واعظی در جمع خبرنگاران:
قیمت ارز پایینتر از ۷۵۰۰ تومان است/ بیش از دو وزیر به مجلس معرفی میشوند/ رحمانی فضلی سخنگوی دولت نیست
رئیس دفتر رئیسجمهور تاکید کرد: تلاش میکنیم که بازار در روزهای آینده روال عادی خود را داشته باشد. اینکه دلالان بخواهند یک روز ارز را بفروشند، یک روز بخرند و نزد خود نگه دارند، نباید اتفاق بیفتد و بازار باید صرفاً براساس عرضه و تقاضا پیش برود
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره روند کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر گفت: قیمت ارز اصلا این ارقامی که اعلام میشود نیست و ما معتقدیم قیمت ارز پایینتر از ۷۵۰۰ تومان است.
دولت تلاش زیادی برای کنترل بازار ارز و کالا انجام داده است
وی با تاکید بر اینکه دولت تلاش زیادی برای کنترل بازار ارز و کالا انجام داده است، اظهار داشت: خوشحالیم که سیاستهای بانک مرکزی و همکاری سایر نهادها روی بازار ارز تاثیر گذاشته است. امیدواریم بر اساس تلاشهایی که انجام شده بازار روال عادی خود را داشته باشد، نه اینکه دلالها ارز را بخرند و بفروشند یا پیش خود نگه دارند.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: توصیه ما این است که مردم در حوزههایی سرمایهگذاری کنند که ماندگاری آن زیاد است و خطر کمتری دارد. سرمایهگذاری در بازار ارز موجب ضرر مردم و سود دلالان میشود. تلاش دولت این است که بازار ارز را کنترل کرده تا روند کاهش قیمت ارز ادامه یابد.
مشکلات کشور هم جنبه داخلی دارد و هم خارجی
واعظی درباره همکاری سایر قوا و مردم برای کاهش قیمت ارز تصریح کرد: در مسائل اساسی کشور وقتی همه جریانهای سیاسی، نهادها و قوا با هم همراهی کنند قطعا موفقیت حاصل میشود. ما امروز با فشار آمریکا و اذنابش مواجه هستیم. بنابراین در داخل باید بتوانیم اقتصاد را مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات کشور هم جنبه داخلی دارد و هم خارجی، خاطرنشان کرد: ما زمانی موفق میشویم که با هم عمل کنیم.
تعدادی از وزرا هفته بعد به مجلس معرفی خواهند شد
سرپرست نهاد ریاست جمهوری از صداوسیما برای آگاهسازی مردم در مورد پشت پرده بازار ارز و از قوه قضائیه برای مقابله با فساد تشکر کرد و ابراز داشت: وقتی به مردم اطلاعرسانی شود، مردم از پشت پرده قضایا آگاه شده و به نظام دلگرم میشوند. ما باید مشکلات کشور را با همکاری نهادها، مردم و بخش خصوصی حل کنیم. ما اگر بتوانیم در سه چهار ماه آینده مقاومت کنیم، به راحتی از مشکلات عبور خواهیم کرد.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره زمان معرفی وزرا به مجلس بیان کرد: تعدادی از وزرا هفته بعد به مجلس معرفی خواهند شد.
بیش از دو وزیر به مجلس معرفی میشوند
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شش وزیر به مجلس معرفی میشوند، یادآور شد: شش وزیر نیست، ولی قطعا بیش از دو وزیر معرفی میشوند.
رئیس دفتر رییسجمهور درباره مصوبات امروز هیات دولت عنوان کرد: کنترل بازار ارز و کالا همواره در ماههای اخیر جزو مباحث هیات دولت است. ما نگران هستیم که فشارهای زیادی به طبقه متوسط و پایین وارد میشود و وظیفه خود میدانیم این مشکلات را حل کنیم.
روحانی دستور داده وزارتخانهها زمانبندی واگذاری بنگاهها را اعلام کنند
واعظی با بیان اینکه ما باید تسهیلاتی برای بخش خصوصی ایجاد کنیم و این بخش مورد حمایت دولت قرار بگیرد، گفت: رئیسجمهور مجددا دستور دادهاند تمامی وزارتخانههایی که بنگاه و شرکت دارند، زمانبندی واگذاری این بنگاهها را اعلام کنند. اکنون روند خوبی در بورس ایجاد شده است و اگر شرکتهای بیشتری در بورس واگذار شود، روند بورس بهتر میشود. مصوبه دیگر دولت درباره حل مشکلات بیمهای جانبازان بود.
وی درباره اظهارات برخی اعضای هیات دولت و بازتاب منفی وسیع این اظهارات در فضای مجازی هم اظهار داشت: هر کسی موبایلی در دست دارد و هر وزیری هر جایی صحبت کند، سایران از او فیلم میگیرند. همین وزرا دو شخصیت داشتهاند، یک شخصیت که جلوی دوربین بودهاند و شخصیتی دیگری هم دارند. وزرا وقتی در بین مردم روستا میروند، یک جور صحبت میکنند، بین کارگران جور دیگری صحبت میکنند و بین خانواده هم جور دیگری صحبت میکنند.
به وزرا توصیه کردهام با رسانهها مدارای بیشتری داشته باشند
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: اگر قرار است از همه رفتارها فیلم گرفته شود، از آنها این شوخیها و کلیپها در میآید. دوستان ما هم در رسانه مقداری رعایت کنند چراکه بالاخره مسئول هم انسان است،. عیبی ندارد وقتی مسئولی به شهرستانی میرود با یک جوانی شوخی هم بکند. جدی گرفتن این شوخی و ساختن کلیپ از آن خوب نیست.
واعظی به جلسات شورای اطلاعرسانی اشاره و تصریح کرد: همواره در جلسه شورای اطلاعرسانی دولت به وزرایی که خیلی اهل مصاحبه نیستند، توصیه کردهام که مدارای آنها با رسانههای بیشتر باشد. مدارای رسانهها با مسئولان هم بیشتر باشد.
فضاسازی موافقان و مخالفان در بیرون از مجلس اشتباه است
وی درباره مخالفتها و تجمعات مقابل مجلس علیه پیوستن به کنوانسیون مقابله با پولشویی خاطرنشان کرد: باید کار کارشناسی در مجلس در مورد آن انجام شود. نه موافقان باید کاری کنند که مجلس تصمیم درست خود را نگیرد و نه مخالفان باید کاری کنند که مجلس تحت فشار قرار بگیرد. فضاسازی موافقان و مخالفان در بیرون از مجلس اشتباه است.
رییس دفتر رئیسجمهور درباره سرنوشت فردی که از سفر سوئیس همراه رئیسجمهور به کشور بازنگشته است، ابراز داشت: در سفر سوئیس هیچ کسی همراه رئیسجمهور نبود، این فرد مدتی قبل سفری تنهایی رفته است و کار کنسولی انجام داده و در هیات رسمی سفر نکرده است تا الان این فرد برنگشته و بیشتر از همه خانواده او دنبالش هستند.
جلسه بعدازظهر امروز تعدادی از اصلاحطلبان با روحانی
واعظی درباره دیدار امروز اصلاحطلبان با رئیسجمهور هم بیان کرد: رئیسجمهور معمولا جلسات رایزنی و مشورت با نخبگان و گروههای مختلف دارد. امروز بعدازظهر هم تعدادی از چهرههای اصلاحطلب در ریاست جمهوری با رئیسجمهور جلسه دارند.
وی ادامه داد: این جلسه مانند جلسات گذشته خیلی صمیمی است. ما در ریاستجمهوری لازم داریم که از بیرون از دولت به ما کمک کنند و به ما مشورت بدهند تا ما بتوانیم کشور را بهتر اداره کنیم.
اگر FATF را تصویب نکنیم، سایرین با ما همکاری نمیکنند
سرپرست نهاد ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی در مورد مزایای پیوستن به لایحه مقابله با پولشویی یادآور شد: برای برقراری ارتباط بانکی با دنیا باید استانداردهایی را در کشور داشته باشیم. چهار لایحه FATF به ما چارچوبی میدهد که دیگران چگونه با ما همکاری کنند. اگر این لایحه را تصویب نکنیم، سایرین با ما همکاری نمیکنند، اگر تصویب بکنیم، استانداردی تهیه می شود که براساس آن ما با دنیا کار کنیم.
واعظی افزود: باید مشخص کنیم بحث عضویت ایران در FATF یک بحث است که ما الان وارد آن نمیشویم. برای اینکه ارتباط بانکی خود را با سایر کشورها برقرار کنیم، باید مسئله پولشویی را روشن کنیم. بخشی از این لوایح از دولت دهم آغاز شده است که ما هم موافق آنیم. مخالفت با این لوایح، مخالفت با چیزهای دیگری است که ما هنوز وارد آن نشدهایم. اگر آن زمان گشایشی به وجود آمد به این دلیل بود که این لوایح در مجلس فعال شد، الان تا ۲۳ مهرماه به ما فرصت دادهاند تا به این لوایح بپیوندیم، اگر این اتفاق بیفتد گشایشی حاصل میشود.
انتخاب سخنگوی دولت خارج از مجموعه دولت راحتتر است
وی در پاسخ به این سوال که آیا رحمانی فضلی سخنگوی دولت هم شده است؟ عنوان کرد: رحمانی فضلی به عنوان سخنگوی ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور انتخاب شده است، ولی رحمانی فضلی سخنگوی دولت نیست.
این عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه انتخاب سخنگوی دولت خارج از مجموعه دولت راحتتر است، گفت: البته رئیسجمهور هنوز وارد این بحث نشده است اما در داخل دولت این مشکل وجود دارد که اعضای دولت مجموعه زیادی کار اجرایی دارند و رئیسجمهور علاقهمند است کسی سخنگوی دولت شود که وقت بیشتری داشته باشد و دسترسی به او سخت نباشد.
واعظی اضافه کرد: رئیسجمهور تصمیم میگیرد که آیا از داخل دولت کسی را انتخاب کند یا خارج از دولت. در این شرایط ما از وزراتخانهها خواستهایم که تعامل بیشتری با رسانهها داشته باشند.