آیتالله ممدوحی در گفتوگو با ایلنا:
فراخوان عمومی برای اصلاح و تکمیل روندهای دستگاه قضا مناسب نیست/ اگر افراد فرهیخته نظر دهند، زحمتش کمتر و نتیجهاش بیشتر است
یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به فراخوان رئیس دستگاه قضا مبنی بر مشارکتجویی از مردم برای ایجاد تحولاتی در دستگاه قضایی گفت: اگر دانشجویان مبتکر و فرهیخته، حوزه، افراد فاضل و مدرس این کار را کنند هم زحمتش کمتر و هم نتیجهاش بیشتر خواهد بود.
آیتالله حسن ممدوحی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره میزان مفید واقع شدن فراخوان رئیس قوه قضائیه برای دریافت نظرات مردم و نخبگان در ایجاد، اصلاح و تکمیل روندهای دستگاه قضایی گفت: اگر کسانی که در واکنش به این فراخوان اظهارنظر میکنند مردمی پخته، سنگین و قانوندان باشند، خیلی نافع است و برای کارگزاران دستگیری خوبی است؛ چراکه این افراد نقص کار را میشناسند و در نتیجه میدانند باید چه مواردی را بیان کنند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: اما اگر برای این کار فراخوان عمومی بدهند باید بدانیم که عموم مردم به موضوعات دستگاه قضا زیاد آشنا نیستند، درنتیجه بررسی مطالب آنها وقت میگیرد و نافع نخواهد بود.
این سیاستمدار اصولگرا تاکید کرد: حق است که این فراخوان را به دانشمندان و حقوقدانان و کسانی که صاحب تجربه هستند، بدهند. اگر دانشجویان مبتکر و فرهیخته، حوزه، افراد فاضل و مدرس این کار را کنند هم زحمتش کمتر و هم نتیجهاش بیشتر خواهد بود.
آیتالله ممدوحی در پاسخ به این سوال که با توجه به تخصصی بودن امور قضایی و اینکه مسئولان قوه قضائیه از طریق انتصابات برگزیده میشوند، مردم چگونه میتوانند مشارکتی در تصمیمات قوه قضائیه داشته باشند؟، گفت: هرکس تخصص داشته باشد میداند باید کجا حرف بزند. اولا در این ارائه نظرات نباید مسائل سیاسی و شخصی مطرح شود بلکه صرفا باید مسئله حقوقی و قضایی بیان شود. افرادی که مسائل مورد نظر خود را مطرح میکنند، باید بدانند که در بیان خود در حال حذف و تثبیت چه مواردی هستند.
وی ادامه داد: برخی افراد در جامعه هستند که مسائل قضایی را هم میدانند در نتیجه آنها میتوانند در این امر نظر دهند. فراخوان عمومی در اینجا فایدهای ندارد اینجا فراخوان باید تخصصی باشد و کسانی که صاحب نظر و رای در اینگونه مسائل هستند، با عاری بودن از هرگونه تعصب و مساله سیاسی به دستگاه قضایی کمک کنند.