مقام پیشین کاخ سفید در گفتوگو با ایلنا:
حمایت از معترضان، مداخله در امور داخلی ایران است/تجمعکنندگان در شعارهای خود به جای ترامپ، روحانی را سرزنش میکردند/ کاخ سفید اعتراضات را گامی برای تغییر حاکمیت میدانست
مقام پیشین کاخ سفید با انتقاد از تحریمها آنها را نوعی جنگ اقتصادی دانست و ابراز امیدواری کرد که به زودی عمر دولت ترامپ به پایان برسد.
«فرانک هیپل» (Frank N von hippel) دستیار پیشین امنیت ملی در دفتر علم و فناوری کاخ سفید (۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵) و استاد روابط بینالملل دانشگاه پرینستون است. وی در زمینه علوم و فناوری شامل مواردی چون کنترل تسلیحات اتمی و منع اشاعه هستهای، انرژی و توازن سیاستگذاری در عرصههای تکنولوژی تحقیقاتی داشته است.
هیپل در سال ۱۹۹۳ موفق به دریافت فلوشیپ موسسه «مک آرتور» شد. وی دارای مدرک دکتری از دانشگاه آکسفورد است و در حال حاضر عضو هیئت مدیره پنل بینالمللی درباره مواد شکافتپذیر و استاد علوم سیاسی دانشگاه پرینستون است. وی در گفتوگو با ایلنا نظرات خود را درباره تنشها در خاورمیانه مطرح کرده است.
سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بی نتیجه است
کاخ سفید اعتراض های ایران را گامی برای تغییر حاکمیت میدانست
«فرانک هیپل» در ابتدا در مورد سیاست فشار بر ایران گفت: من موافقم که سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بینتیجه است، زیرا احتمال جنگ بین ایالات متحده و ایران را افزایش داده و موجب شده است که ایران از تعهداتی که در برنامه هستهای خود با آن توافق کرده، فاصله بگیرد. بسیاری از طرفداران فشار حداکثری، از جمله جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی، خواهان تغییر نظام در ایران بودند و اعتراضات فعلی علیه اوضاع اقتصادی در ایران را گامی در این جهت میدیدند.
کاهش تعهدات برجامی قابل درک است
کاهش تعهدات برجامی موقعیت تندروهای ایالات متحده را تقویت میکند
وی در ادامه در مورد کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: من معتقدم که حرکت ایران برای کاهش تعهدات خود در برجام تصمیم قابل درک اما خطرناکی بوده است. یک اقدام در واکنش به عدم اجرای تعهدات اروپاییها و خروج آمریکا از برجام صورت گرفته است. اما این اقدام از طرفی هم موقعیت تندروهای ایالات متحده را تقویت میکند که میتواند اولین قدم برای جنگ گستردهتر باشد که برای ایالات متحده و ایران فاجعهبار است.
تحریمها نوعی جنگ اقتصادی احمقانه است
ترامپ میتوانست به جای خروج از برجام آن را احیا کند
این مقام پیشین کاخ سفید هم چنین در ادامه در مورد تحریمها گفت : من موافقم که این تحریمها نوعی جنگ اقتصادی بدون تفکر و احمقانه است دولت ترامپ میتوانست به جای از بین بردن برجام اقدام به احیای این توافق کند.
هیپل در مورد مذاکره میان ایران و آمریکا گفت: من فکر میکنم مذاکره امکان پذیر است یا با ترامپ یا رئیسجمهور جدیدی که امیدوارم به زودی جایگزین ترامپ شود. ترامپ به چیزی احتیاج دارد که بتواند به عنوان پیروزی دیپلماتیک معرفی کند اما من موضع سران ایران را نیز درک میکنم که تاکید میکنند که آمریکا باید به برجام بازگردد. در این صورت میتوان در مورد توافق گستردهتر گفتوگو کرد. اگر ما قبل از رئیسجمهور جدید آمریکا خواهان مذاکره میان ایران و آمریکا باشیم باید یکی از این دو طرف از مواضع خود کوتاه بیاید.
حمایت از معترضان، مداخله در امور داخلی ایران است
وی در مورد اعتراضهای ایران هم گفت: درست است که این تظاهرات به نوعی تحت تاثیر تحریمهاست. سؤال این است که آیا تجمعکنندگان در شعارهای خود دولت ترامپ را به خاطر وضعیت خود سرزنش میکنند یا دولت ایران را ؟ من نمیدانم کدام یک از این موارد درست است؟ شاید هم هر دو صحیح باشد اما تحریمها در شرایط اقتصادی امروز ایران بی تاثیر نبوده است.
هیپل افزود: حمایت از معترضان مداخله در امور داخلی ایران است و میتواند نتایج معکوسی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه هر دو طرف در مسائل یکدیگر دخالت میکنند، گفت: شنیدهام که هکرهای مورد حمایت دولت ایران در مسائل سیاست داخلی آمریکا دخالت میکنند.
تحریمها ارسال دارو به ایران را سخت کرده است
ترامپ مسائل حقوق بشری را در مورد ایران نادیده میگیرد
این مقام پیشین کاخ سفید در ادامه گفت: من میدانم که داروها از تحریمها مصون هستند اما انسداد کانالهای مالی خرید دارو را سخت میکند . من به هر حال با تحریمهای ایالات متحده موافق نیستم زیرا فکر میکنم خروج آمریکا از برجام اشتباه بود.
وی تصریح کرد: حس میکنم آمریکا کانالهایی برای نقل و انتقالها در زمینه دارو و سایر کالاهای بشردوستانه ایجاد نکرده است. ترامپ به راحتی مسائل بشردوستانه و حقوق بشری در مورد ایران و سایر کشورها را نادیده میگیرد به همین دلیل امیدوارم در انتخابات بعدی ما دولت ترامپ با یک دولت شایسته جایگزین شود.