بلومبرگ نوشت:
ایران ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت میتواند تنگه هرمز را ببندد/ یک درگیری واقعی در راه است
زمانی که مقامات ایران از بستن تنگه هرمز حرف میزنند جدی هستند؛ آنها ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت میتوانند تنگه هرمز را ببندند.
به گزارش ایلنا به نقل از بلومبرگ، یک درگیری واقعی در تنگه هرمز از چیزی که فکر میکنید محتملتر و نزدیکتر است.
«مارک گانگلوف»، سردبیر پایگاه خبری «فورچون» و دبیر بخش تجاری و فناوری روزنامه «هافینگتون پست» آمریکا در این یادداشت با بیان اینکه در تابستان ۱۹۸۷ در نیروی دریایی آمریکا و در خلیج فارس خدمت میکرده نوشت: ماموریت ما با کد «ارنست ویل»، اسکورت کشتیهای تجاری داخل و اطراف خلیج فارس بود و باید از این کشتیها در برابر تهدید موشکهای کروز ایرانی و حمله هوایی آنها حفاظت میکردیم. این سالها در خلال جنگ ایران و عراق بود. جنگی که هشت سال به طول انجامید و نیم میلیون نفر جانشان را از دست دادند. کار ما حفظ خطوط دریانوردی جهانی در زمانی بود که ایران به دنبال حفظ کنترل تنگه هرمز به عنوان آبراه عبور ۳۵ درصد از نفت جهان بود.
وی با بیان اینکه این شغل خطرناکی بود، نوشت: سال بعد، نیروی دریایی آمریکا به تلافی غرق شدن یکی از ناوچههای آمریکایی توسط یک مین ایرانی در عملیات «پریینگ مانتیس»، به نیروی دریایی ایران حمله کرد. در نهایت عراق و ایران اختلافاتشان را حل کردند و صلح و آرامش نسبی بین آنها در آبهای گرم و کم عمق خلیجفارس برای سه دهه برقرار شد.
بر اساس این یادداشت این صلح تا امروز که تنشها بار دیگر در تنگه هرمز بالا گرفته، ادامه داشته است. تنشهای امروز از سی سال پیش بیشتر است. روسای جمهور ایران و آمریکا در توییتر برای هم خط و نشان میکشند. در سال ۱۹۸۷ توییت (صدای پرنده) چیزی بود که پرندهها صبحهای بهاری از خود ساطع میکردند. بازار نفت با چشمانی نگران به این تحولات مینگرد. اسرائیل اسنادی را منتشر کرده و مدعی است که این اسناد نشان میدهد ایران درباره برنامه هستهایاش حقیقت را نگفته است.
نویسنده این گزارش مدعی شد: «درگیری اصلی در منطقه بر سر تنشهای ژئوپلتیک رهبری عربستان و ایران است. این دو جریان دشمنی دیرینه و تاریخی با هم دارند. ایران به طور نظامی و دیپلماتیک به کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه، قطر، لبنان و یمن نفوذ دارد.»
«عربستان سعودی با رهبری "محمد بن سلمان" مصمم است که ایران را در جهان عرب متوقف کند. این دو کشور سهم زیادی از خلیج فارس دارند. جایی که چندین قرن است، در آن با هم اختلاف دارند. کلید ورود به این منطقه یک راه باریک به طول ۳۰ مایل به نام تنگه هرمز است.»
نویسنده این گزارش با بیان این ادعا که همه میدانند که ایران قرار است تنگه هرمز را ببندد، نوشت: «آنها برای این منظور ابزارهای مختلفی از جمله مینگذاری وسیع، قایقهای گشتزنی و فوقالعاده پرسرعت، موشکهای کروز مستقر در ساحل، هواپیماهای مجهز و زیردریاییهای دیزلی دارند. آن سوی تنگه نیز ناوهای آمریکایی و متحدانش مستقر شدهاند.»
«این اقدامات که از نظر قوانین بینالمللی غیرقانونی است، بر قیمت نفت و توانایی کشورهای عربی و آمریکا تاثیر خواهد گذاشت و ایران همچنان قادر است از طریق سواحل جنوبی با دور زدن تنگه هرمز نفت خود را صادر کند و در نتیجه اقتصاد آنها احتمالا آسیب کمتری خواهد خورد.»
نویسنده این گزارش تاکید کرده زمانی که مقامات ایران از بستن تنگه هرمز حرف میزنند جدی هستند و نوشت: آنها ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت میتوانند تنگه هرمز را ببندند. در واکنش به این اقدام، آمریکا و شرکایش واکنش نشان خواهند داد.
وی مدعی شد: «نیروی دریایی آمریکا به کشتیهای ایرانی که سعی در مینگذاری دارند و سایتهای موشکهای کروز در تنگه حمله کرده و زیردریاییهای دیزلی ایران را غرق خواهند کرد و احتمالا اهدافی را در داخل ایران برای انتقامجویی مورد حمله قرار میدهد. پاسخ اولیه احتمالا حمله به سلاحها و سامانههایی است که در تنگه قرار است، مورد استفاده قرار بگیرند.»
«به عبارت دیگر به محض اینکه ایران جزییات طرح بستن تنگه هرمز را مشخص کند، آمریکا نیز برنامه احتمالی بازگشایی تنگه را رو خواهد کرد. این فرآیند از چیزی که مردم فکر میکنند طولانیتر است به ویژه اگر ایران نیازمند فرصتی برای مینگذاری در آبها باشد. خنثی کردن مینها نیز یک روند وقت گیر و سخت است و اگر یک یا دوماه طول نکشد دست کم چند هفته به طول خواهد انجامید.»
نویسنده این گزارش به اجرای استراتژی آمریکا در قبال کره شمالی بر ایران اشاره کرده و نوشت: زمانی که صحبت از تحریمهای بیشتر شد ایران اعلام کرد که تنگه هرمز را خواهد بست. در این زمان ترامپ شرط بست که تهران مانند کره شمالی مسیر دیپلماتیک را به جای جنگ انتخاب خواهد کرد.
«این در حالی است که ایرانیها به مراتب ایدئولوژیکتر از«کیم جونگ اون» هستند. «کیم جونگ اون» یک رهبر کانگستر است که به انگیزههای مالی جواب مثبت میدهد. این در حالی است که بسیاری از ایرانیها ترجیح میدهند در راه دفاع از ایدههای خود در برابر شیطان بزرگ بمیرند. استراتژی بهتر برای آمریکا به جایی توییتهای خشمگین، اتخاذ یک راهبرد تهاجمی جامع است. اجزای کلیدی این استراتژی باید شامل نظارت و جمعآوری اطلاعات بهویژه با همکاری با اسرائیل، دفاع موشکی قوی برای پایگاههای آمریکا در منطقه به ویژه در بحرین و قطر، تشویق کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل برای همکاری اطلاعاتی بیشتر و دفاع موشکی، استفاده بیشتر از گزینه حمله سایبری برای پیشگیری از اقدامات ایران، استفاده از نیروهای دریایی بیشتر در منطقه و جلب همکاری کشورهای اروپایی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران است.
نویسنده مدعی شد: آمریکا سالهاست که برای باز نگه داشتن و حفظ تنگه هرمز و جریان اقتصاد جهانی در این منطقه حضور داشته اما این بار نیازمند ترکیبی از قدرت نرم و سخت و استراتژی جامع برای مقابله با تهدید ایران هستیم.