نامه جهانگیری به وزیر راه؛
بررسی مشکلات تهران و شهرهای پیرامون در دستور کار قرار گیرد
معاون اول رییس جمهور در پاسخ به نامه رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران مبنی بر "درخواست احیای سند مجموعه شهری تهران به منظور رفع چالشهای مشترک کلانشهر تهران و شهرهای پیرامونی" از وزیر راه و شهرسازی خواست بررسی مشکلات کلانشهر تهران و شهرهای پیرامون آن، در دستور کار دبیرخانه "شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران" که در آن وزارتخانه مستقر است، قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، در آخرین روزهای اسفند ماه ۹۷، محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران و چند روز پس از برگزاری جلسه هم اندیشی در خصوص "چالش های مشترک کلانشهر تهران و شهرهای پیرامونی" که با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیر کل راه و شهرسازی، مدیرکل منابع طبیعی، نمایندگان استانداری و سایر ادارات کل ذیربط استان تهران، فرمانداران، روسا و اعضای شوراها و شهرداران شهرهای استان تهران برگزار شد، در راستای بند ۳ مصوبه جلسه مذکور در نامه ای خطاب به معاون اول رییس جمهور از چالش ها و مشکلات مجموعه کلانشهری تهران و شهرهای پیرامونی نوشت و خواستار ایجاد مدیریت هماهنگ و یکپارچه با احیاء و اجرای سند مجموعه شهری تهران و تحقق حکمرانی منطقهای شد.
در بخشهایی از این نامه آمده بود: سرعت رشد شهرنشینی در مجموعه شهری تهران چنان سریع بوده که نظام برنامه ریزی و مدیریت سرزمین همواره از آن عقب افتاده و گسترش و رشد مناطق شهری آن عمدتا خارج از ضوابط و به شکلی نا بهنجار اتفاق افتاده است. بارگذاریهای جمعیتی در مجموعه شهری تهران و نقاط پیرامونی از ظرفیت اکولوژیکی آن فراتر رفته و اگر این روند متوقف نشود بدلیل عدم تأمین زیرساختهای اساسی، کمبود منابع و تخریب محیط زیست زندگی میلیونها نفر از ساکنین در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
همچنین در استان نگاه جامعی در حملونقل مجموعه شهری وجود نداشته و حملونقل ریلی حومهای و یکپارچه نیز در این مجموعه شهری به سرانجام نرسیده و به نابسامانی در این مجموعه انجامیده و این مسائل موجب افت کیفیت زندگی در استان تهران شده است.
سالاری در ادامه نامه خود، مجموعه مشکلات موجود در کلانشهر تهران را حاصل تفرق سیاسی تمامعیار و تصمیمگیریهای جزیرهای و سلیقهای این محدوده سرزمینی دانسته است.
وی در این نامه به این نکته اشاره کرد، سند مجموعه شهری تهران که اولبار در دولت اصلاحات تهیه شد ، اگر به اجرا درمیآمد، میتوانست گام مهمی در جهت توسعه متوازن و تحقق حکمرانی منطقهای باشد که متأسفانه با پایان دولت اصلاحات، این سند به بوته فراموشی سپرده شد و اکنون ضرورت دارد هرچه سریعتر مدیریت هماهنگ و یکپارچه با احیاء و اجرای سند مجموعه شهری در استان به مورد اجرا درآمده و به تحقق حکمرانی منطقهای منجرشود.
در همین راستا اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در پی نوشت نامه مذکور از وزیر راه و شهرسازی خواست بررسی مشکلات کلانشهر تهران و شهرهای پیرامون آن، در دستور کار دبیرخانه "شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران" که در آن وزارتخانه مستقر است، قرار گیرد.
جهانگیری همچنین در نامه ای دیگر با اشاره به مصوبات آخرین جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران در سال ۹۷ که باحضور وزیران راه و شهرسازی، اطلاعات، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران و تعدادی از نمایندگان مردم استان تهران در مجلس برگزار شد، از محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی خواست تا دبیر شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران را منصوب کرده و دستور کار جلسات، نهایی و مصوبات آن شورا ابلاغ شود.