خبرگزاری کار ایران

سرلشکر صفوی:

آمریکا و غرب با سه مشکل بزرگ مواجه خواهند شد

آمریکا و غرب با سه مشکل بزرگ مواجه خواهند شد
کد خبر : ۶۷۸۲۳۵

سرلشکر صفوی گفت: سیاست یک جانبه گرایی ترامپ، در اقتصاد شکست خواهد خورد، سیاست آمریکا در خروج از برجام و تحریم ایران هم به فضل الهی و با عنایت خاص حضرت بقیه الله الاعظم شکست خواهد خورد.

به گزارش ایلنا، سردار سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در هفتمین گردهمایی سرداران و فرماندهان همرزم استان اصفهان که به دعوت قرارگاه منطقه ای سیدالشهدا  نیروی زمینی سپاه، با موضوع «تحلیلی کوتاه از روندهای استراتژیک قدرت جهانی، منطقه غرب آسیا و ملی تا سال  ۱۴۱۴ شمسی(۲۰۳۵ میلادی)» برگزار گردید به ارائه روندهای قدرت، سیاست و امنیت پرداخت و گفت: جهان کنونی با سرعت بالا به سوی جهان سال ۱۴۱۴ شمسی(۲۰۳۵ میلادی) در حال تغییر و تحول است، هیچ کشور و یا دولتی  مثل ایالات متحده آمریکا تنها ابرقدرت جهان نخواهد بود. جهان از نظر قدرت تا سال ۱۴۱۴ به سمت چند قطبی شدن قدرت، چندجانبه گرایی و سیالیت و ناپایداری قدرت در غرب(که از سال ۱۷۵۰ شروع شده بود) در حرکتی معکوس به سمت شرق عالم بازخواهد گشت و به حول و قوه الهی قدرت آسیایی و قدرت جهان اسلام شکل خواهد گرفت و مبنای این تغییر اقتصاد و فرهنگ خواهد بود.

سرلشکر صفوی  با اشاره به سیاست های اقتصادی  و بین الملل رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: سیاست یک جانبه گرایی ترامپ، رییس جمهور آمریکا در اقتصاد شکست خواهد خورد، سیاست آمریکا در خروج از برجام و تحریم ایران هم به فضل الهی و با عنایت خاص حضرت بقیه الله الاعظم شکست خواهد خورد.  

وی افزود: آمریکا و غرب با سه مسئله بزرگ که به آن شکاف ها و یا گسل های ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی و ژئوکالچر نام می نهند مواجه خواهند شد.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در تبیین گسل آمریکا و غرب با جهان اسلام با ماهیت ژئوکالچر(فرهنگی و تمدنی) گفت: آمریکائی ها با یک مشکل بزرگ که دارای ماهیت فرهنگی و تمدنی است روبرو هستند و این مشکل با پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز شد. آمریکا و غرب  مرکب از دولت های آمریکا و اروپایی، پس از پیروزی انقلاب کبیر اسلامی و دفاع مقدس و فروپاشی تفکر کمونیستی و اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ میلادی، در مقابل تفکر لیبرال دموکراسی غرب که یک تفکر مادی است بزرگترین رقیب خطرناک را تفکر اسلام ناب محمدی  و بیداری سیاسی ملت های اسلامی احساس کردند، این تفکر تحت تأثیر افکار حضرت امام(ره) و شکل گیری حکومت مردم سالار دینی منبعث از  انقلاب اسلامی و رهبری ۲۸ ساله مقام معظم رهبری  پس از امام (ره) که الهام بخش ملت های اسلامی  و غیر اسلامی است، می باشد.

وی افزود: آنها بخوبی دریافتند که اسلام  عربستان سعودی  و تفکر وهابیت  که یک فرقه سیاسی گمراه  و خارج از مذاهب حنفی، مالکی، شافعی و شیعه است نمی تواند برای ملت های اسلامی الگو قرار گیرد.

وی ادامه داد: بلکه در این میان تنها  تفکر و اندیشه و چگونگی مواضع سیاسی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی  طی ۴۰ سال گذشته برای یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون مسلمان  جهان  می تواند  الهام بخش  باشد  و هم اکنون انقلاب کبیر اسلامی  ایران  و اسلام ناب محمدی قلب تپنده جهان اسلام و مرکز ثقل بیداری سیاسی ملت های  ۵۷ کشور اسلامی  و میلیون ها مسلمان سایر کشورها است.

 سرلشکر صفوی ادامه داد: از این گسل فرهنگی و تمدنی ساموئل هانتینگتون بعنوان  جنگ تمدنها نام می برد در حالیکه اینگونه نیست و آمریکائیها و غربی ها با راه اندازی جریانهای تند در افغانستان، سوریه و عراق می خواستند  انحراف در امت اسلامی بوجود آورند که شکست خوردند.   

سرلشکر صفوی در تبیین گسل ژئواستراتژیکی آمریکا و غرب گفت: این گسل بیشتر ماهیت نظامی و رقابت استراتژیک نظامی بین روسیه و آمریکا و غرب است. روس ها بزرگترین قدرت نظامی  و هسته ای در مقابل قدت آمریکا هستند که  پس از فروپاشی اتحا جماهیر شوری سابق روس ها موفق شدند قدرت نظامی و اطلاعاتی خود را همچنان حفظ کنند، قدرت نظامی روسیه و چین بعنوان دو قدرت بری (قدرت زمین پایه) در پیمان شانگهای با یکدیگر متحد شده اند و در مقابل قدرت بحری (قدرت دریاپایه) مرکب از آمریکا و انگلیس و فرانسه و... در قالب ناتو، قرارگرفته اند.

وی افزود: قلمرو جغرافیایی این گسل غربی از اقیانوس منجمد شمالی- اروپای شرقی، کشورهای جدا شده از پیمان ورشو و اروپای غربی تا دریای مدیترانه و شمال آفریقا و دریای سرخ  و خلیج فارس و اقیانوس هند می باشد.

سرلشکر صفوی در تبیین گسل شرقی آمریکا و غرب گفت: گسل شرقی بیشتر ماهیت ژئواکونومیکی و اقتصادی دارد و در درجه اول رقابت بین آمریکا و چین در سطح اتصال خشکی آسیا با اقیانوس آرام و جنوب شرق آسیا می باشد.

وی اضافه کرد: چین برای برتری اقتصاد جهانی بر آمریکا  تا سال ۲۰۲۵  میلادی راهدف گذاری کرده و این خشم رئیس جمهور آمریکا را برانگیخته، البته آمریکائیها در سند راهبرد امنیت ملی خودشان از سال ۲۰۱۲ نوشته اند که می خواهند  قدرت نظامی خودشان را به سمت جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام و دریای چین گسترش دهند و احتمالا  هدف آنها کنترل قدرت اقتصادی چین بوده است.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در ادامه با اشاره به برخی از فرصت ها و تهدیدهای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی تا سال ۱۴۱۴ شمسی، گفت: ۱) درگیری و رقابت های ژئواستراتژیکی آمریکا با روسیه و رقابت ها و درگیری های ژئواکونومیکی با چین و اتحادیه اروپا و یا برخی از کشورها مثل کره شمالی  فرصت  متحد شدن علیه یکجانبه گرایی آمریکا را پیش روی جمهوری اسلامی ایران  قرار داده است، از نظر سیاست خارجی با یستی نگاه ما به شرق باشد، یعنی روابط اقتصادی و سیاسی مان  را با قدرت های آسیایی نظیر روسیه  و هند و چین  توسعه دهیم برای و حضور دائمی در سازمان همکاری های شانگهای اقدام های عملی کنیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بایستی به موضوع  توسعه دیپلماسی دفاعی و اقتصادی خود با ۱۵ کشور همسایه بعنوان یک فرصت در زمان حاضر نگاه کند و در این رابطه عقد پیمانهای عدم تخاصم با کشورهای همسایه همچون پاکستان و عراق و اتصال راه های ارتباطی از طریق پاکستان، عراق تا مدیترانه و حتی آسیای مرکزی در کنار عایدات اقتصادی برای کشور، می تواند در مسائل امنیتی نیز بسیار راهگشا باشد، اگر راه آهن خرمشهر را به بصره متصل کنیم مفهومش این است که آسیای مرکزی را از طریق راه آهن به مدیترانه وصل کرده ایم.

سرلشکر صفوی ادامه داد: استفاده از موقعیت و وزن برتر ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی ایران در منطقه غرب آسیا برای دسترسی به اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ حتی با تأخیر ۱۰ ساله یعنی تا سال  ۱۴۱۴ و به معنای واقعی قدرت اول منطقه غرب آسیا شدن از دیگر فرصت های پیش روی جمهوری اسلامی ایران است که باید از آن بهره برد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز