دهمرده در جریان سوال از وزیر صمت:
وزارت صمت برنامهای برای مقابله با شرایط تحریمی ندارد
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند گفت: ۸۰ درصد از مشکلات فعلی ناشی از سوءمدیریت داخلی است و در این شرایط وزارت صمت برنامه ای برای مقابله با تحریم ها ندارد.
به گزارش ایلنا، حبیب اله دهمرده در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، ۳ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال از وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: اهمیت و نقش بنگاه های کوچک و متوسط اقتصادی بر کسی پوشیده نیست و در ایران نیز نقش این بنگاه ها در ایجاد اشتغال و کاهش فقر غیرقابل چشم پوشی است.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در دوره ۶۸-۹۴ حدود ۹۴ درصد واحدهای صنعتی را بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط تشکیل داده و حدود ۷۹ هزار واحد صنعتی کوچک در کشور داریم که برای ایجاد اشتغال در کشور سودمند است و برای سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز مناسب می باشد.
وی افزود: متاسفانه شاخص کسب و کار و صنایع کوچک ایران طبق گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۹ بین ۱۹۰ کشور رده ۱۷۳ است که این شرایط همخوانی با اقتصاد مقاومتی ندارد.
دهمرده ادامه داد: با این شاخص می توان دریافت که عملکرد وزارت صمت مناسب نبوده است. سیستان و بلوچستان یک نقطه بسیار مهم است و برای جلوگیری از کوچ مردم همه مسئولان اتفاق نظر دارند اما به احداث صنایع کوچک برای اشتغال نیاز داریم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: تنها شهرک صنعتی زابل، شهرک صنعتی محمدآباد است که همه بنگاه های آن تعطیل است و در سال ۹۳ کلنگ زنی تنها کارخانه لاستیک آن زده شد اما هیچ اتفاقی رخ نداد و همایشی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت برگزار شد و گفتند با سرمایه گذاری داخلی و خارجی مشکلات این واحد تولیدی حل می شود.
وی افزود: در آن مقطع آقای رحمانی به عنوان قائم مقام وزیر وقت از محل کارخانه لاستیک بازدید کرد و گفت: عقب ماندگی ها جبران شده و صنایع ریسندگی و بافندگی نیز در کنار آن ایجاد می شود اما هنوز اتفاقی رخ نداده است، سایر افرادی که با شوق و ذوق بسیار جهت سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان اقدام کرده اند اما به دلیل کم کاری ها دچار مشکل شدند.
دهمرده اظهار داشت: تحریم های داخلی به مراتب بیشتر از تحریم های خارجی اثر منفی می گذارد، ۸۰ درصد مشکلات فعلی ناشی از سوء مدیریت داخلی است و اگر از سرمایه ها به خوبی استفاده می شد با این نقدینگی ویرانگر مواجه نمی شد.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند بیان کرد: چرا در شرایط تحریم دخانیات ایران مصون از تحریم ها است و کارخانه های آمریکایی و اروپایی تولید سیگار بیش از ۱۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات سیگار دریافت کردند.
وی افزود: از سال ۹۶ به مدت ۲ سال سند و منشوری برای وزارت صمت وجود ندارد و انتشار اطلاعات در این وزارتخانه نیز ضعیف است، همچنین ساختار اطلاع رسانی وزارت صمت که برای شفاف سازی ایجاد شده اکنون منحل شده و بلاتکلیفی در نظارت بازار و مبارزه با انحصارگران مشاهده می شود همچنین سیاست های تنظیم بازار مبهم است.
دهمرده ادامه داد: عملا میلیاردها دلار ارز برای تامین کالاهای اساسی تخصیص یافته اما کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم تخصیص نیافته و با قیمت ارز آزاد به دست مردم می رسد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: برای عبور از تحریم ها برنامه ای ارائه نشده است و سازمان توسعه تجارت نیز ۸ ماه با سرپرست اداره شده است علیرغم اینکه نیروهای کارآمدی برای تصدی این پست وجود داشت.
دهمرده اظهار داشت: از فرمایشات وزیر قانع نشدم اما باید قولی بدهد که در خانه ملت ضبط شود که در یک ماه آینده در منطقه سیستان شخص وزیر حضور یافته تا کم کاری ها جبران شود، از هیات رئیسه می خواهم قول های وزرا را پیگیری کند زیرا از تجربه ۴ سوال از وزیر خود رضایت ندارم.