خبرگزاری کار ایران

قاسمی در نشست خبری:

بحث نفت در برابر غذا را رد می‌کنم/ سازوکارهای توافق نفتی ایران و اروپا تا حد زیادی نهایی شده است/ شلیک موشک‌های سپاه هماهنگ‌شده بود

بحث نفت در برابر غذا را رد می‌کنم/ سازوکارهای توافق نفتی ایران و اروپا تا حد زیادی نهایی شده است/ شلیک موشک‌های سپاه هماهنگ‌شده بود
کد خبر : ۶۷۴۶۴۸

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: امیدوارم دلارهای نفتی و زد و بندهای سیاسی و اقتصادی با کانون‌های توطئه، تزویر و پرورش تروریسم مانع مبارزه جدی جامعه جهانی با مسئله تروریسم نباشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در ابتدای سخنان خود حادثه تروریستی اهواز را که منجر به شهادت و مجروح تعدادی از هم‌وطنان اهوازی شد، تسلیت گفت و اظهار داشت: به خانواده شهدا تسلیت عرض می‌کنم و برای آنها آرزوی صبر کرده و برای مجروحان از درگاه خداوند منان آرزوی شفای عاجل داریم.

امیدوارم دلارهای نفتی و زد و بندهای سیاسی مانع مبارزه جدی با تروریسم نباشد

وی ادامه داد: همانطور که بارها مطرح کردیم مسئله تروریسم نیازمند اجماع جهانی است و همه کشورها باید در مبارزه با این پدیده شوم اقدام کنند. آنچه که در منطقه ما شکل گرفته نیازمند برخورد جدی است. امیدوارم دلارهای نفتی و زد و بندهای سیاسی و اقتصادی با کانون‌های توطئه، تزویر و پرورش تروریسم مانع مبارزه جدی جامعه جهانی با مسئله تروریسم نباشد.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان از خیل عظیم ابراز همدردی‌ها و محکومیت‌ها از سوی مقامات عالی‌رتبه کشورها با دولت و ملت ایران درخصوص حادثه تروریستی اهواز تشکر و تصریح کرد: می‌توان این مسئله را طلیعه روشنی دانست که جامعه جهانی نسبت به تروریسم و این گونه اقدامات خشن هوشیار است و عزم خود را برای همکاری با تروریسم نشان می‌دهد.

سازوکارها و مذاکرات میان ایران و اتحادیه اروپا علنی نشده و نخواهد شد 

قاسمی درباره ایجاد سازوکار ویژه مالی و اینکه برخی منتقدان می‌گویند این طرح همان نفت در برابر غذا است، خاطرنشان کرد: روند مذاکرات با اتحادیه اروپا و دو شریک دیگر یعنی چین و روسیه بعد از ۱۸ اردیبهشت و خروج آمریکا از برجام آغاز شد، ادامه داشته و دارد و ما در بخش‌های زیادی با سازوکارهای مشخصی بعد از آمد و شدها و بحث‌های زیادی که صورت گرفت، به تفاهماتی نزدیک شدیم.

وی با اشاره به نشست نیویورک ابراز داشت: بعد از نشست نیویورک قرار شد در برخی بخش‌ها، کارها تکمیل شود که بنا به شرایط و دلایل خاص بود. فشارهای امریکا برای ممانعت از همکاری با ایران دارد و هزینه‌ها و وقت بسیاری برای این منظور صرف می‌کند، تا حدود زیادی سازوکارها و مذاکراتی که میان ایران و اتحادیه اروپا مطرح بوده و هست، زیاد علنی نشده و نخواهد شد که بنا به مصالح ملی و تلاش معاندینی است که درصدد تخریب این رابطه و سازوکارهایی هستند که می‌تواند خلا وجود و کارشکنی‌های امریکا را پر کند.

بحث نفت در برابر غذا یا هر تعبیر دیگری را رد می‌کنم 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: کسانی که در این باره اظهارنظر می‌کنند و تعابیر خاصی دارند، فکر می‌کنم گمانه‌زنی می‌کنند و اطلاع دقیقی از مکانیزم‌ها ندارند. من بحث نفت در برابر غذا یا هر تعبیر دیگر را رد می‌کنم. 

قاسمی در پاسخ به این سوال که اگر مکانیزم پیشنهادی ۱+۴ تامین‌کننده منافع ایران نباشد، ایران از برجام خارج خواهد شد؟ بیان کرد: تفاهم اولیه‌مان با اتحادیه اروپا و دیگر شرکا به خاطر اصرار آن بود که روند قبلی درخصوص برجام ادامه یابد. در این باره تفاهم کردیم که ۱+۴ بتواند خواسته‌های جمهوری اسلامی را تامین کند. بر این قول و خواسته خود پافشاری می‌کنیم و امیدواریم براساس روند موجود، پایبندی‌مان را حفظ کنیم ولی اگر اتحادیه اروپا و دیگران نتوانند خواسته ایران را تامین کنند، این مسئله می‌تواند موجب بازنگری در تصمیم ایران شود و جمهوری اسلامی راهی که به مصلحت کشور است، بپیماید.

بحث هسته‌ای رژیم اشغالگر نمی‌تواند پایدار باشد

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران از مکانیزم‌های سازوکار ویژه مالی ۱+۴ آگاهی دارد؟ یادآور شد: طبیعی است که ما از روند و سازوکارهای مذاکرات آگاهی کامل داشته باشیم و پیرامون این بسته‌ها مدت‌ها است که مذاکره می‌کنیم و آگاهی لازم در بخش‌های مختلف ایران وجود دارد. پیشنهاداتی وجود داشته که احساس شده ناکارامد است یا از تضمین کافی برخودار نیست که در این باره تفاهم شده در مورد این نوع از موضوعات که دارای ابهام بوده بحث شود.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا ایران درخواستی مبنی بر بازرسی از زرادخانه‌های اسرائیل ارائه خواهد داد؟ عنوان کرد: با توجه به عناد و خصومت و اشغالگری اسرائیل، دستورکار اسرائیل تخریب چهره ایران و عناد با ملت ایران است که نهایتا تاکنون نیز موفقیت چندانی برای نخست‌وزیر این رژیم به همراه نداشته است. بحث هسته‌ای رژیم اشغالگر بحث مهمی است که کشورهای زیادی در جهان در این باره حساسیت دارند و نهایتا این کار باید رخ بدهد و این وضعیت در این باره نمی‌تواند پایدار باشد.

واکنش به حمله موشکی امروز سپاه علیه مواضع تروریست‌ها

قاسمی درباره پیام حمله موشکی امروز سپاه گفت: اگر قرار بود پیام‌ها بیان شود احتمالا سپاه در اطلاعیه‌ای که داد همه پیام‌های خود را منتشر می‌کرد. هر اقدامی که چه توسط نیروهای مسلح و چه توسط سیاستمداران صورت بگیرد، حاوی پیام است. اما آنچه در این باره می‌توان گفت عزم راسخ جمهوری اسلامی در مبارزه مستمر، پایدار و جدی علیه کانون‌های پرورش، تولید، تسلیح و آموزش تروریسم در سطوح و طیف‌های مختلف است. این عزم امروز از سوی نیروهای جان برکف سپاه دیده شد.

خشونت‌طلبان بصره از کانون‌هایی دستور می‌گیرند

وی درباره بسته شدن سرکنسولگری آمریکا در عراق اظهار داشت: سیاست آمریکا در منطقه و عراق و همچنین ایران روشن است. آمریکایی که با شعار ثبات و ایجاد امنیت به عراق حمله کرد، امروز شاهدیم پس از گذشت سالیانی بیش از گذشته، منبع و مروج خشونت و بی‌ثباتی در عراق است. هدف اقدام اخیر امریکا ایجاد مشکل برای دولت عراق در این برهه خاص و اتهام‌زنی به ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: ایران خود در بصره قربانی اقدام‌های خشن بود که از سوی کانون‌های دیگر دستوراتی گرفتند. اسنادی که به ما رسیده گویا این دخالت و برخورد ناشایست و محکوم است. امیدواریم طی روزهای آینده دولت جدید عراق براساس خواست مردم این کشور شکل بگیرد و این دولت با توان بیشتری برای در جهت ثبات، امنیت و توسعه عراق تلاش کند.

زائران با ۳۰۰ هزار تومان ویزا و هزینه‌های قانونی سفر اربعین را پرداخت می‌کنند

قاسمی درباره آخرین اقدامات وزارت امور خارجه درباره راهپیمایی اربعین تصریح کرد: درباره تعداد زائرین اطلاعی ندارم زیرا این راهپیمایی مردمی است و ایران افراد را اعزام نمی‌کند. مجموعه مسائل اربعین در ستادی زیر نظر وزارت کشور و با حضور ارگان‌های مرتبط زیادی مورد پیگیری قرار می‌گیرد. نمایندگی‌های ما در عراق از مدت‌ها پیش تدارکات خاص خود را اندیشیده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌ها پرداخت هزینه ویزا به صورت ارزی بود که با تمهیدات صورت گرفته این مسئله حل شده است و ایرانیان با پرداخت مبلغی حدود ۳۰۰ هزار تومان هم ویزا را دریافت کرده و هم سایر هزینه‌های قانونی که در بدو ورود باید پرداخت شود را می‌پردازند.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان درباره وضعیت صیادان دستگیرشده بوشهری توسط امارات خاطرنشان کرد: اطلاعات جدیدی در این باره وجود دارد. تماس‌ها ادامه دارد. نمایندگی‌های ایران در امارات پیگیر مسئله هستند. امیدواریم هرچه زودتر این مسئله حل شود.

تلاش وزارت خارجه برای بازگرداندن عناصر گروه‌ تروریستی حادثه اهواز

قاسمی درخصوص اقدامات دیپلماتیک و حقوقی وزارت امور خارجه در پی حادثه تروریستی اهواز ابراز داشت: تمامی اقداماتی که به وزارت امور خارجه مربوط می‌شد، صورت گرفته است اعم از مراجعه به سازمان‌های بین‌المللی و مراجعه به کشورهای خاص برای بازگرداندن برخی از عناصر گروه‌های تروریستی که در این باره نقش داشتند. ما این اقدامات را با جدیت تمام دنبال می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم حقی از ملت ایران و شهدای این فاجعه و خانواده‌هایشان ضایع شود.

وی با بیان اینکه کار ما آغاز شده است، عنوان کرد: امیدواریم با جمع‌آوری اسناد، مدارک و شواهد اقدامات‌مان به گونه‌ای باشد که کشورهای دیگر با تیزبینی و دقت بیشتر نسبت به گروه‌های تروریستی‌ که در این کشور سکنی گزیده‌اند، برخورد کنند. این موضوعی نیست که ایران به سادگی از آن بگذرد. ما در ابتدای راه هستیم و راه را ادامه خواهیم داشت و بازدارندگی لازم را نسبت به گروه‌های تروریستی و کانون‌های تولید، ترویج و تبلیغ تروریسم را به وجود خواهیم آورد. ایران بسیار جدی و راسخ‌تر از همیشه اقدام خواهد کرد.

همه می‌دانند موضع ایران نسبت به رژیم صهیونیستی چیست

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیشنهاد میانجیگری روسیه میان ایران و اسرائیل یادآور شد: ایشان لطف دارد ولی همگان می‌دانند موضع ایران نسبت به رژیم صهیونیستی چیست. موضع ما همه چیز را روشن نگه می‌دارد.

قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر توافق نفتی ایران و اتحادیه اروپا که در آینده نزدیک امضا خواهد شد، بیان کرد: یکی از موضوعات اساسی میان ایران و اتحادیه اروپا صادرات نفت ایران است. در این باره،‌ گام‌ها رو به جلو و سازوکارها تا حد زیادی نهایی شده است. یکی از بخش‌هایی است که در گفت‌وگو با اتحادیه اروپا، خوب پیش رفته و سازوکارهای آن تنظیم شده است و امیدواریم در کنار سازوکارهای دیگر که باید تنظیم شود، بتواند به شکل مطلوب اجرایی شده و بتواند شکل واقعی و عملی به خود بگیرد.

نسبت به تصمیم‌گیری مجلس نسبت به FATF خوش‌بین هستیم

وی درباره حضور ظریف در جلسه مجلس درخصوص تصویب اف‌ای‌تی‌اف گفت: ظریف این هفته در تهران نیست و تا آخر هفته در نیویورک خواهد بود و به ملاقات‌ها، گفت‌وگوها و سخنرانی‌هایشان ادامه می‌دهد. کار بزرگ در مجمع عمومی انجام شد. رکورد خوبی در ملاقات‌ها، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها ثبت شد که آثار خوبی در آینده خواهد داشت زیرا توانستیم با بخش‌های زیادی از جامعه جهانی، رسانه‌ها و صاحبنظران صحبت کنیم. با این حال، اکثر قاطع صاحبنظران معقتدند که عضویت در اف‌ای‌تی‌اف به نفع مصالح ملی و منافع کشور است. 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه اضافه کرد: با توجه به رایزنی‌های که در کشور صورت گرفته و برآوردی که در مجلس وجود دارد، ما نسبت به تصمیم‌گیری در این باره در مجلس خوش‌بین هستیم. 

امیدواریم دیپلمات ایرانی بازداشت‌شده در آلمان به کشور عودت داده شود

قاسمی درباره آخرین اقدامات معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار داشت: معاونت اقتصادی براساس یک ضرورت ایجاد شد و براساس شرح وظایفش، کارش را انجام می‌دهد به ویژه اینکه شروع بکار این معاونت، همراه با اعمال تحریم‌های امریکا علیه ایران همراه شد. این مسئله وظایف معاونت اقتصادی را سنگین‌تر می‌کند. با این حال، ارائه عملکرد در یک بازه ۹ ماهه در یک فرصت کافی امکانپذیر نیست. 

وی درخصوص آخرین پیگیری‌های وزارت امور خارجه درباره دیپلمات بازداشت شده ایران در آلمان تصریح کرد: این موضوع با توجه به اتهاماتی که وارد شده بود، از سوی وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ایران در برلین و بروکسل دنبال می‌شود. امیدواریم دولت آلمان نسبت به واقعیت‌ها وقوف کامل پیدا کند و دیپلمات مذکور آزاد شده و به ایران عودت داده شود. اقدامات لازم صورت گرفته و تا نتیجه نهایی با توجه به اهمیتی که دارد، مسئله را دنبال خواهیم کرد. 

درخواست رسمی مشخصی در نیویورک از سوی ترامپ برای دیدار با روحانی وجود نداشته است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ در جریان سفر روحانی به نیویورک، درخواستی برای دیدار با رئیس‌جمهور دادند؟ خاطرنشان کرد: ترامپ بستگی دارد صبح چگونه از خواب بلند شود. رفتارها و صبحت‌ها بسیار متفاوت و متناقض است. رفتارها در عمل بسیار خصمانه است. تا آنجایی که من می‌دانم تصور می‌کنم درخواست رسمی مشخصی در نیویورک وجود نداشته است و احتمالا ایشان از مواضع طرف ایرانی آگاه بوده و احساس کرده این شیوه رفتاری بیش از همیشه موجب بی‌اعتمادی گسترده‌تری نسبت به گذشته شده است و طرف ایرانی وقعی به این درخواست‌ها نخواهد گذاشت. 

قاسمی در پاسخ به این سوال که شلیک‌‌های امروز سپاه خللی در روند صلح سوریه ایجاد نمی‌کند؟ ابراز داشت: نگرانی خاصی وجود ندارد. مسائل سوریه تا حد زیادی حل و فصل شده و تروریسم تا حد زیادی سرکوب شده است. برخی از مناطق سوریه درگیر کانون‌های تولید، ترویج و تبلیغ گروه‌های تروریستی است. ادلب، بحث خاص خود را داشت که در یک ماه گذاشته نتایج لازم اتخاذ شده و تماس‌ها میان اعضای آستانه ادامه دارد. چیزی هم جز آستانه وجود ندارد. امیدواریم کارها با سرعت بیشتری جلو برود. 

شلیک موشک‌های سپاه با هماهنگی بوده است

وی ادامه داد: اقدامات ایران در برخورد با یک کانون بسیار مشخص و شناخته شده تروریستی در شرق فرات اقدام هماهنگی بود که باید انجام می‌شود و آغازی برای برخورد جدی‌تر با گروه‌های ترویستی است که باید ریشه‌کن شوند تا به خود اجازه ندهند با مردم و کشور بزرگ ایران، این گونه اقدامات وحشیانه و خشونت‌آمیز را انجام ندهند. 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا به سفارت انگلیس درباره عملکرد بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال تذکری داده‌اید؟ بیان کرد: در پی حادثه تروریستی اهواز، اقدامات حقوقی لازم درباره یک شبکه وابسته به تروریست‌ها که در لندن فعالیت داشت، دنبال کردیم و به همین خاطر، کاردار سفارت انگلیس در شامگاه به وزارت امور خارجه احضار شد و اعتراض ایران به آنها ابلاغ شد. این مسئله از طرق حقوقی دنبال می‌شود. قول‌هایی نیز به ما داده‌اند تا این مسئله از طریق روندهای حقوقی دنبال شود. 

ایران هیچ‌گاه به میانجیگری برای بهبود روابط با اعراب پاسخ منفی نداده است

قاسمی افزود: ما شاهد کانون‌های بهم پیوسته تبلیغ تروریسم ایجاد شده توسط برخی از کشورهای منطقه هستیم. با توجه به قوانین حقوقی انگلستان، امکان حقوقی پیگیری این مسئله برای ما وجود دارد. با این وجود، رسانه‌ها باید از پخش شایعات و ادعای نادرست خودداری کنند.

وی درباره تکرار پیشنهاد میانجیگری روسیه میان ایران و اعراب یادآور شد: در مورد منطقه و کشورهای همسایه جنوبی ایران و برخی از آنها که با جمهوری اسلامی ایران رفتار خاصی داشته‌اند، خیلی‌ها در گذشته صحبت‌‌‌‌‌هایی را انجام دادند و حتی بحث میانجیگری را دادند. ایران هیچ‌‌‌‌گاه پاسخ منفی نداده است. ایران علاقه‌مند هستند این منطقه در جهت صلح، امنیت و توسعه و... حرکت کند. درخصوص پیشنهاد طرف روس، چارچوب مشخصی را دریافت نکرده‌ایم بلکه مواضعی است که مطرح شده است. 

مانعی برای معرفی سفیر فرانسه در تهران وجود ندارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره رایزنی‌های صورت گرفته میان ایران و فرانسه عنوان کرد: من از اطلاع خاصی در مذاکرات انجام شده در نیویورک میان طرف ایرانی و فرانسوی ندارم. طیف زیادی از موضوعات میان ایران و طرف فرانسوی وجود دارد که شاید یکی از مهمترین‌ آنها، برجام و همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپا در شرایط فعلی در آینده نزدیک است. ما درخصوص مسائل منطقه‌ای صحبت کرده و خواهیم کرد. این صحبت‌ها میان ما و برخی از طرف‌های اروپایی به صورت دوجانبه وجود داشته است. اینها از اصلی‌ترین مباحث رایزنی‌ها در نیویورک بوده است.

قاسمی درباره اعزام سفیر فرانسه به تهران گفت: درخصوص اعزام سفیر با گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای روبه‌رو هستیم اما آنچه برای ما اهمیت دارد، مواضع واقعی کشورها است. سفیر سابق فرانسه با توجه به سمتی که در کاخ الیزه دریافت کرد، به پاریس رجوع کرد. طرف فرانسوی هنوز سفیر جدیدی معرفی نکرده است. آنها می‌توانند دیر یا زود این کار را انجام دهند و مانعی هم برای معرفی آن وجود ندارد. 

روسیه و چین سازوکار مالی جداگانه‌ای نسبت به ۱+۴ دارند

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با روسیه و چین سازوکار همکاری دیگری فارغ از ۱+۴ خواهند داشت؟ اظهار داشت: هم بله و هم نه. به عنوان ۱+۴، همه آنها متعهد هستند سازوکارهای لازم را برای تضمین انجام خواسته‌های ایران ارائه دهند ولی با توجه به مشخصات و روابط ایران با روسیه و چین، در کنار آن سازوکار، سازوکارهای دیگری با چین و روسیه داشته باشیم که در گذشته نیز وجود داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز