گاردین گزارش داد؛
حضور مهمانان همایش منافقین در پاریس با وعده غذا و هتل و ۲۵ یورو پول نقد
گاردین در گزارشی نوشت: حاضران مراسم منافقین چهرههای خسته ای از لهستان، چک، اسلواکی، آلمان و سوریه بودند که به کمپین فیسبوکی که به آنها قول سفر، غذا و جا در پاریس و ۲۵ یورو پول را داده بود پاسخ مثبت داده بودند. صدها پناهجوی سوری که در آلمان زندگی میکنند در این نشست حضور داشتند. بسیاری در حین سخنرانیها زیر درختها چرت میزدند.
به گزارش ایلنا به نقل از گاردین انگلستان، وکیل شخصی ترامپ، رودی جیولانی دو روز گذشته در نشست اپوزیسیون ایران در پاریس خواستار تغییر نظام در ایران شد.
جیولانی که در کنفرانس سالانه سازمان مجاهدین خلق که یکی از گروه هایی است که یک زمان در لیست گروههای تروریستی آمریکا و اروپا قرار داشته و همچنان یک گروه با ایدئولوژی مارکسیست- اسلامی تحت کیش شخصیت مریم رجوی است سخنرانی کرده مدعی شد: ما واقع بینانه قادر به تغییر نظام ایران هستیم. باید یک دولت دموکراتیکی که مریم رجوی آن را نمایندگی میکند جایگزین شود. آزادی در همین گوشه و کنار است. سال آینده میخواهم این همایش را در تهران برگزار کنیم.
بر اساس این گزارش شهردار اسبق نیویورک قبل از معروف شدن به وکیل شخصی ترامپ، حلقه مشاوران امنیت ملی ترامپ در کاخ سفید بود و یکی از کسانی است که مدتهاست در کنفرانس سالانه مجاهدین خلق شرکت میکند. دیگر مهمان دائمی این نشست، نیون گینگریج سخنگوی سابق کاخ سفید و از متحدان نزدیک ترامپ است.
جیولانی در سخنرانی خود خواستار تغییر دولت در تهران در اثر انزوای اقتصادی شد و مدعی شد: زمانی که قدرتهای اقتصادی بزرگ جهان دست از تجارت با شما بردارند شما سقوط خواهید کرد. تحریمها بیشتر و بیشتر و بیشتر خواهد شد. این اعتراضات خود به خود ایجاد نشده است. اینها به خاطر بسیاری از افراد ما در آلبانی (جایی که میزبان اعضای سازمان منافقین است) و بسیاری از مردم ما در سراسر جهان رخ داده است.
گاردین در گزارش خود نوشت: مشخص نیست منظور جیولانی از «افراد ما»، آمریکاست یا مجاهدین خلق. یکی مهمانان سال گذشته همایش مجاهدین ، جان بولتون بود که امروز سومین مشاور امنیتی ترامپ به شمار میرود. بولتون در نشست سال ۲۰۱۷ گفته بود سیاست آمریکا باید اطمینان از این باشد که جمهوری اسلامی چهلمین سالگرد خود را جشن نمیگیرد.
به گزارش این رسانه بریتانیایی، سیاست ترامپ به طور رسمی تغییر نظام در ایران نیست؛ در نتیجه مقامات ارشد اغلب تنها اشارههایی به این موضوع میکنند. مایک پومپئو در سخنرانی ماه می خود گفته بود این به مردم ایران بستگی دارد که فشارها را بر کشور برای تغییر دولتشان افزایش دهند.
جیولانی یکی از ۳۳ مقام آمریکایی و ارتش این کشور بود که روز شنبه در همایش مجاهدین خلق شرکت کرد. بیل ریچاردستون سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل، وزیر انرژی آمریکا و فرماندار دموکرات نیومکزیکو نیز در این نشست حضور داشت.
استفان هارپر نخست وزیر اسبق کانادا نیز سخنرانی درباره تغییر نظام در ایران ایراد کرد. مشخص نبود آیا سخنرانان روز شنبه همایش مجاهدین با پرداخت پول به آنجا امده بودند یا خیر. مجاهدین خلق معروف به پرداخت هزینههای گزاف برای سخنرانان این همایش است.
بیشتر ناظران سیاست ایران معتقدند که مجاهدین خلق حمایتی در ایران ندارند و اغلب به دلیل خشونتهای این سازمان و نزدیکی آنها به سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل، از این سازمان متنفرند. روز شنبه نزدیک به ۴۰۰۰ نفر با اتوبوس به مرکز پارس دی اکسپوزیشن پاریس آورده شده بودند. بسیاری از آنها پرچمهای مجاهدین را در دست داشتند. دیگران نیز کلاههای زرد رنگی که روی آن هشتگ مریم رجوی نقش بسته بود را به سر گذاشته بودند.
برخی حاضران در مراسم از جمله چهرههایی از لهستان، چک، اسلواکی، آلمان و سوریه بودند که به کمپین فیسبوکی که به آنها قول سفر، غذا و جا در پاریس و ۲۵ یورو پول را داده بود پاسخ مثبت داده بودند. صدها پناهجوی سوری که در آلمان زندگی میکنند در این نشست حضور داشتند. بسیاری در حین سخنرانیها زیر درختها چرت میزدند.
یک مادر سوری جوان که بر روی زمین سالن کنفرانس نشسته بود و دو کودکش را باد میزد در گفتوگو با گاردین گفت: ما یک توافقی را در فیسبوک دیدیم و برای تعطیلات با آن موافقت کردیم. من تاکنون پاریس را ندیده بودم و هیچ چیزی درباره مجاهدین خلق هم نمیدانم.