خبرگزاری کار ایران

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با ایلنا:

واشنگتن می‌خواهد تهران به مذاکرات یکطرفه تحمیلی تن بدهد/ پاسخ ایران به آمریکا باید بدون شتابزدگی و کارشناسی باشد

واشنگتن می‌خواهد تهران به مذاکرات یکطرفه تحمیلی تن بدهد/ پاسخ ایران به آمریکا باید بدون شتابزدگی و کارشناسی باشد
کد خبر : ۷۴۹۵۵۲

یک کارشناس ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک تاکید کرد: ایالات متحده می‌خواهد تهران در حداکثر فشار از جوانب مختلف سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای و... قرار بگیرد تا به مذاکرات یکجانبه و تحمیلی با واشنگتن تن بدهد.

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به اقدام دولت آمریکا مبنی بر تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران گفت: ایالات متحده با تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران چندین هدف را به صورت همزمان نشانه گرفته است. یک دلیل از این اقدام به دلیل درخواست‌های مکرری است که اسرائیل از ایالات متحده کرده که نشان از عمق دوستی روابط ترامپ و نتانیاهو است ولی این مسئله، اهمیت جانبی دارد.

تروریستی اعلام کردن سپاه زمینه‌ای برای فشار به کشورها است

وی با بیان اینکه آمریکا با تروریستی اعلام کردن سپاه یک عرف بین‌المللی و یک قاعده در حقوق بین‌المللی را نقض کرده است، اظهار داشت: دلیل این اقدام کاخ سفید به خاطر آن است که تهران در حداکثر فشار از جوانب مختلف سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای و... قرار بگیرد تا به مذاکرات یکجانبه و تحمیلی با واشنگتن تن بدهد.

این پژوهشگر ارشد مسائل بین‌المللی با بیان اینکه اقدام آمریکا درباره سپاه می‌تواند آسیب‌هایی را به ایران وارد کند، تصریح کرد: اقدام ایالات متحده یک نقطه پایان بر دشمنی‌های این کشور نسبت به ایران نیست بلکه یک نقشه شروع و زمینه‌سازی برای تحت فشار قرار دادن کشورهایی است که سپاه در آن کشورها نیرو دارد یا خدمات مستشاری یا اقدامات اقتصادی در آنها انجام می‌دهد که در وهله اول شامل عراق و در وهله بعد، سوریه و یمن می‌شود.

 تروریستی اعلام کردن سپاه روزنه‌های گشایش‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا را بست

حسینی با تاکید بر اینکه اقدام آمریکا درباره سپاه عواقب و پیامدهای بلندمدت دارد، خاطرنشان کرد: این اقدام کاخ سفید منجر به آن خواهد شد که مسیر تنش‌زدایی میان تهران و واشنگتن سخت‌تر از هر زمان دیگری پیموده شود چراکه نادیده گرفتن آن از سوی دولت‌های بعدی آمریکا آسان نیست و موجب به وجود آمدن رویه‌هایی می‌شود که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا از هر حزبی که باشد، مجبور به طی کردن آن باشد.

وی تروریستی اعلام کردن سپاه را زمینه‌ساز افزایش ظرفیت برخورد نظامی میان نیروهای نظامی دو کشور دانست و ابراز داشت: این اقدام اندک روزنه‌های گشایش‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا را بست.

تروریستی اعلام کردن سپاه طراحی تندروترین حلقه نزدیک به ترامپ است

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا به طراحان این اقدام اشاره و بیان کرد: این اقدام طراحی تندروترین حلقه نزدیک به ترامپ است که با این کار، درصدد آن است که راه مذاکره و تنش‌زدایی دیپلماتیک با تهران را مسدود کنند. 

حسینی با اشاره به زمان اعلام قرار گرفتن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی یادآور شد: زمان اعلام قرار گرفتن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا یک روز پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل بی‌تردید در پیروزی نتانیاهو موثر بوده است؛ چراکه نتانیاهو این مسئله را به گونه‌ای نشان داد که رایزنی‌هایش موثر و کارامد است. بخشی از این کارامدی آن است که ایالات متحده را به تندترین مسائلی سوق داده است که تا به امروز آمریکا از تن دادن به آن اجتناب کرده و محقق شدنش جزو خواسته‌ها و امیال تل‌آویو بوده است.

اقدام آمریکا عواقب خطرناکی را برای کل منطقه و فراتر از به همراه دارد

وی اقدام کاخ سفید در تروریستی دانستن نیروی نظامی یک کشور را بی‌سابقه برشمرد و عنوان کرد: اقدام ایالات متحده نه تنها بی‌سابقه است بلکه عواقب خطرناکی را احتمالا برای کل منطقه و فراتر از به همراه خواهد داشت بنابراین نباید تروریستی دانستن سپاه را این گونه قلمداد کرد که ترامپ خواسته به نتانیاهو هدیه‌ای بدهد.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی درباره رویکرد دیگر کشورها نسبت به اقدام کاخ سفید گفت: این کار خلاف موازین بین‌المللی است و کشورهای معقول هرگز از آن پیروی نمی‌کنند چراکه پذیرش این مسئله می‌تواند به رویه و عرف تبدیل شده و در آینده می‌تواند تعمیم یافته و گریبان دیگر کشورها را گرفته و ثبات و امنیت آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

واکنش کشورها نسبت به تروریستی اعلام کردن سپاه وابسته به نوع رفتار ایران است 

حسینی با بیان اینکه از اهداف امریکا آن است که با تکرار تروریستی بودن سپاه به تدریج فضای روانی دیگر کشورها را نرم کرده و این برداشت خاص را به برداشت عام تبدیل کند، اظهار داشت: اقدام ایالات متحده درباره سپاه مشابه اقدامات دیگر این کشور نسبت به کشورها و گروه‌هایی است که قبلا آنها را تروریستی اعلام کرده بود یعنی تروریستی بودن آنها را آنقدر در مجامع بین‌المللی تکرار می‌کند که گوش کشورها به این مسئله آشنا شده و آنها هم بعد از مدتی همراه آمریکا شوند.

وی واکنش دیگر کشورها را نسبت به تروریستی اعلام کردن سپاه را وابسته به نوع رفتار ایران دانست و تصریح کرد:‌ بی‌اعتنایی، بی‌توجهی و سرسری برخورد کردن با این مسئله موجب می‌شود دیگر کشورها هم با امریکا همراه شوند به خصوص آنکه این همراهی می‌تواند مزایایی را هم برای آنها به همراه داشته باشد.

پاسخ ایران به آمریکا باید بدون شتابزدگی، دقیق و کارشناسی باشد

یک کارشناس ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک با تاکید بر اینکه ایران باید نشان دهد که اقدام امریکا غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل است، خاطرنشان کرد: تهران باید تاکید کند که این اقدام عواقب و هزینه‌های سنگینی را برای واشنگتن به همراه خواهد داشت و این هزینه را هم در عمل متوجه آنها کنیم.

حسینی ادامه داد: رفتار و پاسخ ایران به امریکا باید بدون شتابزدگی، دقیق و کارشناسی باشد تا هم هزینه‌ و عواقبی را متوجه تهران نکند و هم موجب سوتفاهم برای دیگر کشورها و بی‌اعتنایی آنها نباشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز