خبرگزاری کار ایران

امینی‌فرد در گفت‌و‌گو با ایلنا مطرح کرد؛

درخواست از ستاد تدابیر ویژه برای تامین اقلام داروهای ضدسرطانی/در ارائه ۴۰ قلم دارو مشکل داریم/ باید ذخیره‌سازی استراتژیک انجام دهیم

درخواست از ستاد تدابیر ویژه برای تامین اقلام داروهای ضدسرطانی/در ارائه ۴۰ قلم دارو مشکل داریم/ باید ذخیره‌سازی استراتژیک انجام دهیم
کد خبر : ۶۵۱۳۴۱

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت و درمان ستادی را به نام ستاد تدابیر ویژه تشکیل داده و ساختارش هم مشخص شده است که می تواند در کنار سازمان غذا و دارو در موارد فوری هم اقدام کند. یکی از مواردی که ما از وزارت بهداشت و درمان درخواست کردیم مداخله فوری از طریق این ستاد برای تامین اقلام داروهای ضد سرطانی بود.

محمد نعیم امینی‌فرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره احتمال مواجهه کشور با کمبود داروهای خاص در زمان تحریم، گفت: ما باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهیم. کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم چند جلسه با حضور وزیر بهداشت در این موضوع داشته است و به تفصیل در ارتباط با نگرانی‌هایی که در این باره مطرح است، بحث شد. مسائل مربوط به تحریم در حوزه بهداشت و درمان و اثر آن بر تامین حداقل‌های ما در بحث تجهیزات پزشکی و دارویی از جمله مباحث مطرح شده در این جلسات است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: من فکر می‌کنم که حساسیت درباره این موضوع هم در دولت و هم در مجلس و کمسیسیون وجود دارد. ما انگیزه‌های این هوشیاری و مدیریت را در وزارت بهداشت و درمان می‌بینیم.

وی خاطرنشان کرد: در این دوره تاکید ما بر این است که اطمینان حاصل کنیم آن ۳ و نیم میلیارد دلاری که برای سال ۹۷ جهت تامین تجهیزات پزشکی و واردات اقلام دارویی و مواد اولیه دارویی نیاز داریم، حتما تامین شود. این روند تاکنون روند رضایت‌بخشی نبوده است اما با رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی که هم وزارت بهداشت و درمان و هم کمیسیون بهداشت و درمان انجام داده است، امیدواریم طی این ماه و ماه‌های آینده وضعیت تخصیص برای این موارد به نحوی باشد که ما بتوانیم یک ذخیره‌سازی استراتژیک انجام بدهیم.

نماینده مردم ایرانشهر افزود: با توجه به این که حدس می‌زنیم دارو و تجهیزات پزشکی جزو اقلام تحریمی قرار نگیرد اما به دلیل اینکه ممکن است موازات مالی ما دچار وقفه شود حتما باید ذخیره‌سازی استراتژیک را انجام دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره تخصیص ارز دولتی به شرکت‌های واردکننده دارویی گفت: مبلغ تخصیص داده شده به این حوزه مبلغ قابل توجهی نیست بلکه مبلغ تخصیص یافته به میزان ۳۰۰ میلیون یورو از جمع ۳.۵ میلیاردی است که دولت تعهد به پرداخت آن دارد. با توجه به اینکه این مبالغ وارد کارخانه‌ها یا شرکت‌های دارویی قابل نظارت می‌شوند، ما به نکته منفی (تخلف) در این ارتباط دست پیدا نکردیم.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در شرایط فعلی باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد، یادآور شد: باید امنیت دارویی و پزشکی که جزء مهمی از امنیت روانی جامعه است را ایجاد کنیم. وزارت بهداشت و درمان در  استفاده از ظرفیت هیات امنای ارزی برابر مقررات و قوانینی که مجلس اعطا  کرده، پیش قدم شده است. هیات امنای ارزی می‌تواند در مواردی که لازم باشد، نسبت به مداخله و متعادل کردن بازار در موارد صرفا ضروری اقدام کند.

وی ادامه داد: اگر در بخشی از ارائه تجهیزات پزشکی و دارویی مشکلی محتمل باشد، وزارت بهداشت و درمان با ابزار اعتبارهای ارزی می‌تواند در متعادل کردن بازار اقدام به مداخله موثر کند که خوشبختانه این روند اخیرا فعال شده است.

امینی‌فرد در پاسخ به این سوال که داروهای خاص بیماران سرطانی کمیاب شده و بیماران به ناچار به بازارهای قاچاق دارو روی می‌آورند، گفت: ما در این بررسی‌ها دست یافتیم که در ارائه حدود ۴۰ قلم دارو مشکل داریم و بعضا همین داروهای سرطانی است. با توجه به صعب ‌العلاج بودن بیماری سرطان یکی از مهمترین وظایفی که کمیسیون بهداشت و درمان و هم وزارتخانه دارد این است که باید همه همت‌مان را در این قسمت برای تامین داروها بگذاریم.

این نماینده مجلس ابراز داشت: برابر این حساسیت‌هایی که کمیسیون بهداشت و درمان و خود وزارتخانه داشته است، علاوه بر اقدامات معمولی که در دست اجرا است، وزارت بهداشت و درمان ستادی را به نام  ستاد تدابیر ویژه تشکیل داده و ساختارش هم مشخص شده است که می‌تواند در کنار سازمان غذا و دارو در موارد  فوری هم اقدام کند. یکی از مواردی که ما از وزارت بهداشت و درمان درخواست کردیم مداخله فوری از طریق این ستاد برای تامین اقلام داروهای ضدسرطانی بود. این ساختاری است که زیر نظر وزارت بهدشات فعالیت می‌کند و به وزیر گزارش می‌دهد.

امینی‌فرد گفت: نفس این عمل این است که ما علاوه بر اینکه نیازهای معمول خود را در نظر می‌گیریم، باید یک ذخیره‌سازی هم انجام دهیم. حتما باید برای ماه‌ها و حتی سال آینده در حدی که مقدور است یک ذخیره‌سازی استراتژیک انجام دهیم ضمن اینکه بالاخره ما هم می‌توانیم همکاری‌های گسترده‌ای با کشورهای همسایه داشته باشیم که از این منظر هم تدابیری مدنظر قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز