فاطمه حسینی مطرح کرد؛
گزارش فاطمه حسینی درباره جزئیات حضور هیات پارلمانی ایران در اتحادیه بینالمجالس
رئیس هیات پارلمانی ایران در اجلاس بینالمجالس جهانی گفت: در این اجلاس تاکید شد که نباید کمکهای مالی با منویات سیاسی شرکت کنندگان در اجلاس گره خورد بدان معنا که نباید کشورهای عضو به دلیل کمکهای مالیشان بخواهند منویات سیاسیشان القا کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سیده فاطمه حسینی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس درباره سفر هیات پارلمانی ایران به صد و سی و نهمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس گفت: این اجلاس با حضور بیش از ۱۴۸ کشور دنیا هفته گذشته با شعار رهبری پارلمانها در زمینه ارتقای صلح و توسعه و نوآوری در ژنو برگزار شد. هیاتیای از ایران به ریاست بنده در این اجلاس شرکت کرد.
وی با اشاره به موارد مطرح شده در مجمع عمومی این اجلاس گفت: همواره در مجمع عمومی درباره مواد اضطراری قطعنامه پایانی بحث و بررسی میشود که اینبار موضوع تغییرات آبوهوایی رای آورد کما اینکه شش ماه گذشته نیز موضوع حمایت از آوارگان فلسطینی تصویب شده بود.
حسینی با اشاره به عضویت نمایندهای از هیات پارلمانی ایران در کمیته پیشنویس قطعنامه گفت: با تلاش هیات ایرانی طرح رعایت حقوق بشر در موضوع همجنس بازان از دستورکار خارج شد و قرار شد دیگر این موضوع در این اجلاس مطرح نشود.
حسینی به عضویت ایران در هیات رئیسه گروه زنان و گروه آسیا – پاسیفیک در این اجلاس اشاره و اظهار کرد: در مجمع عمومی، هیات ایرانی پاسخ قاطعی به ادعاهای هیات اماراتی درباره جزایر سه گانه داد. همچنین به پذیرش هیات یمنی به عنوان نماینده قابل قبول و تام از طرف مجلس یمن اعتراض کرد و تاکید داشت که این هیات نمیتواند صدای مجلس یمن باشد.
رئیس هیات پارلمانی ایران در اجلاس بینالمجالس جهانی ادامه داد: در این اجلاس تاکید شد که نباید کمکهای مالی با منویات سیاسی شرکت کنندگان در اجلاس گره خورد بدان معنا که نباید کشورهای عضو به دلیل کمکهای مالیشان بخواهند منویات سیاسیشان القا کند.
وی یکی از پیشنهادات مطرح شده در این اجلاس را ایجاد بستر و تقویت تولیدکنندگان محتوا در کشورهای در حال توسعه عنوان و اظهار کرد: از آنجا که عمدتا در کشورهای در حال توسعه تکنولوژیها وارداتی است و تولید محتوا دارای ضعف است پیشنهاد شد که بسترهای لازم برای آن فراهم شود.
وی با اشاره به طرح موضوع نقش مجلس در تصویب برجام و تاکید بر حقانیت ایران در تحقیق و توسعه در فعالیتهای هستهای و احساس صلح آمیز بودن این برنامه در این اجلاس گفت: در این اجلاس کمیتههایی در موضوعاتی همچون مقابله با تروریسم تشکیل شد که ما تاکید کردیم باید کشورهای منطقه در این کمیتهها حضور پیدا کنند.
حسینی در تشریح دیدارهای دوجانبه هیات پارلمانی ایران با کشورهای شرکت کننده در این اجلاس گفت: دیدارهای دوجانبهای با روسای مجالس لبنان و عمان نایب رئیس مجلس عراق و هیاتهای پارلمانی ترکیه، ایتالیا، پاکستان و افغانستان و همچنین رئیس و دبیرکل IPU صورت گرفت.
وی همچنین با اشاره به شرکت فعال اعضای هیات پارلمانی ایران در کمیتههای این اجلاس همچون کمیته زنان، جوانان، صلح و امنیت بینالمللی و کمیته دائمی پایداری و تجارت جهانی، دموکراسی و حقوق بشر و امور سازمان ملل گفت: بنده برای اولین بار به عنوان رئیس شورای اجرایی بینالمجالس انتخاب شدم البته چهار خانم مجلس عضو شورای اجرایی بینالمجالس در ایران هستند که از طرف مجلس انتخاب شدند.