خبرگزاری کار ایران

استاد روابط بین‌الملل آمریکایی در گفت‌وگو با ایلنا:

تحریم دارو و تجهیزات پزشکی باید فورا برداشته شود

تحریم دارو و تجهیزات پزشکی باید فورا برداشته شود
کد خبر : ۸۸۸۳۷۵

استاد روابط بین‌الملل آمریکایی تاکید کرد که تحریم دارو و تجهیزات پزشکی باید فورا برداشته شود و این کار فقط یک ضرورت اخلاقی و بشردوستانه نیست بلکه یک ضرورت عملی با توجه به لزوم مقابله با شیوع بیماری کرونا در داخل ایران است.

جان کالابرس (John Calabrese) استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه آمریکایی است. وی همچنین پژوهشگر موسسه مطالعات خاورمیانه نیز محسوب می‌شود. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان نظرات خود درباره تنش‌ها در شرایط کنونی پرداخته است. 

روابط با آمریکا برای اروپا مهم‌تر از رابطه با ایران است 

وی در ابتدا با بیان اینکه کشورهای اروپایی لزوماً در مورد چگونگی پیشرفت توافق  با ایران نظرات یکسانی  ندارند، گفت: گفته می‌شود، رهبران اروپایی احتمالاً مایل نیستند مستقیماً با مسأله سیاست ایران و ایالات متحده مقابله کنند، زیرا برای آنها روابطشان با آمریکا - از نظر اقتصادی و از نظر اتحاد ناتو - مهم‌تر از روابطشان با ایران است. 

تا زمانی که دولت جدید بر سرکار نیاید، موفقیتی در روابط ایران و آمریکا به دست نمی‌آید

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه آمریکایی در ادامه در مورد تحریم‌ها در شرایط شیوع کرونا گفت: در این مرحله ، دولت‌های ایالات متحده و ایران درگیر جدی‌ترین بحران سلامتی  هستند. به همان اندازه که وضعیت آینده روابط دو جانبه مهم است، تلاش برای بهبود آن در حال حاضر یک اولویت نیست - حداقل در واشنگتن. اگرچه ممکن است اشتباه کنم، تا زمانی که بحران سلامتی در ایالات متحده آمریکا حل نشود و یک دولت جدید بر سر کار نیاید، احتمال دستیابی به موفقیت در روابط ایالات متحده و ایران را پیش‌بینی نمی‌کنم.

وی در ادامه افزود: از زمان ترور ژنرال سلیمانی و حمله موشکی تلافی‌جویانه، به نظر می‌رسد که هر دو طرف تصمیم گرفته‌اند که تا حدی عقب‌نشینی کنند. این یک رویکرد خوب است؛ زیرا هیچ یک از طرف‌ها به دنبال رویارویی مستقیم نظامی نیستند. رهبران ایران مطمئناً می‌توانند به این امید که اروپایی‌ها بتوانند واشنگتن را ترغیب کنند که رویکرد خود را تغییر دهد یا شرایطی را ایجاد کند که دولت ترامپ مجدداً از سیاست خود تجدیدنظر کند، مسیر کاهش تعهدات خود را ادامه می دهند. با این حال، تاکنون رهبران اروپایی نتوانسته‌اند واشنگتن را ترغیب به تغییر مسیر کنند. مشخص نیست که ما می‌توانیم به طور ناگهانی و به زودی از آنها انتظار داشته باشیم که در این کار موفق شوند. 

سیاست فشار حداکثری در تغییر رفتار ایران ناموفق بوده است

کالابرس در مورد ناکارآمدی سیاست حداکثر فشار گفت: درست است، این رویکرد در تغییر رفتار ایران ناموفق بوده است. همچنین نتوانسته است مذاکراتی ایجاد کند و نتوانسته است به طور غیرمستقیم در «تغییر نظام» در تهران نقشی داشته باشد. این در حالی است که به شدت به اقتصاد ایران آسیب رسانده و روابط خارجی ایران را با شرکای اروپایی و سایر شرکای احتمالی پیچیده کرده است. با انجام این کار، در کمپین «فشار حداکثری»، آمریکا اهرمی محدود برای فشار بر ایران داشته است.

تحریم دارو و تجهیزات پزشکی باید فورا برداشته شود 

وی یادآور شد: گزارش دیده‌بان حقوق بشر در اکتبر ۲۰۱۹ این حقیقت را تأیید کرد که تحریم‌ها بر دسترسی ایرانیان به داروهای حیاتی تأثیر منفی می‌گذارد. تحریم‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و سایر ضروریات اساسی زندگی - باید بدون تأخیر برداشته شود. ارتباط بین متخصصان پزشکی آمریکایی، اروپایی و سایر متخصصان پزشکی با همتایان ایرانی خود باید بیشتر شود و به هیچ وجه این روند مختل نشود. این فقط یک ضرورت اخلاقی و بشردوستانه نیست بلکه یک ضرورت عملی با توجه به لزوم مقابله با شیوع بیماری کرونا در داخل ایران است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز