امینزاده در گفتوگو با ایلنا:
صدای همه کشورها باید زیر سقف سازمان ملل بصورت رسا شنیده شود/ بسیاری از کشورها از تغییر مقر سازمان ملل استقبال میکنند
یک حقوقدان حوزه بینالملل گفت: سازمان ملل متعلق به همه دنیا و مکانی است که صدای همه کشورها باید زیر سقف آن بصورت رسا شنیده شود.
الهام امینزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به کارشکنی آمریکا جهت صدور ویزا برای رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشورمان برای حضور در نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در سال ۱۹۴۵ که سازمان ملل متحد تشکیل و قرار شد در نهایت ایالات متحده مقر نهایی این سازمان باشد؛ قراردادی با عنوان «قرارداد مقر» امضا شد تا واشنگتن موظف شود تا همه تمهیدات و تسهیلات لازم برای حضور دیپلماتهای خارجی را بدون در نظر گرفتن ارتباط کشور مقر و میهمان ایجاد کند.
وی ادامه داد: سازمان ملل ظرفیت حقوقی مستقلی دارد و طبق همین توافق خواسته تا حتی اگر آمریکا با کشوری وارد مخاصمه شود تاثیری روی صدور ویزا نداشته باشد؛ اما متاسفانه شاهد بودیم بارها این مساله برای هیاتهای فلسطینی و آمریکای لاتین ایجاد و آنها با مشکلاتی روبرو بودند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که ما در سال ۸۴ از طرف مجلس برای نظارت بر فعالیتهای دولت راهی نیویورک شدیم، به موضوع پرداختیم و بحث تغییر مقر سازمان ملل از آمریکا به کشوری دیگری که در این رابطه حسن نیت دارند را مطرح کردیم.
وی افزود: البته سالها این مساله مطرح شده است که اگر بخواهیم مقر سازمان ملل را از آمریکا خارج کنیم کدام کشور میتواند جانشین باشد یا اگر مقر بخواهد در آمریکا باقی بماند بحث صدور ویزا برای هیاتهای دیپلماتیک از دست این کشور خارج شده و ایالات متحده هیچ دخالتی در این ارتباط نداشته باشد.
وی ادامه داد: ما در همان سال هم شاهد بودیم که بسیاری از کشورها از این پیشنهاد ما استقبال میکردند و با ما هم نظر بودند. فکر میکنم باز هم لازم است این مباحث مطرح شود؛ چرا که سازمان ملل متعلق به همه دنیا و مکانی است که صدای همه کشورها باید زیر سقف آن بصورت رسا شنیده شود.
امینزاده در پاسخ به سوالی در خصوص واکنش احتمالی جمهوری اسلامی ایران به این کارشکنی خلاف عرف دیپلماتیک گفت: ایران باید با دیپلماسی فعال خود شکایت این موضوع را نزد سازمان ملل متحد مطرح کند. دفتر ما در این سازمان با حضور آقای عراقچی بسیار توانمند و فعال است و ایشان باید به جد این مساله را دنبال کنند.
وی ادامه داد: ایران باید مطرح کند که چنین وقایعی به دموکراسی بینالمللی ضربه میزند و درست نیست کشورهایی که دم از دموکراسی میزنند این چنین حقوق سایر افراد را زیرپا بگذارند.