سخنگوی وزارت خارجه خبر داد:
شکایت ایران به دیوان لاهه به دلیل توقیف اموال بانک مرکزی/ بسته پیشنهادی اروپا باید مورد توافق روسیه و چین هم باشد/ چشم بسته با هیچ کشوری رابطه نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران به خاطر توقیف غیرقانونی دو میلیارد از اموال بانک مرکزی شکایتی به دیوان لاهه مطرح کرده است. این دادگاه ۱۲ اکتبر برای استماع نظرات تشکیل میشود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه یاد و خاطره شهدای هفت تیر را گرامی میداریم، گفت: از این تریبون سلام و دورد شما، خودم، آقای ظریف و وزارت امور خارجه را به تیم ملی میفرستم که با همت خودشان برای شادی ملت ایران و وجه کشور تلاش میکنند. امیدواریم آنها امروز با یک بازی شرفتمدانه برای وجهه ایران عزیز و شادی مردم تلاش داشته باشند.
کشورهای اروپایی برای توقف تجاوز به یمن تلاش کافی داشته باشند
وی درباره افزایش حملات به یمن اظهار داشت: سیاست ما درباره یمن از ابتدا روشن بوده است. تجاوز ائتلاف نظامی به رهبری عربستان را محکوم میکنیم و وارد یک بحران جدی بشری شدهایم و امیدواریم جامعه جهانی این شرایط خطیر و دشوار مردم یمن را بیش از گذشته درک کنند و کشورهای اروپایی برای توقف تجاوز به یمن تلاش کافی داشته باشند.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: ایران تلاش کرده است با ارتباطی که با کشورها و دولتهای دیگر دارد، صدای قربانیان تجاوز عربستان به این کشور مظلوم را منتقل کند. ما به دنبال توقف حملات و ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم یمن هستیم.
شکایت ایران به دیوان لاهه به دلیل توقیف غیرقانونی ۲ میلیارد از اموال بانک مرکزی
قاسمی درباره برگزاری دادگاه لاهه درخصوص به شکایت ایران از آمریکا در سال ۹۵ تصریح کرد: ایران به خاطر توقیف غیرقانونی دو میلیارد از اموال بانک مرکزی شکایتی به دیوان لاهه مطرح کرده است. این دادگاه ۱۲ اکتبر برای استماع نظرات تشکیل میشود.
وی درباره تاثیر جنگ تجاری اروپا و آمریکا بر روابط اتحادیه اروپا با ایران خاطرنشان کرد: کشورها و مناطق مختلف و اتحادیه و پیمانهایی که در جهان بوده و هست، اهداف و منافع خود را دنبال میکنند و تعامل خود را با دیگر کشورها و سازمانها براساس منافعشان تنظیم میکنند. ما شاهد پیچیدگیهای بسیار روابط ایالات متحده با دیگر مجامع هستیم یکی از اینها جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا است. این وضعیت جدید میان اروپا و آمریکا وجود دارد اما نمیتوانیم بگوییم این وضعیت چه آثاری بر روابط اروپا با دیگر کشورها دارد.
بسته پیشنهادی اروپا باید مورد توافق روسیه و چین هم باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که بسته پیشنهادی اروپا به ایران مورد اجماع روسیه و چین نیز است، ابراز داشت: بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام با توجه به علاقهمندی سایر شرکای ایران در برجام که شامل ۴+۱ ایران میشود، بحثهایی مبنی بر حفظ برجام بدون آمریکا ایجاد شد. ما نباید دچار اشتباه شویم که صرفا از سه کشور اروپایی سخن بگوییم و دو کشور دیگر را هم نام ببریم. هر پنج کشور مسئول هستند و برای حفظ برجام مسئولیت دارند زیرا از طرفهای اصلی مذاکرات برجام بودند.
قاسمی افزود: هر بستهای به ایران پیشنهاد شود تا ایران بخواهد پس از دریافت این بستهها و پیشنهادات تصمیمات مقتضی را دریافت کند باید مورد توافق سه کشور اروپایی و روسیه و چین نیز باشد. قطعا این بسته نمیتواند جدا از رفتار روسیه و چین تلقی شود.
برجام را هنوز مستحکم میدانم
وی درباره برنامههای سفارتخانههای ایران برای حفظ برجام بیان کرد: بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای، برنامهریزیهای لازم در وزارت امور خارجه صورت گرفته و تمامی سفارتخانههای ایران در دنیا دستورالعملهای لازم برای انجام امور دریافت کنند تا به دولتهای مستقر صحبت کنند. هیاتهایی نیز به برخی از کشورها اعزام شدهاند. این رایزنیها برای تشریح مواضع ایران است. بخشی از این مسائل دنبال شده و بخشی از این رفت و آمدها در حال انجام است.
رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای و عمومی وزارت امور درباره اظهارنظر عراقچی مبنی بر اینکه برجام در آی.سی.یو است هم یادآور شد: برجام، برجام است و در شرایط خاص خودش است. از هر زاویهای به آن میتوان نگریست. همه تعابیر میتواند درست باشد و غلط نیست اما من برجام را هنوز مستحکم میدانم و با توجه به مکانیزمی که با هوشیاری تیم مذاکرهکننده دارد، هنوز پابرجا است و بازمانندگان برای دوران پس از امریکا در حال طراحی هستند.
سیاستهای ترامپ درباره ایران حال خوشی ندارد
قاسمی اضافه کرد: چیزی که حال خوشی ندارد و در بستر بیماری است، ترامپ و سیاستهای ایالات متحده است که نهایتا نتوانست توافق هستهای را تحمل کند و به صورت یکجانبه با این نیت که ایران را مجبور به خارج کردن از برجام بکند، از توافق هستهای خارج شد اما همه کشورها در حال تلاش هستند تا رضایت ایران را جلب کنند تا ایران در این توافق بماند.
وی در پاسخ به این سوال که معاونت اقتصادی وزارت خارجه درباره اپک رایزنیای انجام داده است؟ عنوان کرد: من از رایزنی معاونت اقتصادی با طرف روس اطلاعی ندارم. جمهوری اسلامی برای حفظ منافع خود با همه کشورها رایزنی میکنند. مسئله اپک نیز جزو وظایف وزارت نفت است و این وزارتخانه مسئولیت خود را به خوبی انجام داد.
تلاشهای پمپئو و دوستانش نتیجهای نمیگیرد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه ایران خشم جهانی علیه خود را احساس میکند، گفت: آمریکا به دنبال دشمنی دیرینه خود در دوران ترامپ به رویکردهای خصمانهای روی آورده است که یکی از آنها فشار اقتصادی و جنگ روانی است. این اقدامات با خروج امریکا از برجام شدت بیشتری یافته است تا موجب فشار و نارضایتی بکنند اما فکر میکنم مردم ایران با توجه به تجارب قبلی، توجهی به این فشارها نمیکنند و تلاشهای پمپئو و دوستانش نتیجهای نمیگیرد و باید در نهایت در سیاست خود تجدید نظر کنند.
ایران از یک سیاست متوازن براساس منافع و مصالح خود پیروی میکند
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه، شرکتهای روسی و چینی بعد از خروج آمریکا از برجام، همانند دیگر شرکتها به همکاریشان به ایران خاتمه دادند. از طرفی، روسیه برخلاف رایزنیهای پیشین خود با ایران به ناگهان با عربستان در مورد افزایش تولید نفت به توافق رسید که اقدامی برخلاف رایزنیها و منافع ایران بود. از سویی بانکهای چینی هنوز حساب ایرانیان مقیم چین را به بهانه ایرانی بودن و ترس از تحریم امریکا بلوکه میکنند. ایران تا کی و تا کجا میخواهد به روسیه و چین اعتماد کند؟ ایران چه ضمانتی را از این دو کشور میخواهد دریافت کند؟ اظهار داشت: بحث بستن حسابهای ایرانیان در چین بحث جدیدی نیست. تغییر مکانیزمها در چین موجب خلل در حساب ایرانیان شده است.
وی اضافه کرد: اینکه چین و روسیه محدودیت در مبادلات تجاریشان ایجاد کرده است یک پیشداوری است. ایران سیاست خودش را برای تعامل با تمامی کشورها قرار داده است و از یک سیاست متوازن و متعادل براساس منافع و مصالح خود پیروی میکند.
چشم بسته با هیچ کشوری رابطه نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه قطعا این هیچ کشوری همسان و همگون درخصوص مسائل جهانی فکر نمیکنند، تصریح کرد: اگر صحبت روابط با روسیه و چین میشود نباید فکر کنیم درخصوص همه موضوعات یکسانی و اشتراک نظر داشته باشیم. قطعا با هیچ یک از کشورها اشتراک نظر صد در صدی نخواهیم داشت ولی با روسیه و چین به عنوان دو شریک ایران در برجام و عضو شورای امنیت و روابط همسایگی، باید روابط خوبی با یکدیگر برخوردار باشیم و این روابط خوب منافاتی با روابط کشورهای دیگر ندارد. با وجود این روابط خوب، ممکن است که روابط ایران در برخی از مسائل اختلافی پیش بیاید ولی با توجه به عزم رهبران دو کشور، این اختلافات نیز قابل حل شدن است.
قاسمی تاکید کرد: ما قطعا دنبالهرو با دیگران نداریم و چشم بسته با هیچ کشوری رابطه نداریم زیرا اگر این رابطه را داشتیم قطعا این وضعیت در عرصه بینالمللی نداشتیم و استقلال کنونی را هم نداشتیم.
درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند را اطلاعی نداریم
وی درباره ادعای اخراج دو دیپلمات ایرانی در هلند نیز خاطرنشان کرد: درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی را اطلاعی نداریم و نه تکذیب و نه تایید نمیکنم ولی در روابط کشورها میتواند موضوعات بسیاری وجود داشته باشد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه مبنی بر اینکه موگرینی گفته است که ما در حال رایزنی با ایران درخصوص مسائل منطقهای و موشکی هستیم. آیا این سخنان را تایید میکنید؟ ابراز داشت: من عین صحبتها را نشنیدهام ولی اینکه اگر چنین صحبتی شده باشد غیرطبیعی نیست. علیرغم اشتراکات و روابط کهنی که با کشورهای اروپایی داریم ولی اختلاف نظر و دیدگاه هم داریم.
انتخاب مجدد آقای اردوغان برای ما بسیار خوشایند است
قاسمی ادامه داد: برخی از مسائل و سیاستهای ایران در نزد اروپاییها میتواند مورد نقد و پرسش باشد ولی ما هم از سیاستهای اتحادیه اروپا و رویکردهای آنها در سوریه و یمن نیز سوال داشته و نقد داریم. نکته مهم این است که نباید فکر کنیم کشورها درخصوص همه موضوعات صد در صدی میتوانند یکسان فکر کنند.
وی درباره انتخاب مجدد اردوغان به عنوان رئیسجمهور ترکیه بیان کرد: انتخاب مجدد آقای اردوغان برای ما بسیار خوشایند است و از این تریبون به ایشان و مردم ترکیه تبریک میگویم که یک انتخابات باشکوه، پرشور و فراگیر را تجربه کردند. این انتخابات پرشور و فراگیر میتواند پایهای برای امنیت بیشتر و توسعه و ثبات برای این کشور دوست و همسایه ما باشد. ما برای دولت منتخب مردم آرزو موفقیت میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: وضعیت جدید در آینده میتواند نوید جدیدی برای روابط دو کشور در سطوح مختلف باشد که این علاوه بر همکاریهای پیشین باشد. امیدواریم علاوه بر روابط دوجانبه در همه سطوح و ابعاد، در زمینه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات، همکاریهایمان را بیشتر کنیم.
کارشناسان ما به صورت روزانه و مستمر در تماس با اروپا هستند
قاسمی در پاسخ به این سوال که اگر بسته پیشنهادی اروپا به ایران مطلوب نباشد، آیا ایران از برجام خارج میشود؟ یادآور شد: کارشناسان ما به صورت روزانه و مستمر در تماس با اروپا هستند. تا کنون دو نشست در این باره تشکیل شده و امیدواریم اتحادیه اروپا و روسیه و چین خواستههای بحق جمهوری اسلامی را تامین کنند.
وی ادامه داد: من امیدواریم علیرغم کندی که وجود دارد، اتحادیه اروپا در زمان کمتری بستهها و پیشنهادات خود را ارائه کند. بعد از دریافت آنها جمهوری اسلامی تصمیمات مقتضی را که مبتنی بر منافع مردم است، دریافت میکند.
از هر تلاشی که دولت کابل بخواهد دریغ نخواهیم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برنامه ایران برای تمدید آتشبس و استقرار صلح در افغانستان عنوان کرد: آرزو و علاقهمندی ایران ثبات و صلح در افغانستان است. دیر زمانی است که مردم افغانستان از ناامنی رنج میبرند و همه باید تلاش کنند تا آلام مردم افغانستان کاهش پیدا کرده و ثبات در این کشور استقرار پیدا کند. متاسفانه آتش بس در افغانستان ادامه پیدا نکرد ولی به عنوان یک همسایه دلسوز برای افغانستان از هر کمکی به موجب آرامش و ثبات و صلح در این کشور شود، مضایقه نخواهیم کرد.
قاسمی افزود: این ارتباطات با دولتمردان افغانستان ادامه مییابد. قطعا کشورهایی در منطقه و خارج در منطقه هستند که علاقهای برای تثبیت وضعیت در افغانستان نیستند و به انحای مختلف کارشکنی میکند. با این وجود از هر تلاشی که دولت کابل بخواهد دریغ نخواهیم کرد.
ارتباطاتی معنوی میان مردم ایران و افغانستان وجود دارد
وی در واکنش به این سوال که با توجه به تماسهای میان ایران و طالبان، آیا ایران برای تمدید آتش بس تلاشی خواهد کرد؟ گفت: من سطح تماسها را نمیدانم ولی با توجه به وضعیت افغانستان و دیرینه بودن مشکلات این کشور چه در دوران اشغال در زمان شوروی و چه بعد از آن، با بسیاری از شخصیتها، جریان و گروههای افغانی، ارتباطاتی داشتهایم. همواره یک ارتباطات معنوی میان مردم دو کشور وجود داشته است.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره تمهیدات وزارت امور خارجه برای مقابله با جنگ روانی اظهار داشت: معاندین و آنهایی که رفتار خصمانه با جمهوری اسلامی و مردم ایران داشتهاند از جمله رژیم اشغالگر قدس و برخی از کشورهای منطقه مدتی است سعی میکنند با ایجاد یک فضای روانی علیه ایران دست به شایعهپراکنی و بیان مطالبی بپردازند که بتوانند در افکارعمومی ایران تردید ایجاد کنند که از جمله آن سخن منتسب به بولتون مبنی بر سورپرایز تیرماه که من به آن دروغ تیرماه میگویم یا خبری مبنی اخراج فرزندان مسئولان ایرانی از امریکا یا توییتهایی که از سوی برخی از مسئولان و دشمنان انجام میشود.
نباید بگذاریم نابخردانی که ایران را هدف گرفتهاند، به اهداف نامقدس خود برسند
قاسمی با اشاره به سخن ظریف مبنی بر اینکه رویترز روزانه ۵۰ خبر دروغ درباره ایران منتشر میکند، تصریح کرد: شاهد خبرسازیهای بسیاری طی هفتههای اخیر بودهایم. در رصدی که انجام میدهیم خبرسازیها را مشاهده میکنیم به طور مثال خبر از خروج شرکتها از ایران میزنند ولی وقتی بررسی میشود میبینیم که آن شرکت اصلا در ایران نبوده است. مقابله با این جنگ روانی دشوار نیست. مردم ایران براساس آزمودههای قبلی این دروغپردازیها را نخواهند پذیرفت. ما در وزارت امور خارجه به این موضوع توجه کامل داریم.
وی اضافه کرد: ما با طرفی روبهرو هستیم که برای دریافت امتیاز میخواهد ایران را تحت فشار قرار دهد ولی همه دستگاههای دولتی و غیردولتی و آحاد مردم باید بتوانند در مقابل این تلاشهای مذبوحانه و بیحاصل پاسخگویی کنند و در تنویر افکارعمومی کار کنند. ما نباید اجازه بدهیم این نابخردانی که کیان ایران را هدف قرار دادهاند بتوانند به اهداف نامقدس خود نزدیم بشوند.
اختلافافکنی میان ایران و روسیه بخشی از جنگ روانی است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات مقامهای اسرائیلی مبنی بر روابط مسکو و تلآویو و هماهنگیها میان روسیه و اسراییل در سوریه خاطرنشان کرد: اختلافافکنی میان ایران و روسیه بخشی از جنگ روانی است. در واقع دشمنان تلاش میکنند به انحای مختلف روابط ایران را با دیگر کشورها دچار خلل کنند. با مسکو روابط مثبت و رو به رشد خود را داریم.
قاسمی با بیان اینکه ما در هفتههای آینده نشست آستانه را مجددا با روسیه و ترکیه خواهیم داشت، ابراز داشت: هفته گذشته نشستی را درباره قانون اساسی سوریه با نظارت سازمان ملل در ژنو داشتیم. از سوی دیگر ما ادعای داشتن پایگاه در سوریه نداریم زیرا به درخواست دولت سوریه و به خاطر حضور تروریستها، نیروهای مستشاری ایران به کمک دولت این کشور رفتند. این کمکها حضور دارد و تا زمان حضور تروریستها این کمکهای مستشاری ادامه دارد و تا زمانی که دولت سوریه این کمکها را از ما بخواهد، این کمکها را ادامه میدهیم
توضیح درباره نامه روحانی به سران اتحادیه اروپا
وی درباره نامه روحانی به سران اتحادیه اروپا نیز بیان کرد: یکسری اقدامات دیپلماتیک بعد از خروج امریکا از برجام طراحی شد که بخشی انجام شده و بخشی میتواند در آینده انجام شود. این اقدامات صور مختلفی دارد تا طرف مقابل از دیدگاههای ما آشنا شوند. در این چارچوب نامههایی از سوی رئیسجمهور ارسال شده است. برخی از سوی مقامات عالیرتبه کشور برده شده و برخی از آنها برده خواهد شد.
خبرنگاری مدعی شد که ظریف روز گذشته به دلواپسان کنایه زده است در حالی که ایشان از وحدت و انسجام ملی میزنند. آیا این کنایه برخلاف وحدت ملی نیست که رئیس مرکز دیپلماسی و رسانهای وزارت امور خارجه پاسخ داد: من چنین تصوری را ندارم. آقای ظریف فردی متخصص و کارشناس است و به عنوان وزیر امور خارجهای ورزیده شناخته میشود.
نمیشود وزارت امور خارجه نسبت به تحریفها و قلب واقعیتها پاسخگو نباشد
قاسمی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه از صدر تا دیل باید فراجناحی باشد، یادآور شد: وزارت امور خارجه صرفا برای منافع ملی تلاش میکنند. اولویت نخست برای آقای ظریف و وزارت امور خارجه منافع ملی و نظام و منویات رهبری بوده است. در این راستا، آقای ظریف و وزارت امور خارجه تلاش کرده وارد منازعات سیاسی در عرصه داخلی نشود ولی این باعث نمیشود وزارت امور خارجه نسبت به تحریفها و قلب واقعیتها پاسخگو نباشد. این مسئله باعث نمیشود که وزارت امور خارجه در مقابل هجمهها سکوت کند.
وی درباره ضرب و شتم چند ایرانی در گرجستان عنوان کرد: ما گزارشی در این باره از سفارت ایران پس از شنیدن خبری شبیه خبر شما دریافت کردیم. سفارت ایران پس از دریافت این موضوع با مقامات گرجی رایزنی کرده است. موضوع به این شکل بوده که برخورد با افرادی بوده که مدارک لازم و حتی نقدینگی لازم برخوردار نبوده است. با این وجود موضوع بررسی شود ولی فکر نمیکنم که ضرب و شتمی وجود داشته باشد.
نحوه کار بخش کنسولی سفارت استرالیا تغییر کرده است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خروج سفیر اردن از ایران گفت: خبری که درباره خروج سفیر اردن از ایران داده شد، بخشی از جنگ روانی است. بیش از دو سال است که سفیر اردن در تهران حضور ندارد بلکه فردی در سطح کاردار به عنوان نماینده اردن حضور دارد و هنوز تحولی در روابط تهران و امان رخ نداده است.
قاسمی درباره توقف فعالیت بخش کنسولی سفارت استرالیا در تهران اظهار داشت: وزارت امور خارجه یادداشتی از سفارت استرالیا دریافت کرده مبنی بر این است که به دلیل کاهش نیروهای انسانی در بخش کنسولی و بهینه کردن کار، سفارت استرالیا تلاش کرده از طریق اینترنتی پاسخگو درخواست ایرانیان باشد. اگر این برداشت از یادداشت سفارت استرالیا درست باشد تغییری در روابط دو کشور رخ نداده بلکه شکل کار تغییر یافته است.
قرار نیست منتظر اتحادیه اروپا باشیم و زیاد صبر کنیم
وی درباره زمان ارائه بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا به ایران تصریح کرد: زمان برای ما مهم است. از ابتدا این مسئله را به آنها گفتهایم. قرار نیست منتظر آنها باشیم و زیاد صبر کنیم. نزدیک به چهل روز از خروج امریکا از برجام میگذرد. در این مدت گفتوگوها میان کارشناسان دوطرف و نه لزوما کارشناسان وزارت امور خارجه شروع دارد. تصور میکنیم اتحادیه اروپا هرچه سریعتر در این مسیر و جایگاه قرار گیرد که پاسخگوی جمهوری اسلامی ایران باشد.
این دیپلمات ارشد کشورمان پیگیریهای وزارت امور خارجه درباره کمک به فدراسیون کشتی درخصوص رویارویی با کشتیگیران صهیونیستی خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ایران درباره رژیم صیهونیستی مشخص است و ادامه دارد. درخصوص مباحثی که درخصوص کشتی مطرح شده است، کارگروههایی با وزارت ورزش و کمیته ملی المیپک تشکیل شد و در حال دنبال کردن موضوع هستیم و در نهایت اگر بتوانیم در حوزه ورزش بتوانیم به دستگاههای ورزشی کمکی کنیم، این کار را خواهیم کرد.
امریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست/ برآوردی نداریم که امریکا منافع ایران را تضمین کند
قاسمی درباره نامه تعدادی از فعالان سیاسی برای مذاکره مستقیم با ترامپ و مذاکره مستقیم میان ایران با امریکا ابراز داشت: یکی از سیاستهای اصولی ایران تفاهم و روابط اصولی با کشورهای مختلف جهان است ولی ایالات متحده بوده است که پیش و پس از انقلاب با سیاستهای خصمانهاش، بر روابط دو کشور تنشهایی ایجاد کرد و با خروج از برجام این مسئله شدت یافت.
وی با تاکید بر اینکه ما میدانیم امریکا غیرقابل اعتماد است و هیچ گونه نمیتوان به این کشور اعتماد کرد، بیان کرد: در موضوع برجام هم از سوی مسئولان ایران شنیده شد که گفته شد برجام آزمونی برای سنجش امریکا است و دیدیم خروج امریکا از برجام نقطه شکست آنها بود. امریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و عدم پایبندی به اصول و موازین بینالمللی را از سوی امریکا نسبت به سازمانهای بینالمللی دیگر نیز شاهد هستیم. بر این اساس برآوردی نداریم که امریکا منافع ایران را تضمین کند.
بحث گفتوگو، مذاکره و تعامل به امریکا ناممکن است
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اگر در شرایطی ایالات متحده برگردد و به عنوان کشور متعهد و صلحجو شناخته شود، بحث تعامل با امریکا قابل بحث بوده و است ولی امروز این رفتار، هوشمندی و درایت را در هیات حاکمه امریکا شاهد نیستیم، یادآور شد: کشوری که در دوران اخیر آخرین خلف وعده و بیاعتمادی را برای ما و دیگران به جا گذاشته است کشوری نیست که با او مذاکره کرد بنابراین بحث گفتوگو، مذاکره و تعامل با امریکا ناممکن است.
وی درباره سفر احتمالی نخستوزیر ژاپن به تهران عنوان کرد: هنوز یک منبع رسمی و طرف ژاپنی نکتهای را به صورت رسمی بیان نکرده است ولی در آیندهای نه چندان دور هیاتهایی را برای تبادل خواهیم داشت. سطح تبادل پایینتر است.