جهانگیری:
تأخیر در ارائه گزارش عملکرد دستگاهها در رابطه با نحوه اجرای قانون حمایت از معلولان پذیرفتنی نیست
معاون اول رئیس جمهور قانون حمایت از معلولان را از قوانین مترقی و مایه افتخار نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: روند تصویب این قانون یعنی از اولین تلاشها و پیگیریهای خود معلولان عزیز و شریف تا تهیه لایحه در دولت و سپس تصویب آن در مجلس شورای اسلامی با نهایت دقت انجام شده است که همه باید تلاش کنیم به نحو مناسبی اجرایی شود.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در اولین نشست کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان، اظهار داشت: متاسفانه همواره محدودیتهایی به ویژه در زمینه مالی در عرصه تصمیمگیری و اجرای مصوبات و قوانین وجود دارد که در مسیر اتخاذ بهترین تصمیمات و اجرای بهینه آن تصمیمات مانع ایجاد میکنند، با این وجود همه ما نهایت تلاش خود را به کار میگیریم تا این محدودیتها در ایفای مسئولیتهای دولت در قبال معلولان عزیز کمترین تاثیرگذاری را داشته باشند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نیازی به تکرار این سخن نیست که در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم، اظهار داشت: دشمن با تمام توان خود به میدان آمده تا حتی از فروش یک بشکه نفت ایران جلوگیری کند، اما با این وصف در این جلسه تاکید میکنم و از آقای شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیر جلسه نیز میخواهم که با جدیت و دقت پیگیر این موضوع باشند که منابع در نظر گرفته شده برای حمایت از معلولان در بودجه، به بهترین شکل تخصیص یابد و آن بخش از بودجه نهادهای حمایتی که مربوط به معلولان است نباید کاهش پیدا کند.
جهانگیری ادامه داد: باید موضوع مسکن معلولان با جدیت پیگیری و به نتیجه مطلوب برسد و معافیت های مالیاتی مرتبط با معلولان که در قانون حمایت از معلولان تاکید شده است، حتماً باید لحاظ شود.
معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت پاسخگویی و ارائه گزارش عملکرد دستگاهها در رابطه با نحوه اجرای قانون حمایت از معلولان تاکید و تصریح کرد که تأخیر در ارائه گزارش به دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای این قانون به هیچ وجه پذیرفتنی نیست، تاکید کرد: همه دستگاه ها موظفند که به مسئولیت ها و وظایفی که قانون حمایت از معلولان برای آنها درنظر گرفته است، عمل کنند.
جهانگیری بر ضرورت حمایت از مراکزی که به خدمت رسانی و نگهداری از معلولان می پردازند تاکید کرد و گفت: نهادهای حمایتی باید با برنامه ریزی زمینه استفاده از توانمندی های خیرین برای حمایت از معلولان را فراهم کنند.
در این جلسه که وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ورزش و جوانان، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، رئیس سازمان بهزیستی، رئیس کمیته امداد امام خمینی و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیر جلسه گفت: تشکیل کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از معلولان به ریاست معاون اول رئیس جمهور نشانه جدیت دولت در اجرای دقیق این قانون است.
شریعتمداری با اشاره به اقدامات در حال انجام برای تهیه و تصویب آییننامههای مورد نیاز برای اجرای این قانون اضافه کرد: تلاش میکنیم در مسائل غیربودجهای بر تقویت همکاریهای فرابخشی و ارتقای بهرهگیری از مشارکتها و حمایتهای مردمی و در بخش بودجهای نیز بر افزایش دقت پیشبینیها در بودجههای سنواتی و تاکید بر تخصیص کامل بودجههای مربوط به حمایت از معلولان از سوی سازمان برنامه و بودجه تمرکز کنیم.
در این نشست همچنین رییس سازمان بهزیستی و نمایندگان دیگر دستگاهها گزارش های خود را در اجرای قانون حمایت از معلولان ارائه کردند.
بر اساس مصوبه دیگر این جلسه، مقرر شد سازمان امور اداری و استخدامی کشور با فوریت نسبت به تهیه آییننامه های اجرایی قانون حمایت از معلولان اقدام و برای تصویب به هیات دولت ارائه کند.