نمازی در گفتوگو با ایلنا:
افزودن به نارضایتیها سم مهلکی برای نظام است/ بیش از ۹۰ درصد چهرههای شاخص رد صلاحیت شدهاند/ رسانه ملی اشتباهات گذشته خود را اصلاح کند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: به نظر من بیش از ۹۰ درصد چهرههای شاخص رد صلاحیت شدهاند. الان همین نتیجه بررسی صلاحیتها به نارضایتیها اضافه میکند. الان در این شرایط افزودن به نارضایتی سم مهلک برای نظام جمهوری اسلامی و ایران عزیز است.
علی محمد نمازی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: درباره این موضوع سخن بسیار است که بیان شود. اول اینکه وقتی سپاه پاسداران قصد دارد در راستای حق انتقام کشورمان از آمریکا به دلیل اعمال تروریستی آشکار و شهادت سپهبد قاسم سلیمانی اقدام کند باید پیشبینی شود که احتمال پاسخگویی طرف مقابل زیاد است و کشور باید در حالت دفاعی کامل قرار بگیرد. در این حالت تا عکسالعمل آمریکا مشخص نشده قطعا باید پروازهای داخلی و خارجی کنسل شود. این کار صورت نگرفت. اولین ایراد بزرگ این است.
این سیاستمدار اصلاحطلب با اشاره به استقرار سیستم دفاعی گفت: زمانی که ممنوعیت پرواز وجود ندارد استقرار چنین سیستم دفاعی موشکی و آماده شلیک آیا امر مجازی بوده است؟ ظاهرا اصابت موشک به هواپیما بامداد بوده است. به نظر میآید هواپیمایی که از فرودگاه بلند شده هنوز اوج نگرفته و مسیر هم به سمت غرب فرودگاه است و در حال ارتفاع گرفتن بوده، این هواپیما قابل تشخیص بوده که مسافربری است یا هواپیمای جنگی یا موشک کروز.
وی ادامه داد: اگر موشکی در کار بوده یا هواپیمایی از دشمن در حال نزدیک شدن بوده این هواپیما و موشک باید رو به فرود باشد. این با چشم غیر مسلح قابل تشخیص است که این هواپیما در حال اوج گرفتن است یا در حال فرود؟ باید مشخص میکردند این موشک یا هواپیمای فرضی فرودگاه را پشت سر گذاشته بوده و به غیر از شهر پرند که نمیتواند هدف نظامی باشد چرا شلیک شده است؟ احتیاط این بود که شلیک نکنند. سرعت هواپیمای مسافربری در هنگام صعود بسیار پایین است اما سرعت هواپیمای جنگی بسیار بالا است. موشک هم باشد همینگونه است.
نمازی گفت: موضوع کاملا مشخص بوده چرا ما خطای انسانی را برای این موضوع قائل هستیم؟ اگر خطای انسانی هم بوده چرا چنین خطای بسیار محرزی صورت گرفته است؟ این اتفاق افتاد و موشکی شلیک میشود و موجب سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین میشود. اداره فرودگاهها و پرواز هواپیما و آن هم مسافربری و با ترافیکی که در فرودگاه امام خمینی است همه چیزش نه به روز بلکه به ساعت و ثانیه است. اینگونه نیست که یک فرودگاه متروکه در یک گوشه کویر باشد و یک موشک اصابت کرده باشد و هواپیما ساقط شده باشد. در این فرودگاه هر دقیقه و ساعت چند پرواز بلند میشود.
وی افزود: وقتی این هواپیما در نزدیکی فرودگاه سقوط میکند یعنی هیچکس از اهالی فرودگاه، پدافند هوایی، نیروی هوایی ارتش و سپاه، نباید فکر کند که این چه بود که پایین افتاد؟ بنده شنیدم اهالی پرند آنهایی که بیدار بودند دقیقا دو انفجار را تشخیص دادند. انفجار اول مربوط به موشک و انفجار دوم مربوط به هواپیما. چرا کسی از مسئولان امر و مسئولان فرودگاه و پدافند و نیروی هوایی ارتش و سپاه جویا نشدند که سریعا به سراغ این قضیه بروند و بگویند این چیست؟ چرا پنهان کاری؟
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: ایران با آمریکا درگیر بوده تمام ذهنها باید آماده باشد که اگر انفجار کوچکی در آسمان صورت بگیرد همه باید نسبت به آن حساس باشند که آیا آمریکا زده است؟ این در حالی است که سه روز حرفی زده نمیشود و تخمینها و احتمالات را هم با قدرت تکذیب کردیم و میگوییم نقص فنی بوده است.
وی افزود: پنهان کاری و دروغگویی و این اشتباه انسانی باید روشن شود که آن ساعت جای چنین اشتباهاتی نبوده است، آن هم در کنار فرودگاه. همه چیز قابل تشخیص بوده است. هم مقام معظم رهبری، هم رئیسجمهور، هم ستاد کل نیروهای مشترک، وزیر خارجه در این مورد مواضعی داشتند ولی این کافی نبود به نظر میآید که باید یک عزای عمومی اعلام میکردند و برای تشییع پیکر این عزیزان یک برنامهریزی میشد و باید حتما اگر آنها هم نمیخواستند تشییع پیکر کنند نظام و دولت مراسمهایی را اعلام میکردند و مردم را دعوت میکردند.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی این کارها را نمیکنند اولا نتایج این کارها بیاعتمادی است یعنی به بیاعتمادیها بیشتر دامن میزند و منجر به حساسیتهایی در بین جوانان و دانشجویان میشوند. ما هم از آبانماه فاصلهای نگرفتیم و خیلیها فکر میکردند آبانماه آخرین اعتراض در کشور است. این شعارهای تند اگر بگوییم خدای ناکرده نتیجه اهمیت ندادن به مردم است، اما هرچه هست نتیجه این پنهان کاریها و دروغ گفتنها است.
وی ادامه داد: به نظر میآید باید در راستای احیای اعتماد عمومی که سرمایه بزرگ اجتماعی کشور است یعنی اعتماد ملت به دولت و حکومت؛ به فکر احیای این سرمایه عظیم اجتماعی باشیم. راه آن هم به نظر من این است که اولا حساسیت بیشتری به این موضوع نشان داده شود و تا کشف زوایای مخفی جلو بروند و به اطلاع مردم برسانند. بعد جدیتر از این از خانوادههای آسیب دیده عذرخواهی کنند، از ملت عذرخواهی کنند. یکی از مواردی که میتوانستند امتحان خوبی پس دهند بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی است. این همه کج سلیقگی را اصلا باورم نمیشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: در خیلی از استانها بیش از ۵۰ درصد نامزدها رد صلاحیت شدهاند. یعنی رد صلاحیتها از ۴۰ درصد شروع شده به بالا. کسانی هم در هیئت اجرایی رد شدند بعد هم به هیئت نظارت رسیده شد. به عنوان مثال اصفهان ظاهرا حدود چهل درصد تاییدیه داده است. در این حوزه انتخابیه ۶۱ نفر تایید شدند به هیئت نظارت استان رفتند الان ۱۰ نفر را تایید کردند. از ۶۱ نفر ۱۰ نفر را تایید کردهاند و از این ۱۰ نفر نیز هیچ چهره شاخصی نیست. بنده که به آنجا آشنا هستم سه یا چهار نفرشان را میشناسم.
نمازی گفت: یکی از راههای جلب اعتماد عمومی این بود که در این انتخابات وقت داشتند و هیئتهای نظارت استانها یک مقدار فضا را باز میگرفتند و گشایش ایجاد میکردند و رد صلاحیتها را پایین میآوردند. به نظر من بیش از ۹۰ درصد چهرههای شاخص رد صلاحیت شدهاند. الان همین نتیجه بررسی صلاحیتها به نارضایتیها اضافه میکند. الان در این شرایط افزودن به نارضایتی سم مهلک برای نظام جمهوری اسلامی و ایران عزیز است.
وی تاکید کرد: همه مراکز کشور باید از ایجاد نارضایتی، پنهانکاری، دروغگویی پرهیز کنند. باید با مردم ارتباط برقرار کرده و گفتوگو کنند. وقت آن است رسانه ملی اشتباهات گذشته خود را اصلاح کند و از کارشناسان و چهرههای محبوب و مورد قبول هر دو جناح یا دیگر احزاب و تشکلها در مناظرهها استفاده کند تا مردم حرفهایی از رسانه ملی بشنوند که علاقه به شنیدن آن داشته باشند.