یادداشت محمد نیکبخش؛
استیضاح ظریف برای کشور پرهزینه و گران تمام میشود
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان قرار است در جلسه روز یکشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافته و به متقاضیان استیضاح، پاسخهای لازم را ارائه دهد.
به گزارش ایلنا، اگرچه ۲۴ متقاضی استیضاح ظریف در مجلس که اغلب از نمایندگان عضو فراکسیون ولایی و نزدیک به جبهه پایداری در مجلس دهم هستند، طرح استیضاح را در ۱۱ محور به هیأت رئیسه تقدیم کردهاند اما به نظر میرسد اظهارات ظریف درباره وجود پولشویی در کشور، دلیل اصلی طراحان استیضاح باشد.
در شرایطی که رئیس دستگاه دیپلماسی کشور میکوشد اروپاییها را متقاعد کند تا سازوکار مبادلات تجاری - مالی ایران و اروپا را هر چه سریعتر راهاندازی کنند، آیا اقدام به استیضاح وی توسط مجلس، یک گام به عقب تلقی نمیشود؟ اگر چنین شرایطی، در دیگر کشورها وجود داشت، آیا همه ارکان یک کشور به ویژه سران آن، تمام حمایت خود را معطوف به حمایت از وزیرشان نمیکردند تا مأموریت ملیاش را انجام دهد.
در حالی که از یک سو دولت ترامپ همراه با متحدان منطقهای خود در اقدامی گسترده به ناکارآمد کردن دیپلماسی فعال ایران مشغولند و از طرف دیگر، ظریف در حال انجام مذاکرات و به نوعی جدال سخت در جبهه دیپلماتیک بوده و در کنار همکارانش، در برابر فشارهای آمریکا و همدستانش ایستادگی میکند، در پشت ماجرا عدهای طرح استیضاح وی را کلید زده و به دنبال برکناری وی هستند.
در شرایطی که فرمانده دیپلماسی پویا و سخنگوی بینالمللی ایرانیان، نیازمند حمایت همهجانبه از سوی ارکان نظام است، آیا نمایندگانی که استیضاح وی را کلید میزنند، پیامدهای منفی این اقدام را در نظر گرفتهاند؟
در نهایت اینکه، تلاش گروهی از مخالفان برجام برای استیضاح وزیر امور خارجه، نه تنها از پشتوانه منطقی برخوردار نبوده، بلکه در بزنگاهی که دستگاه دیپلماسی کشور بیش از هر زمان به اعتبار و مشروعیت در داخل نیازمند است، برای کشور بسیار پر هزینه و گران تمام خواهد شد.