المانیتور گزارش داد؛
تلاش دولت آمریکا برای خروج ایران از برجام قبل از اکتبر ۲۰۲۰/ ترامپ به جای تضعیف تندروها، موجب ناپدید شدن میانهروها میشود
یک دیپلمات اروپایی با اشاره به عدم تمدید معافیتهای نفتی گفت: اگر سیاست تغییر حاکمیت ایران، هدف دولت آمریکا باشد، این سیاست همانند دیگر خط مشیهایش شکست خورده است؛ چراکه چنین اقداماتی به جایی میرسد که به جای تضعیف تندروها، تنها موجب ناپدید شدن میانهروها خواهد شد.
به گزارش ایلنا به نقل از المانیتور، تمدید نکردن معافیتها برای خریداران نفت ایران از سوی واشنگتن، با هدف فشار بر تهران برای خروج از توافق هستهای با ۱+۵ تا پیش از اکتبر ۲۰۲۰، یعنی پایان تحریم تسلیحاتی ایران توسط سازمان ملل، اجرا میشود.
دولت دونالد ترامپ روز گذشته در گامی تازه که از سوی متحدان کلیدی آن با هدف مجبور کردن تهران برای خروج از برجام برداشته شد، اعلام کرد معافیت نفتی ۸ کشور را تمدید نمیکند.
«مایک پمپئو» وزیرخارجه ایالات متحده پس از این اعلام این خبر در اظهاراتی بیاساس گفت: «هدف ساده است؛ محروم کردن یک حاکمیت غیرقانونی از منابعی که باعث ایجاد بیثباتی در خاورمیانه شده است.»
این در حالی است که متحدان اروپایی ترامپ، تازهترین تصمیم دولت ترامپ را در امتداد فشار حداکثری بر ایران میدانند و آن را به عنوان اقدامی در جهت مجبور کردن تهران برای خروج از برجام قلمداد میکنند.
یک دیپلمات اروپایی که نخواست هویتش منتشر شود در این باره گفت: فکر میکنم که هدف ترامپ تشکیل یک ائتلاف جهانی علیه ایران است، آنها میخواهند ایران را مجبور به ترک برجام کنند. اما اینگونه تلاشها تاکنون به طور کامل شکست خورده است.
این دیپلمات اروپایی در ادامه افزود: اگر سیاست تغییر حاکمیت، هدف دولت آمریکا باشد، این سیاست همانند دیگر خط مشیهایش شکست خورده است؛ چراکه چنین اقداماتی به جایی میرسد که به جای تضعیف تندروها، تنها موجب ناپدید شدن میانهروها خواهد شد.
تصمیم ترامپ برای لغو معافیتها با واکنشهای زیادی مواجه شده است.
«ریچارد نفیو» مذاکرهکننده پیشین هستهای با ایران، در این خصوص گفت: تصمیم دولت ترامپ برای تمدید نکردن معافیتها تعجببرانگیز نیست، اما میتواند واکنشهایی از سوی مصرفکنندگان نفت ایران را به دنبال داشته باشد.
نفیو افزود: اگرچه پمپئو دیروز این تصمیم را اعلام کرد، اما با این حال «جان بولتون» مشاور امنیت ملی برای تمدید نکردن معافیتها فشار زیادی وارد کرده بود با این حال برخی در وزارت امور خارجه مخالف چنین اقدامی بودند.
نفیو افزود: در نهایت افرادی مانند بولتون بودند که در این کار موفق شدند و مهم نیست که دولت چگونه قرار است با این موضوع کنار بیاید.