بررسی فعالیتهای منطقهای ایران در نشست امروز سران شورای همکاری خلیج فارس
نشست سالانه سران شورای همکاری خلیج فارس امروز در ریاض در حالی برگزار شد که بحران دیپلماتیک، قطر و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را مقابل هم قرار داده است.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، نشست سالانه شورای همکاری خلیج فارس، روز یکشنبه در حالی برگزار شد که کشورهای منطقه با مسائل مختلفی دست و پنجه نرم میکنند. بحران دیپلماتیک قطر و مسئله مرگ مشکوک خاشقچی که انتقادهای جهانی را متوجه عربستان سعودی کرده است، باعث شده که منطقه روزهای پرالتهابی را بگذراند.
قرار است در این نشست در زمینه موضوعات مختلف امنیتی مانند جنگ یمن، فعالیتهای منطقهای ایران، سیاستهای نفتی و تحریم قطر توسط همسایگانش بحث و مذاکره صورت بگیرد.
بحران دیپلماتیک در روابط کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با قطر زمانی آغاز شد که عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر، قطر را به داشتن رابطه با گروههای تروریستی متهم کرده و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کردند.
این در حالی است که هفته پیش به طور ناگهانی قطر اعلام کرد که از اوپک خارج شده است و تمامی اتهامات وارده را نیز تکذیب کرد.
پادشاه عربستان از امیر قطر برای حضور در این اجلاس دعوت کرد اما دوحه اعلام کرده در سطح عالی در این اجلاس حاضر نخواهد شد. این در حالی است که امیر قطر سال گذشته در این نشست در کویت حضور یافت . اما عربستان، امارات، بحرین، وزیران و یا معاونان نخست وزیر را به این نشست فرستادند.
شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۰ برای مقابله با ایران و عراق تاسیس شد و شامل کشورهایی مانند امارات، قطر، عمان، بحرین، کویت عربستان میشود.
خروج قطر از اوپک اختلافات را در میان کشور های این نشست عمیق تر کرده است و هر گونه احتمال مبنی بر این که اختلاف ها در این نشست حل شود را منتفی کرده است.
بعد از مذاکرات بینتیجه ماه سپتامبر میان عربستان سعودی و کویت در مورد تولید نفت نزدیک شدن این دو کشور برای انعقاد قرارداد بعید به نظر میرسد.