استاد دانشگاه بیلفیلد در گفتوگو با ایلنا:
دیپلماسی در حال حاضر بیاعتبار شده است/ ایران و آمریکا باید از برخی مواضع خود کوتاه بیایند/ اروپا با تهدید از جانب ترامپ مواجه است
استاد علوم سیاسی دانشگاه بیلفیلد با تاکید بر بینتیجه بودن فشار بر ایران گفت: فشار بر ملتها همواره با مقاومت همراه بوده است. دیپلماسی در حال حاضر فاقد اعتبار شده و این یک چالش بزرگ است که ما نمیدانیم به دنبال چه چیزی هستیم.
آندرس زیک (Andreas Zick) استاد علوم سیاسی، مطالعات جنگ و خشونت در دانشگاه بیلفیلد است. وی در گفتوگو با ایلنا نظرات خود را درباره تنشها میان ایران و آمریکا مطرح کرده است.
سیاست خارجه ترامپ برای موفقیت در سیاست داخلی طراحی شده است
منافع مشترک اقتصادی ایران و آمریکا در پس منافع ایدئولوژیکی قرار گرفته است
آندرس زیک در ابتدا در مورد تنش میان ایران و آمریکا گفت: یکی از بزرگترین مشکلات این است که روابط ترامپ و ایران تحت تأثیر مشکلات داخلی و مبارزات انتخاباتی در آمریکا است. ترامپ به دنبال پیروزی در سیاست خارجی، از طریق سیاست خارجی است تا در داخل ایالات متحده حمایت کسب کند.
وی افزود: در حال حاضر نمیدانم چه کسی میتواند این درگیری را تعدیل و واسطهگری کند. مشکل دیگر این است که منافع مشترک اقتصادی ایران و آمریکا در پس منافع ایدئولوژیکی قرار گرفته است.
فشار همیشه با مقاومت و تلاش برای کسب آزادی همراه بوده است
همکاریهایی فراتر از سیاست باید میان دو کشور برقرار شود
استاد علوم سیاسی دانشگاه بیلفیلد در ادامه با تاکید بر بینتیجه بودن فشار بر ایران گفت: در مورد فشار بر ایران، سرکوب همواره منجر به مقاومت و تلاش بیشتر برای به دست آوردن آزادی میشود. این یک خرد اجتماعی و روانشناختی قدیمی است.
وی ادامه داد: ما باید امیدوار باشیم که هنوز استراتژیهایی برای حل مسالمتآمیز درگیری وجود داشته باشد. در حال حاضر توصیه میشود برای ایجاد پلهای جدید همکاریهایی فراتر از سیاست میان این دو کشور برقرار شود. تبادل علم، تحقیق و آموزش و یا پروژههای فرهنگی میتواند به این موضوع کمک کند.
ایران و آمریکا باید از برخی مواضع خود کوتاه بیایند
ترس از تجدید مسابقه تسلیحات هستهای، مردم جهان را نگران میکند
وی با ابراز نگرانی از کاهش تعهدات هستهای ایران گفت: نباید فراموش کرد که فراتر از سیاست، ترس از تجدید مسابقه تسلیحات هستهای، مردم جهان را نگران میکند. احتمال درگیری نظامی باید از بین برود. هم ایران و هم ایالات متحده باید از برخی مواضع خود کوتاه بیایند و از عواقب تصمیمات خود آگاه باشند.
اروپا با تهدید از جانب ترامپ مواجه است
نیروهای آمریکایی که خواهان ارتباط با اروپا هستند، باید متحد شوند و به ترامپ فشار وارد کنند
این استاد دانشگاه در ادامه به عدم اجرای تعهدات اروپا در قبال ایران اشاره کرد و گفت: ارزیابی شرایط اروپا دشوار است، ترامپ اکنون نیز اروپا را تهدید میکند و با سیاستهای خود ، ایالات متحده را دچار مشکل کرده است.
وی تاکید کرد: در ایالات متحده آمریکا، نیروهایی که با اروپا رابطه دارند و خواهان ارتباط با اروپا هستند، باید متحد شوند و به ترامپ فشار وارد کنند. ایالات متحده ریشههای بینالمللی دارد. این موضوع در سیاست آمریکا در حال فراموشی است.
اعتماد به ترامپ برای مذاکره سخت است
همسایههای ایران باید در کنار عمران خان برای میانجیگری تلاش کنند
برای مذاکره طرفین باید نسبت به امتیازات و اهدافی که خواهان آن هستند، آگاه باشند
وی همچنین در مورد احتمال مذاکره میان ترامپ و روحانی گفت: این اتفاق لازم است بنابراین باید ممکن شود. اینکه آیا میشود به ترامپ برای جلساتی اعتماد کرد یا خیر، گفتن آن دشوار است. شما برای مذاکره با ترامپ به یک واسطه یا میانجی نیاز دارید. این چنین درگیریهایی نیازمند دیپلماسی است و میانجیها میتوانند اهرمهای خوبی باشند.
وی افزود: عمرانخان یک گزینه خوب است اما او نیز به حمایت و تیمی قوی نیاز دارد. همسایههای ایران باید در کنار عمران خان تلاش کنند. جنگ احتمالی موضوعی بینالمللی است و باید همه برای جلوگیری از آن تلاش کنند. از سوی دیگر برای مذاکره طرفین باید نسبت به امتیازات و اهدافی که خواهان آن هستند آگاه باشند.
دیپلماسی در حال حاضر بیاعتبار شده است
زیک با تاکید بر اینکه ایران نباید مانند کره شمالی باشد گفت: رسانهها یا دانشمندان مانند اکنون نتیجه زیادی برای مذاکره نمیبینند. دیپلماسی در حال حاضر فاقد اعتبار شده است. این یک چالش بزرگ است. ما نمیدانیم به دنبال چه چیزی هستیم.
وی هم چنین در ادامه در مورد اتفاقات اخیر در لبنان و عراق گفت: لبنان نیز مشکل داخلی دارد. وضعیت اجتماعی شهروندان فاجعه است. این امر باعث میشود که دولتها در سیاست خارجی آسیبپذیر باشند، اما اکنون نارضایتی در لبنان رو به افزایش است که می تواند این کشور را دچار مشکل کند.
قتل بغدادی به زودی فراموش میشود
این استاد دانشگاه هم چنین گفت: قتل ابوبکر بغدادی تاثیری در استیضاح ترامپ ندارد. قتل یک تروریست در یادها نخواهد ماند و به زودی فراموش میشود. اما این اتفاق منجر به وحدت بیشتر در میان حامیان ترامپ میشود.