خبرگزاری کار ایران

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

توضیحات ظریف در خصوص عدم صدور روادید از سوی آمریکا برای شرکت در اجلاس ویژه شورای امنیت/ کشورهای منطقه امنیت خود و همسایگانشان را فدای آمریکا نکنند

توضیحات ظریف در خصوص عدم صدور روادید از سوی آمریکا برای شرکت در اجلاس ویژه شورای امنیت/ کشورهای منطقه امنیت خود و همسایگانشان را فدای آمریکا نکنند
کد خبر : ۸۵۶۶۱۳

وزیر امور خارجه گفت: تمایل زیادی برای شرکت در اجلاس ویژه شورای امنیت در این شرایط نداشتم اما اجلاس ویژه شورای امنیت برای حفاظت از منشور فرصتی بود که جنایات آمریکا را در آن مطرح کنیم؛ دولتی که به تروریسم دولتی و اقتصادی و به جنایات جنگی و اقتصادی تهدید می‌کند خیلی برایش مهم نیست که مفاد موافقت نامه مقر سازمان ملل متحد را هم نقض کند اما سوالی که همه باید از این دولت یاغی بپرسند این است که از چه چیز می‌ترسند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد ظریف در حاشیه «مجمع گفت‌و‌گوی تهران» در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا برای سفر به نیویورک برای وی روادی صادر شده است یا خیر، گفت:  آنچه ما خبر داریم این است که وزیر خارجه آمریکا در تماس با دبیر کل سازمان ملل متحد گفته است که ما فرصت نداشتیم برای محمد جواد ظریف ویزا صادر کنیم و ویزا صادر نخواهیم کرد و دبیر کل هم در پاسخ گفتند که این حق ایران است که در این اجلاس شرکت کند.

وی ادامه داد: البته من تمایل زیادی برای شرکت در این اجلاس در این شرایط نداشتم اما اجلاس ویژه شورای امنیت برای حفاظت از منشور فرصتی بود که جنایات آمریکا را در آن مطرح کنیم؛ دولتی که به تروریسم دولتی و اقتصادی و به جنایات جنگی و اقتصادی  تهدید می‌کند خیلی برایش مهم نیست که مفاد موافقت نامه مقر سازمان ملل متحد را هم نقض کند اما سوالی که همه باید از این دولت یاغی بپرسند این است که از چه چیز می‌ترسند؟ آیا حضور وزیر امور خارجه یک کشور عضو و موسس سازمان ملل در شورای امنیت برای حمایت از منشور ملل متحد و چندجانبه‌گرایی آنچنان خطر بزرگی است برای ایالات متحده که نتوانند ویزا صادر کنند؛ این نشانه ورشکستگی دولت آمریکا و رژیم ترامپ است و این ورشکستگی هم به خاطر تحلیل‌های غلط‌شان است. آقای پمپئو مثل یک دلقک ویدئویی را منتشر کرد و فکر کرد مردم ایران و عراق آن افراد مزدوری هستند که به آنها مشورت می‌دهند؛ اما فهمید که چقدر توصیه آنها غلط بوده و چقدر دامی که خودش برای رئیس جمهور آمریکا درست کرده و آن را به این دام کشانده - فقط برای خاطر بغض شخصی - چقدر این دام خطرناک است که پایان و حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا را رقم زد.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت:  ما چند مشکل در این منطقه داریم؛ مشکل شناختی از داخل منطقه و مشکل شناختی خارج از منطقه؛ دیدیم که ترامپ با اقدام اخیرش مشاورین غلطی دارد. معلوم است کسانی که به ترامپ مشاوره دادند و به این گرداب هولناک دعوتش کردند نه منافع خودشان را شناختند و نه از منطقه شناخت دارند. دیدید توییت آقای پمپئو که تصویر هفت، هشت نفر را در عراق نشان داد و گفت مردم عراق پس از شهادت سردار سلیمانی و المهندس به رقص و پایکوبی پرداختند و این نتیجه فهم نادرست او از منطقه است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در منطقه ما این فهم نادرست وجود دارد که برخی فکر می کنند امنیت خریدنی است اما این سلاح است که خریدنی است نه صلاح. آنها دلخوشند که پولی از منطقه بدوشند. امروز هیچ کس به اندازه آمریکا نمی‌داند با این اقدامش بیش از همه منطقه و متحدانش را به خطر انداخته است. اما آیا با متحدانش قبل از اقدام به ترور مشورت کرد، قبل از آنکه حیات آنها را به خطر اندازد؟ و اگر دوستان ما در منطقه به این سوال فکر نکنند خواهند دید که در آینده با مشکلات فراوانی رو به رو می شوند. 

ظریف اظهار کرد: با حضور آمریکا نه مشکل فلسطین حل شده و نه مشکل منطقه، فقط صدها میلیارد دلار پول ما به جیب غربی‌ها و آمریکایی‌ها رفته است. نفت آمریکا آمده و بازارهای کشورهای منطقه را  می‌گیرد.

وزیر امور خارجه افزود: ما تجربه خوبی در جهان داریم و اروپا هم در جنگ. البته اروپا مزاحمی مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی نداشت. اما ما در این منطقه تمدن کهن چطور می‌توانیم اجازه دهیم که این گفت و گو بین ما ایجاد نشود.
وی اظهارداشت: راه حل ما این است که کشورها ابتدا تعدادی از اصول مشترک را بپذیرند، از راحت‌ترین آنها مثل احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی و غیره طبق منشور سازملل ملل. در ادامه پیمان عدم تجاوز و مداخله در مسائل و امور یکدیگر، با هم ببندیم. این مساله خیلی نیاز به فکر کردن ندارد.
رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اگر کشورها آماده باشند در چند محور می‌توانآن را انجام داد به شرطی که کشورهای منطقه صلح و امنیت بخواهند نه اینکه امنیت شان را در حمایت آمریکا ببینند.
ظریف با یادآوری این که ما می توانیم اقدامات و همکاری های اطمینان ساز در زمینه های مختلف داشته باشیم،گفت: الان بیشترین میزان سنگین شدن آب خلیج فارس را به دلیل استفاده از آب شیرین کن‌ها در منطقه داریم، این روند حیات کشورها را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این اطراف خلیج فارس نیروگاه‌های هسته ای در حال ساخت است و ایمنی هسته‌ای از اولویت‌هاست.
 وی توریسم و همکاری های اقتصادی، خلع سلاح منطقه ای و بازدید از مراکز نظامی یکدیگر و حتی در زمینه پروژه های هسته ای و غنی سازی مشترک را از دیگر زمینه های همکاری کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: معتقدم موضوعاتی که به ظاهرا مسائل جداکننده هستند، در یک چارچوب مطلوب می‌توانند مسائل پیوند دهنده باشد اما به شرطی که بپذیریم آمریکا قادر نیست برای این منطقه امنیت بیاورد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: نمی گویم کشورهای منطقه بروند با آمریکا بجنگند اما برای امنیت خودشان و همسایگانشان را فدای آمریکا نکنند. خواهید دید که آمریکایی روز "ماجرا" اعلام می کند که ما کاری نداریم. این وضعیت روز حادثه است.

وی با بیان این که حضور آمریکا در منطقه به شماره افتاده است، گفت: باور دینی من این است که خون سردار باعث خروج آمریکا از منطقه می شود پس روی اسب باخته شرط بندی نکنید.

ظریف اظهارداشت: آغوش ما برای منطقه باز است و هیچ طمعی به منطقه نداریم. تنها طمع ما در منطقه این است که صلح و ثبات داشته باشیم. ما هیچ اختلاف ارضی و مشکلی با کسی نداریم و جغرافیا و مردم خوبی داریم.
رییس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای مقاومت گفت: دیروز دیدید سیل جمعیت تشییع کنند را. بعید می دانم ترامپ در عمرش این جمعیت را دیده باشد و حتما از جمعیت مراسم تحلیفش که فکر می کرد بیشترین جمعیتی بوده است که تا کنون دیده بیشتر بود. این جمعیت را شما در عراق، هند، روسیه الجزایر، لبنان، افغانستان و پاکستان هم دیدید. آنها باید بفهمند آنچه به آنها گفته بودند در رابطه با ایران و منطقه دروغ بود و دوستان منطقه ای ما هم این رویداد را دیدند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز