واکنش رضایی درباره ارسال پیامک به اعضای مجمع؛
حرکتهای مشکوکی صورت میگیرد که یک مسئله حقوقی، سیاسی شود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به ارسال پیامک برای اعضای این مجمع در خصوص تصمیم گیری در مورد «FATF» گفت: حرکت مشکوکی دیده میشود که بعضاً یا به عنوان موافق یا مخالف، یک مساله حقوقی را سیاسی میکنند.
به گزارش ایلنا، محسن رضایی امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای علمی پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران، گفت: امروز، پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص که مصوب وزارت علوم است آغاز به کار کرد. قبلاً مرکز تحقیقات استراتژیک بود و برای کوچک سازی مجمع منحل شد و فعالیتهای راهبردی مجمع در پژوهشکده تحقیقات راهبردی متمرکز شده است.
وی با بیان اینکه از جمله مسائلی که ما در این پژوهشکده به آن میپردازیم مسائل مهمی است که به پژوهشهای بیشتر و نظرخواهی از نخبگان کشور نیاز دارد، افزود: یکی از همین مسائل مربوط به FATF است که کاملاً در این پژوهشکده مورد مطالعه قرار گرفته است وموافقین و مخالفین دعوت شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه موافقین و مخالفین در رابطه با دو کنوانسیونی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام است بحث کرده اند، گفت: امروز جلسه چهارم کمیسیون مشترک را در ارتباط با موضوع دو کنوانسیون «پالرمو» و FATF داریم که روی آنها بحث میکنیم. البته زمان کنوانسیون «پالرمو» گذشته است اما زمان CFT باقی است.
رضایی گفت: در حال بررسی هستیم تا مصلحت را تشخیص دهیم که رد یا تصویب این لوایح چه آثاری برای کشور خواهد داشت.
وی بیان اینکه بحثهای بسیار فنی و دقیقی در رابطه با FATF مطرح شده است، تصریح کرد: عدهای میگویند اگر به این کنوانسیون نپیوندیم چه پیامدهایی دارد و عدهای هم بالعکس میگویند باید بپیوندیم؛ مسئولان اجرایی هم میگویند اگر تصویب نشود ما را وارد عمل متقابل که به غلط در کشور به عنوان لیست سیاه مطرح شده و یک ادبیات ژورنالیستی است و در ادبیات حقوقی هیچ جایگاهی ندارد، وارد میکند از این رو به اعتقاد آنها ممکن است حتی به معیشت مردم آسیب وارد شود.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: به همین جهت این مساله به صورت جدی و واقعی در حال بحث است و همه طرفها بحثهای خود را انجام دادند. امروز هم جلسه مهمی داریم و اگر به نتیجهای رسیدیم آن را در سطح مجمع مطرح میکنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: معلوم نیست که امروز آخرین جلسه بررسی FATF باشد، اما جلسه مهمی در کمیسیون مشترک برگزار میشود. تاکنون چیزی در رابطه با CFT تصویب نشده اما برخی مصوبات است که باید دید جایگزینی برای آن وجود دارد یا ندارد.
رضایی در رابطه با صحت پیامکی که گفته میشود به برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت ارسال شده است، اظهار داشت: حرکت مشکوکی دیده میشود که بعضاً یا به عنوان موافق یا مخالف، یک مساله حقوقی را سیاسی میکنند. هم تحت عنوان مخالف و هم تحت عنوان موافق اقداماتی دارد صورت میگیرد که متأسفانه شورای FATF نیز با آنها همراهی میکند.
وی با بیان اینکه شورای FATF یک شورای فنی است و حق ندارد وارد مسائل داخلی کشور شود، گفت: زیرا تنها این دو کنوانسیون نیست که آنها منتظر تصویب آن هستند. از ۳۹ اقدامی که ایران انجام داده فقط ۵ مورد را قبول کردهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: آنها به بعضی از قوانین مجلس هم ایراد گرفتند اما اینکه می آیند آنها را کنار میگذارند و فقط روی این دو کنوانسیون تمرکز میکنند و در داخل نیز جوی به وجود میآید را کاملاً دخالت در مسائل داخلی کشور میدانیم.