سیاووشی در گفتوگو با ایلنا:
با شیوع کرونا چشم امید همه به بازار شب عید، از دست رفت/ بانک مرکزی پشتیبانی لازم را انجام دهد/ از پتانسیل سمنها برای مدیریت بحران استفاده کنیم
یک نماینده مجلس با اشاره به نقش سمنها برای مدیریت بحران گفت: هرچند که بارها سمنها مورد نامهربانی قرار گرفتهاند و در حوزه قانون کمتر مورد توجه قرار دارند، اما همینها در مواقع بحرانی، جور ناکارآمدی برخی مدیران را کشیده و به مردم خدمات خوبی را ارائه میکنند.
طیبه سیاوشی دربارهی شیوع بیماری کرونا و تأثیرات آن در کشور گفت: بخشی از تأثیرات شیوع بیماری کرونا مشخص شده اما بخش عمدهای از اثرات سوء این شیوع، در آیندهای نزدیک مشخص خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرایط سختی بر کشور حاکم است، بیان کرد: وضعیت دشواری در فضای کسبوکارها وجود دارد؛ رونق بازارها خوابیده و میزان تقاضا بهشدت کاهش پیدا کرده است. در حالی که چشم امید عرضهکنندگان کالا و خدمات امسال که در بحرانهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سپری شد، به بازار شب عید بود، آنهم از دست رفت.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدهای پیشنهاد کردند که باید جبران این کمبود در بودجه دیده شود و کمکهزینههای جبرانی برای کاهش خسارت کسبوکارها در بودجه لحاظ شود. بر همین اساس، بانک مرکزی نیز طی دستورالعملی بهمنظور حمایت از کسبوکارها و فعالیتهای خُرد مانند هتلها، رستورانها، بخشیهایی از حملونقل و...، اقساط تسهیلات قرضالحسنه را در اسفندماه و دو ماه ابتدایی سال آتی، از هرگونه جریمه یا کارمزد معاف کرده است.
وی ادامه داد: تمامی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی نیز موظفاند بر اساس مصادیق اعلامی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی و با درخواست مشتری، مساعدت لازم را به عمل آورند. بالطبع بانک مرکزی نیز در صورت نیاز، حمایت مالی و پشتیبانی لازم را انجام خواهد داد.
سیاوشی ادامه داد: در کنار این اقدام، دولت باید با اعمال سیاستهای پولی و مالی به بهترین نحو شرایط را مدیریت کند تا بحران کنونی فروکش کند. با پایانپذیرفتن این وضعیت، احتمالاً شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود که دولت باید از هم اکنون، برای مدیریت آن فکری کند که تقاضایی کنونی که به آینده موکول خواهد شد، منجر به تورم و افزایش سطح عمومی قیمتها نشود.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به افزایش قیمت دلار گفت: قیمت دلار با اینکه تقاضای آن بهشدت کاهش یافته، بالا رفته است. این نشان میدهد با این رویه و قرار گرفتن ایران در لیست سیاه و کمبود مواد اولیه برای عرضه کالا و محصول و کاهش واردات، نیازمند مدیریت جدی دولت برای عدم مواجهه با موج تورمی در آینده خواهیم بود.
وی با اشاره توزیع بستههای بهداشتی-آموزشی توسط گروهی از سمنها در منطقه دروازهغار گفت: به همراه گروهی از داوطلبان و سمنها برای دادن بستههای بهداشتی و آموزشی به دروازهغار رفتیم. البته برای ما، بحث آموزش بسیار اهمیت داشت و مورد تأکید بیشتر بود. با استقبال مردم و پذیرش و رعایتکردن این آموزشها و توصیهها، میتوان از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کرد. متأسفانه در برخی مناطق، خلأهای آموزشی جدی در این خصوص وجود دارد و هنوز بسیاری از مردم، به دلیل پرهیز از رسانهها و بیاعتمادی به هر نوع رسانه، متوجه عمقِ بحرانی این بیماری نشدهاند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این منطقه به کارگاههای تولیدی رفتیم. در یکی از این کارگاهها حدود ۴۰ نفر مشغول به کار بودند و کاملاً میشد نگرانی را در چهره کارفرما و کارگران دید،. زیرا آنان علاوه بر نگرانی برای سلامتشان، نگران از دست رفتن درآمدی بودند که آخر سال میتوانستند به دست بیاورند.
این عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گروههای داوطلب و سمنها نقش بسیار مهمی در مواقعی مانند شیوع بیماریها و یا بلایای طبیعی دارند، گفت: در این وضعیت، باید از پتانسیل سمنها استفاده کرد؛ آنان هرچند که بارها مورد نامهربانی قرار گرفته و در حوزه قانون کمتر مورد توجه قرار دارند، اما همین سمنها در مواقع بحرانی، جور ناکارآمدی برخی مدیران را کشیده و به مردم خدمات خوبی را ارائه میکنند.
سیاوشی درباره اینکه امروز در بحث توزیع اقلام بهداشتی با مشکل روبهرو هستیم، بیان کرد: چند روز پیش گزارشی به من دادند مبنی بر اینکه در سطح یکی از شهرستانهای تهران، اقلام و مواد بهداشتی وجود ندارد. صحت ماجرا را از فرماندار جویا شدم و ایشان از توزیع چندهزار ماسک در مراکز بهداشتی، خانههای بهداشت و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی خبر دادند که این اقلام، در یکی از روستاهای اطراف شهرستان، احتکار شده بود.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال این شرایط بر ما تحمیل شده است. اما این مسئله، نباید باعث مسئولیتگریزی دستگاهها شود و ایجاد بهانه کند. در این سالها، ما انواع و اقسام بحرانها نظیر سیل، زلزله، طوفان، آلودگیها و... را تجربه کردیم و اما هر بار شاهد تکرار ناکارآمدیهای سابق هستیم و هر بار شاهد اشتباهات گذشته مانند احتکار و کمبود دارو و اقلام بهداشتی. این نقایص با وجود ورود دستگاههای قضایی، از عدم نظارت دقیق خبر میدهد.