خبرگزاری کار ایران

ساعی در گفت‌وگو با ایلنا:

باید قانون جامع حمایت از معلولان عملیاتی شود

باید قانون جامع حمایت از معلولان عملیاتی شود
کد خبر : ۸۱۵۷۶۹

تماینده تبریز تاکید کرد: باید شرایط اجراشدن تمامی مواد مطرح شده در قانون جامع حمایت از معلولان اجرا شود و برای اجرای ان نیازمند اختصاص بودجه لازم هستیم.

به گزارش ایلنا زهرا ساعی رییس فراکسیون معلولین مجلس شورای اسلامی و نماینده تبریز در گفت‌و‌گو با ایلنا، فعالیت‌های انجام شده درباره حقوق معلولین را تبیین کرد.

وی با تاکید بر این که قوانین برای حمایت همه جانبه از معلولین باید عملیاتی گردد در پاسخ به این سوال که مجلس شورای اسلامی چه اقدامی در این زمینه انجام داده است بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال ۹۶ ‌قانون جامع حمایت از حقوق معلولان  را تصویب کرد. بعد از طی مراحل قانونی و تایید شورای نگهبان این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ شده است. باید شرایط اجراشدن تمامی مواد مطرح شده در قانون جامع حمایت از معلولان اجرا شود و برای اجرای ان نیازمند اختصاص بودجه لازم هستیم.

ساعی در پاسخ به این سوال که در بحث تامین بودجه بع عنوان یکی از موانع عملیاتی شدن قانون جامع حمایت از معلولان فراکسیون معلولین مجلس تا کنون چه اقداماتی را انجام داده است، گفت:  فراکسیون معلولین مجلس و شخص بنده در چندین نوبت و در زمان تدوین بودجه سال ۱۳۹۸ پیگیر شدیم. در واقع ما اعتراض خود را به میزان بودجه ای که در برنامه بودجه سال ۱۳۹۸ به عملیاتی شدن قانون جامع حمایت از معلولین اختصاص یافته بود، بیان کردیم و از ناچیز بودن این رقم بودجه گفتیم. بر این اساس مکاتباتی با دکتر قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی و دکتر تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی انجام شد. در این مکاتبات به صورت صریح بیان شد که اگر قرار است قانون جامع حمایت معلولین عملیاتی شود ما به رقم بودجه فراتر از میزان پیش بینی شده در برنامه سال ۹۸ نیازمندیم.

وی افزود: خوشبختانه به صورت ویژه این بحث را در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مطرح کردیم و قرار شد در بحث هدفمند کردن یارانه ها بخشی از اعتبارات به معلولین و اجرایی شدن قانون جامع حمایت از معلولین تعلق گیرد. این مدت هم بسیار پیگیر بودیم و خوشحال هستیم که در این جلسات به ثمر نشسته است. اخیرا هم با موافقت اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر اختصاص یارانه‌های حذفی به جامعه معلولان کشور فراکسیون معلولین بر نحوه اختصاص این بودجه نظارت خواهد داشت.

نماینده تبریز در پاسخ به این سوال که در این قانون چه تعریفی از فرد معلول ارایه شده است، گفت: در این قانون معلول به افرادی اطلاق می‌شود که به تشخیص‌کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی براثر ضایعه جسمی، ذهنی، روانی یا توأم؛ اختلال ‌مستمر و قابل توجهی در سلامت و کارآئی عمومی فرد ایجاد شود، به طوری که موجب‌کاهش استقلال فرد در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی شود.

وی درباره اینکه قانون برای بهره‌مندی معلولان از فضاهای شهری چه تمهیدی اندیشه است، عنوان کرد: کسانی که به هر دلیلی دچار معلولیت هستند حتی المقدور باید بتوانند به راحتی در شهر تردد کنند و از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. در واقع ما باید همه تلاش خودمان را بکنیم تا از رنج این عزیزان بکاهیم. شرایط موجود در فضاهای شهری با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد و امیدوارم با اجرای ‌قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بتوانیم در این زمینه تغییری ایجاد کنیم. بر اساس این قانون کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای‌عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکن عمومی و معابر ‌و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آنها برای ‌معلولان همچون افراد عادی فراهم شود. همچنین وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی‌ و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهره‌مندی معلولان، ساختمانها و اماکن عمومی،‌ ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چارچوب بودجه‌های مصوب‌ سالانه خود مناسب‌سازی کنند.

ساعی در پاسخ به این سوال که قانون چه وظیفه‌ای برای شهرداری‌ها در نظر گرفته است، گفت: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان از این پس شهرداری‌ها برای ساختمان‌ها و اماکن عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را‌ رعایت نکرده باشند پروانه احداث و یا پایان کار صادر نخواهند کرد.

وی درباره اینکه با توجه به نقش حمایتی سازمان بهزیستی چه نقشی برای این سازمان در نظر گرفته شده است، گفت: بر اساس ماده سه این قانون سازمان بهزیستی کشور موظف است در چارچوب اعتبارات مصوب در‌قوانین بودجه سالانه خدمات توانبخشی، حمایتی، آموزشی و حرفه‌آموزی مورد نیاز‌معلولان را انجام دهد و مراکز خاص نگهداری، آموزشی و توانبخشی معلولان را گسترش دهد. همچنین کارگاه‌های آموزشی، حمایتی و تولیدی معلولان را گسترش داده و خدمات ‌توانبخشی به این عزیزان ارایه دهد. در واقع این سازمان باید با اعتبارات قانونی به ایفای نقش حمایتی از معلولان بپردازد.

نماینده تبریز در پاسخ به این سوال که آیا معلولان می‌توانند از بیمه‌های درمانی استفاده کنند، گفت: بله، افراد تحت سرپرستی معلولان با معرفی سازمان بهزیستی کشور تحت ‌پوشش بیمه خدمات درمانی و معلولان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و بیمه مکمل‌درمانی قرار می‌گیرند.

وی درباره اینکه چه تکالیفی در این قانون برای دولت تعریف شده است، خاطرنشان کرد: دولت موظف است حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی اعم از ‌رسمی،‌ پیمانی، کارگری دستگاه‌های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه‌ها، سازمانها، مؤسسات،‌ شرکتها و نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی کشور‌استفاده می‌نمایند را به افراد معلول واجد شرایط اختصاص دهد.

ساعی در پایان با اشاره به اینکه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بندهای زیادی دارد، اظهار امیدواری کرد بعد از اجرای این قانون شاهد تغییر محسوسی در زمینه حقوق معلولان باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز