خبرگزاری کار ایران

رئیسی:

پایان نامه‌ها را فقط در بایگانی نگه ندارید/ نظریه‌های آسیب‌های اجتماعی در حوزه اجرایی استفاده شود

پایان نامه‌ها را فقط در بایگانی نگه ندارید/ نظریه‌های آسیب‌های اجتماعی در حوزه اجرایی استفاده شود
کد خبر : ۸۲۹۶۱۷

رئیس قوه قضائیه گفت: مجرم یک آسیب‌دیده اجتماعی است و نگاه ما هم نگاهی اصلاحی و تربیتی است زندان محل بازاجتماعی کردن افراد است نگاه باید تربیتی باشد تا فرد دوباره بتواند به جامعه برگردد و شخصیت او احیا شود البته در بحث آکادمی باید بررسی کنیم که علل آسیب‌ها چیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سید ابراهیم رئیسی در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: ما به ارتباط دستگاه قضایی و دانشگاه نیاز داریم با توجه به وظیفه‌ای که قانون اساسی به قوه قضائیه محول کرده است این ارتباط تاثیرگذار خواهد بود هرچه کار با دغدغه باشد اثرگذارتر است اصل آسیب اجتماعی واقعیتی امکان ناپذیر است و بدور از سیاه‌نمایی باید این واقعیت را دید. باید واقعیات را دید و با آسیب، آسیب شناسانه رفتار کرد.

وی ادامه داد: صحبت ما در مورد آسیب است نه بحران. مجرم هم یک آسیب‌دیده اجتماعی است و نگاه ما هم نگاهی اصلاحی و تربیتی است زندان محل بازاجتماعی کردن افراد است نگاه باید تربیتی باشد تا فرد دوباره بتواند به جامعه برگردد و شخصیت او احیا شود البته در بحث آکادمی باید بررسی کنیم که علل آسیب‌ها چیست.

رئیسی افزود: حتما علل باید از نگاه علمی مورد بررسی قرار گیرد. فقر، بیکاری و مسائل اخلاقی همه می‌تواند علل باشد. علل تشدید هم ممکن است عدم مدیریت در فضای مجازی باشد که حتما هست هر کدام راهکار خود را دارد و باید توسط دانشمندان علوم اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اساتید حاضر در جلسه گفت: پایان نامه‌ها را فقط در بایگانی نگه ندارید این نظریه‌ها باید در حوزه اجرایی استفاده شود مشکل ما شاید بی عملی است.

وی ادامه داد: هیچ دستگاهی را نمی‌شناسم مگر اینکه وظیفه پیشگیری از وقوع جرم داشته باشد میلیون‌ها چک بلامحل تصمیم غلط اقتصادی است اما در بازار به آسیب اجتماعی تبدیل می‌شود.

رئیسی با اشاره به تربیت در خانواده گفت: تربیت از ابتدا آغاز می‌شود حتی قبل از مرحله جنینی کسی که می‌خواهد همسر اختیار کند باید به بحث تربیت اهمیت دهد چرا که این خانواده است که در آینده می‌خواهد فرزندان سالم به جامعه تحویل دهد.

وی افزود: دستگاه‌های مجری و سیاست‌گذاران باید نگاه کنند و کلیه سیاست‌ها باید با هدف کاهش ناهنجاری باشد موضوع طلاق، حاشیه‌نشینی و اعتیاد در همین رابطه است.

رئیسی گفت: وظیفه بسیاری از بخش‌ها قبل از قوه قضائیه است و باید در نشست‌های مختلف این موضوع به آن‌ها یادآوری شود در این حوزه بحث شود تا پرونده کاهش پیدا کند برای مثال اگر نهاد خانواده مستحکم باشد مساله طلاق کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: نظریه اسلامی و ایرانی که به آن اشاره شد در حوزه آسیب‌ها خیلی اهمیت دارد لذا نکته مهم در این رابطه این است که آسیب‌های جامعه به این میزان زیبنده نظام اسلامی نیست همه باید دست به دست هم دهند و همگان مسئولیت دارند آمارها مختلف است ما باید به واقعیت‌ها استناد کنیم باید تلاش کنیم آسیب‌ها به حداقل برسد و نگاه تنها به مجموعه‌ای خاص نگاه دقیقی نیست اما هر که قدرت دارد مسئولیتش هم بیشتر است. همگان هم باید در این رابطه پاسخگو باشند لذا در راستای وظیفه مهم پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی رهبر انقلاب شخصا چند جلسه تشکیل دادند چرا که این گزارش‌ها زیبنده جامعه اسلامی نیست.

رئیسی افزود: شاخص فرهنگ ملی و تمدنی ما است چگونه شده که از این شاخص‌ها فاصله گرفتیم و این‌ها همان انحراف است .

رییس دستگاه قضا گفت: اگر عدالت اجتماعی اجرا شود، بسیاری از آسیب‌ها کاهش پیدا می‌کند می‌بینیم که چند جوان گفتند ما فلان اقدام را دیدیم و شروع به نمازخواندن کردیم همه این‌ها مرتبط است فقر حاصل بی‌عدالتی است و هر چه به قانون عمل شود، طبیعتا گرایش مردم به دین بیشتر می‌شود. لذا همه مسئولیت زیادی دارند اساتید محترم بدانند نظریه‌ها باید به میدان عمل بیاید ما باید ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز