی بیان کننده ی این حقیقت است که هرگاه دلزدگی از شعارهای ابدی انقلاب اسلامی نظیر آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت و برادری پیش آمده، از رویگردانی مسئولان از این ارزش های دینی بوده و نه از پای بندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها. از این رو در طلیعه ی چهل و دومین سال استقرار جمهوری عزیز اسلامی، همه ی خدمتگزاران به این ملت مؤمن و هوشیار را به پای بندی جدی تر و عملی تر به معیارها و شاخص های "تقوای سیاسی" دعوت نموده و از آنها می خواهد بیش از پیش به قدرت این ملت تمدن ساز را که نظیر آن از آغاز تاریخ تا کنون نبوده، باور کرده و با رفع موانع از پیش روی پیشرفت جوانان این سرزمین، زمینه ساز بروز و ظهور توانمندی های خارق العاده ی آنها باشند
مهم ترین دستاورد جمهوری اسلامی؛ "خودباوری و خوداتکایی ملی"
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارد که "خودباوری و خوداتکایی"، مهم ترین دستاورد جمهوری اسلامی است؛ به گونه ای که در مسیر تکامل، هر فرد بتواند خود، مسئول رشد و ارتقا و رهبری گردد. بر این اساس پرورش سربازانی، چون محسن حججی و یا فرماندهانی، چون قاسم سلیمانی که اوج ظرفیت انسانِ خدایی را در دنیایی که زرق و برق های مادی بر همه چیز و همه کس آن سایه انداخته است، نشان دهنده ی ظرفیت، قدرت، مدیریت و سازماندهی بی نظیر نظام جمهوری اسلامی می داند. از این رو، از همه ی مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همهی میدان های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بینالمللی و نیز در عرصههای دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، می خواهد تا بیش از پیش شانههای خود را زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربهها و عبرت های گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیهی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را "الگوی کامل نظام پیشرفتهی اسلامی" سازند.