خبرگزاری کار ایران

مشروح نوزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه

مشروح نوزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه
کد خبر : ۷۸۵۹۶۲

نوزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بانک سرمایه بعد ازظهر امروز در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، قاضی اسدالله مسعودی‌مقام در نوزدهمین جلسه از دور سوم  رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه گفت: در جلسه قبلی وکیل آقای احمدی بخشی از دفاعیات خود را بیان کردند، از ایشان می‌خواهیم که دفاعیات خود را آغاز کنند .

وکیل پرویز احمدی گفت: امروز می خواهم از یکی از پاک‌ترین مدیران کشور دفاع کنم، ابتدا باید نکته‌ای را بگویم، نمی خواهم در وکالت مردم کم گویی و یا کم فروشی انجام دهم .

وی افزود: چیزی که اجازه آن را رهبر انقلاب در انتهای سال ۹۷ به رئیس قوه قضائیه وقت دادند با توجه به شرایط بود اما باید بگویم دادگاه رسیدگی به بانک سرمایه از مدت ها قبل آغاز شده بود.رهبر فرزانه انقلاب آن روزها اعلام کردند در فضای کنونی و جنگ اقتصادی قرار داریم و باید به مفاسد اقتصادی رسیدگی شود در حالی که دو الی سه سال از  ورود به این پرونده می‌گذشت.

وی ادامه داد: بعضی از اوراق جدیدا به دستم می‌رسد در صورتی که این اسناد قبلاً باید مطالعه می شد.

وی تاکید کرد: وکلایی که برای اینگونه پرونده‌ها انتخاب می‌شوند مورد وثوق دستگاه قضایی هستند و جا دارد که حتما به این نکته توجه کنیم که ما در کنار شما هستیم نه در مقابلتان.

وکیل این متهم گفت: اتهاماتی به موکل بنده زده شده که مبنی بر عدم نظارت و پاسخگویی به امضایش است؛ مو کل من در چند ماه کاری نشان می دهد چه کاری باید می‌کرد که نکرده است. ساختار به گونه‌ای است که اگر فرد در آن قرار گیرد باید کار فوق‌العاده‌ای انجام دهد. این روزها نامه‌ای از باب کرم به دست من رسید که آن را به رئیس وقت آقای حیدر آبادی در تاریخ ۱۹ اسفند ۹۴   نوشته است که نشان می‌دهد موکلم چه نقشی دارد.

وی ادامه داد: موکل من در آن نامه وضعیت آشفته بانک سرمایه را به تصویر کشید و با مدیر وقت در میان گذاشت.

وکیل متهم احمدی ادامه داد: پرونده رسیدگی به متهمان بانک سرمایه چالش‌های بانکی بسیاری را بررسی کرد و دادگاه به خوبی از عهده آن برآمد. اگر یوزارسیف هم می‌آمد ما باز اشکال می‌گرفتیم اما این دادگاه اقدامات خوبی انجام داد. بانک مرکزی موکل من را برای بهبود شرایط بانک سرمایه به‌ آنجا فرستاد اما آنقدر مشکل وجود داشت که نمی‌توانست کاری انجام دهد. این بانک نمونه‌ای از بانک‌های کشور است.

در ادامه قهرمانی نماینده دادستان خطاب به وکیل احمدی گفت: صحبت‌های آقای وکیل دو بخش داشت؛ یکی دفاع از موکلش و دیگری اینکه این پرونده نباید در دادگاه ویژه مبارزه با اخلالگران اقتصادی مطرح شود. ایشان به شرایط جنگی و استیجازه رهبری در این شرایط اشاره کردند. من به ایشان می‌گویم این پرونده ابعاد و موارد سری دارد و وقت ورود به آن نیست اما چند نمونه کوچک آن را بیان می‌کنم.

وی ادامه داد: تیمی که در بانک سرمایه بزرگترین فساد را رقم زد همان شبکه‌ای است که در بانک رفاه کارگران فساد را انجام داد؛ بانکی که به قشر زحمتکش کارگر تعلق دارد بعد از آن به بانک ویژه معلمان رفتند و آنجا دست به فساد زدند همین طور بعدها در بانک مسکن، صادرات خیمه زدند و تشکیلات مشکوک را به دست آ‌وردند اگر این جنگ نیست پس چیست؟

قهرمانی تاکید کرد: شبکه اصلی این گروه در خارج از کشور وجود دارد و آخر هفته مدیران بانکی را به دوبی دعوت می‌کرد. کسانی که ۱۶۰۰ میلیارد تومان بدهی به شبکه بانکی داشتند اما دوباره ۶۱۰ میلیون تومان از بانک سرمایه پول دریافت کرد کسانی که می‌خواستند چمدان‌های طلا از کشور خارج کنند آیا این شرایط جنگی نیست. آیا صرفا چند تا تسهیلات ۵۰ میلیونی بوده است.

وی ادامه داد: پول‌ها آن هم از طریق صرافی و یا قالب قیر از کشور خارج شده. بسیاری از این پول‌ها موزیانه صرف شده است.

قهرمانی ادامه د اد: مثل بدهی ۱۰۰ میلیونی مالیاتی مربی خارجی که آقای هدایتی تسویه کرد و یا هنرپیشه‌هایی که پول‌های هنگفت گرفتند. بزرگترین گران‌نمایی در این بانک به مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان انجام شده است که نتیجه‌اش گران شدن مسکن و ملک است. خانه‌ای که تا دیروز متری پنج میلیون تومان بود بانک متری ۲۰ میلیون تومان برداشت اتفاق این شد که خانه‌های کناری هم متری ۲۰ میلیون تومان شدند. 

وی ادامه داد: اینها تسهیلات گرفتند و تبدیل به ملک کردند آیا این تحریک تقاضا ناشی از تسهیلات نیست آیا نمی‌توانید این پرونده را در دادگاه اخلالگران نظام اقتصادی مطرح کنید آیا این پرونده عادی است.

وی ادامه داد: آقای وکیل می گوید موکلش فاقد سمت اجرایی بود و اجرائیات را به مدیر عامل داده است. بحث این است که اموال مردم دست آقایان امانت بوده؛ آقای احمدی اگر صندوق به یکی از خویشان شما تعلق داشت و کسی از بیرون می‌آمد و می‌گفت پول‌های صندوق را به من بدهید می‌دادید. شما میلیاردها تومان اموال مردم را امضا زده‌اید آن هم بر اساس گفته آقای غندالی که بیان کرد این شرکت مال صندوق است.

قهرمانی ادامه داد: آقای عزیز احمدی و سایر اعضای هیئت مدیره تخصص داشتند آیا نباید گزارش‌ها را از شرکت‌های کارتن‌خواب دریافت می‌کردند مورد مطالعه قرار می‌دادند امروز اموال مردم رفته است.

قهرمانی گفت: ام پی ال بانک سرمایه ۹۴ درصد است یعنی از صد در صد تسهیلاتی که به مردم داده ۹۴ درصد آن برگشته است آن هم با امضای این آقایان اگر موکل شما احساس کند که فریب خروده بحث دیگری است.

وی ادامه داد: آقای کلهر دبیر هیئت مدیره بوده است و برای اینکه پای آقای بخشایش را از ماجرا بیرون بکشد می‌گفته به دلیل وجود ماده ۱۲۹ آیین نامه صندوق نیازی نیست آقای بخشایش امضا کنند زیرا ایشان عضو صندوق هستند خود آقای کلهر امضا می‌کردند و سپس کارسازی انجام می‌دادند اما وقتی ماجرا به گونه‌ای دیگر شد ایشان امضا نوشتند که من مخالفم و آقای بخشایش عضو صندوق نبوده است در واقع ایشان روغن ریخته را نذر امام زاده کرد.

نماینده دادستان گفت: ما بررسی کردیم آقای احمدی از لحاظ مالی سالم است حتی اسناد نشان می‌دهد می‌خواستند بانک را به سمت و سوی خوبی ببرند ما هم از ایشان دفاع می‌کنیم و اینکه ایشان هم قدم و هم دست با متهم اصلی نبودند. ایشان به خیانت در امانت مرتکب نشده است باید پاسخگوی امضایشان باشند. 

قهرمانی گفت: بارها به بانک مرکزی این موضوع را اعلام کردیم. بانک مرکزی کجا بودی وقتی تسهیلات به سمت شرکت‌های این آقا رفت چرا گزارش اعلام نکردی.

قهرمانی در همین هنگام از احمدی خواست که بگوید چه کسانی در خارج از بانک در این موضوع حضور داشتند. 

احمدی گفت: در حال حاضر حضور ذهن ندارم 

قهرمانی به وی گفت: لطفا اسامی را به یاد بیاورید و به من بگویید

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز