در گفتوگو با الجزیره مطرح شد؛
پاسخ ظریف به سوالی درباره احتمال مذاکره با آمریکا؛ در سیاست، «هرگز» وجود ندارد
وزیر خارجه کشورمان در مورد اینکه آیا با ترامپ یا اعضای دولت او دیدار خواهد کرد یا نه گفت: در سیاست ، هرگز نباید گفت «هرگز». اما من معتقدم که نیاز به تغییرات جدی در این دولت وجود دارد.
به گزارش ایلنا، «محمد جواد ظریف» در گفتوگو با «مهدی حسن» مجری شبکه الجزیره به سوالاتی درباره نقش ایران در سوریه، دموکراسی در ایران و آینده توافق هستهای و روابط با آمریکا در دوران ترامپ پاسخ داد.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به پرسشی درباره خروج آمریکا از برجام گفت: توافق هستهای بهترین توافقی بود که آمریکا و ایران میتوانستند به آن دست پیدا کنند؛ این بهترین توافقی بود که جامعه بینالمللی میتواند به آن برسد.
وی در مورد دیدار احتمالی با ترامپ گفت: ما علاقهای به دیدار با رییسجمهور آمریکا نداریم؛ چراکه آمریکا شریک قابل اعتمادی در مذاکره نیست. آنها همیشه میگویند قصد عقد یک پیمان با ایران را دارند. آنها اکنون از پیمان مودت ۱۹۵۵ با ایران خارج شدند چون دادگاه جهانی علیه آنها رای صادر کرده است. این بدان معناست که هر مذاکرهای با این رییسجمهور و دولتش ضمانت اجرایی نخواهد داشت.
وزیر خارجه کشورمان در مورد اینکه آیا با ترامپ یا اعضای دولت او دیدار خواهد کرد یا نه گفت: در سیاست، هرگز نباید گفت هرگز. اما من معتقدم که نیاز به تغییرات جدی در این دولت وجود دارد.
ظریف بار دیگر از برجام حمایت کرد و گفت: به اعتقاد من این توافق به نفع جامعه جهانی است. ایران به اروپاییها یک زمانی داده است چرا که آنها از ما خواستند به آنها برای جبران خسارات وارده از جانب آمریکا به واسطه خروج این کشور، وقت بدهیم. این یعنی ایران باید منافع اقتصادی حاصل از برجام را لمس کند.
وزیر خارجه کشورمان در رابطه با اتهام جنایت جنگی به دولت سوریه که ازسوی برخی گروهها مطرح میشود، گفت: من هر گونه استفاده از سلاح شیمیایی را محکوم میکنم. ایران هرگونه حمله به غیرنظامیان را از سوی هر کسی که باشد، محکوم میکند.
وی همچنین تاکید کرد: گروههایی که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکنند، محکوم هستند.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: در جنگ سوریه مقصر کسانی هستند که با این توهم که میتوانند بشار اسد را از قدرت برکنار کنند، از راه حل سیاسی پیشگیری کردند.
ظریف در پاسخ به تلاش این مجری برای متهم کردن دولت سوریه به حمله به مناطق غیرنظامی، گفت: من درباره مسئولیت ایران صحبت میکنم؛ من برای دفاع از هیچ کسی اینجا نیستم. من برای دفاع از ایران اینجا هستم.
وی افزود: ایران خواستار حل و فصل سیاسی مسائل سوریه بود. آنها (معارضان و شورشیان) نپذیرفتند. آنها مزدوران خود و این جنگجویان خارجی را میخواستند.
ظریف تاکید کرد: سوریه یک دولت دارد و آخرین بار که من بررسی کردم، این دولت یک کرسی در سازمان ملل دارد و آنهایی که تلاش کردند این دولت را با استفاده از داعش و جبهه النصره کنار بزنند، کسانی هستند که این آشفتگی را ایجاد کردند.
وی به سوالاتی در مورد وضعیت داخلی ایران هم پاسخ داد و درباره اینکه آیا ایران باید دموکراسی را در نظر بگیرد یا خیر گفت: برخی افراد زمام کشورها را به مدت طولانی در دست دارند اما این بدان معنا نیست این کشورها دموکراتیک نیستند. رهبری در ایران هم میتواند هر زمانی توسط شورایی که او را انتخاب کرده کنار گذاشته شود. این شورا هم به انتخاب مردم است.