خبرگزاری کار ایران

ظریف در اجلاس ماهیانه اتاق بازرگانی:

هارت و پورت‌های ترامپ در درازمدت به نفع ما خواهد شد/ یک عده از FATF تابو درست کرده‌اند

هارت و پورت‌های ترامپ در درازمدت به نفع ما خواهد شد/ یک عده از FATF تابو درست کرده‌اند
کد خبر : ۶۳۶۸۰۶

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: اگر چه در کوتاه‌مدت هارت و پورت‌های ترامپ به ضرر ماست اما در دراز مدت این وضعیت به نفع ما خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد وزیر امور خارجه اجلاس ماهیانه اتاق بازرگانی با اشاره به مسائل اعضای پارلمان بخش خصوصی کشور گفت: دوستان نکات بسیار مهمی را امروز مطرح کردند که آن نگرانی‌ها به حق بود. البته بخشی از آنها مربوط به سیاست داخلی که من آنها را حتما به دوستان منتقل خواهم کرد و بخشی دیگر مربوط به روابط بین الملل بود.

وی ادامه داد: دوستان بر اهمیت قدرت اقتصاد در اقتدار ملی تاکید داشتند این در حالی است که یکی از مواردی که افراد دلواپس به من ایراد می‌گرفتند عدم اهمیت دادن به قدرت نظامی است در حالی که در کنار این قدرت، قدرت اقتصادی هم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ظریف ادامه داد: زمانی دیپلماسی قایق‌های توپسار قدرت یک کشور را تعیین می‌کرد که این رفتار مربوط به قرن ۱۸ میلادی است اما از ابتدای قرن بیستم این قدرت اقتصادی است که در دنیا حرف اول را می‌زند. از همان زمان دیگر دیپلمات‌ها فقط نماینده بخش سیاسی نبودند بلکه در حوزه اقتصادی نیز فعالیت می‌کردند.

وی ادامه داد: قدرت‌ها دیگر براساس برد تانک و موشک سنجیده نمی‌شوند بلکه برد کلام و قدرت مهم است. در تحریم‌های گذشته یکی از عواملی که باعث کار نکردن با ایران بود عامل بدنامی بود که امروز این هزینه بدنامی را باید ترامپ پرداخت کند. اگر چه در کوتاه‌مدت هارت و پورت‌های ترامپ به ضرر ماست اما در دراز مدت این وضعیت به نفع ما خواهد شد.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: آمریکایی‌ها مجاری تنفسی ما را شناسایی کرده‌اند و اگر نکرده بودند با دستگیری ضراب و پسر آقای صدر هاشمی تاکنون شناسایی کردند.  نکته‌ای که ما باید در نظر داشته باشیم متکثر شدن منابع قدرت است. ما باید مراقب باشیم که از این تکثر قدرتمان را از دست ندهیم.

وی ادامه داد: یک مسئول فقط نباید پیش‌بینی کند بلکه آن را باید محقق کند. اگر شما به عنوان سهامدار یک بنگاه اقتصادی اعتقاد داشته باشید که سهام آن بنیاد در آینده سقوط خواهد کرد پس شروع به عرضه سهام خواهید کرد و بازار در اثر عرضه بیشتر از تقاضا قیمت سهام پایین خواهد آمد و درواقع پیش‌بینی شما درست خواهد شد. در برجام نیز اگر این پیش‌بینی را کنیم پس برجام نیز شکست خواهد خورد.

وزیر امور خارجه افزود:‌ ادعا می‌کنند چون آمریکا از برجام خارج شده پس برجام ایراد داشته است. آمریکا از پیمان‌های نفتا، پاریس و همکاری‌های اقیانوس آرام هم خارج شد. آیا آنها هم ایراد داشته‌اند؟ چرا باید با دست خودمان دستاوردهای خودمان را زیر سوال ببریم. الان که دو سال از برجام گذشته دوستانی که می‌گفتند توافق هسته‌ای هیچ دستاوردی نداشته امروز در خبرگزاری‌ها، در روزنامه‌های خودشان تیتر می‌زنند که چرا فلان شرکت خارج شد.

وی افزود: ما امروز نباید خیالبافی کنیم بلکه نیاز به امید داریم. نباید براساس رفتار و عملکرد خودمان به جامعه امید را تزریق کنیم.

ظریف ادامه داد: ما وارد حوزه دشواری می‌شویم اما ایران به این دشواری‌ها عادت دارد ما جنگ را به بشکه‌ای هشت دلار اداره کردیم اگر امروز که قیمت نفت بشکه‌ای 75 دلار است و اروپایی‌ها نیز تضمین خرید آن را داده‌اند، نتوانیم اداره کنیم اوضاع ما بدتر خواهد شد.

وی ادامه داد: در گذشته آمریکایی‌ها در کاخ سفید بودند و پیاده نظام آنها در اروپا فعالیت می‌کرد. پیش از برجام برخی تحریم‌های اتحادیه اروپا حتی از آمریکا تندتر و سخت‌گیرانه‌تر بود به طور مثال در تحریم بانک سپه ما و آمریکا برای خروج آن توافق کردیم اما اروپایی‌ها به سختی کنار آمدند. در تحریم بانک صادرات هم همین‌گونه بود.

وی با اشاره به حمله برخی عناصر داخلی و خارجی گفت: من دو هفته پیش سخنرانی در شورای راهبردی کردم که قسمتی از آن را آمدنیوز و قسمتی دیگر را دلواپس‌ها جدا کردند و هر دو همزمان تیتر زدند که هیچ کشوری از برجام جدا نمی‌شود. از طرف دیگر خبرگزاری رویترز روزی 50 خبر دروغ علیه ایران تولید می‌کند. گروهی نیز توسط کشورهای همسایه حمایت می‌شوند تا جو داخل ایران را متلاطم کند. همه این‌ها نیز یک هدف را دنبال می‌کند و آن این است که به جامعه القا کنند که همه شرکت‌ها از ایران خارج شده‌اند. یکسری از آقایان هم فراموش کرده‌اند که دیروز می‌گفتند برجام هیچ دستاوردی نداشته  ولی امروز می‌گویند همه شرکت‌ها دارند از کشور خارج می‌شوند.

ظریف تاکید کرد: پیش‌بینی‌های شما صرفا یک اقدام فکری نیست بلکه یک اقدام عملی است. پس پیش‌بینی مثبت کنید تا اثرات آن را ببینید.

وی در خصوص وضعیت کنونی کشور گفت: آمریکا قدرت اول اقتصادی دنیاست و برای اینکه ایران را مجبور به خروج از برجام کند کمر همت بسته است. البته این بدان معنی نیست که ما از برجام تحت هیچ شرایطی خارج نخواهیم شد.

شریعتمداری ادامه داد: بعضی‌ها می‌گویند زمانی آمریکا از برجام خارج شد که مطمئن بود ایران در برجام خواهد ماند؛ این حرف غلط است. ما در مذاکراتی که با اروپایی‌ها، روس‌ها، هندی‌ها و آفریقای جنوبی داشتیم همگی متفق القول هستند که برجام باید ادامه پیدا کند. تنها آمریکا به اضافه سه همسایه جنوبی که حتی با هم‌نوعان خودشان جنگ دارند و یک رژیم غاصب مخالف ادامه برجام است حتی کانادا که رابطه خوبی با آن نداریم اعلام کرده که به دنبال حفظ برجام است. حالا این وضعیت کجا سال 92 که اروپایی‌ها به ما مهلت 6 ماهه برای فروش نفت دادند، کجا.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: به نظر من کلید حل مشکلات ما شرکت‌های کوچک و متوسط هستند. این شرکت‌ها موتور محرک اقتصاد اروپا هستند. وقتی توتال قراردادی را امضا می‌کند فقط دو کار را خلاصه انجام می‌دهد یکی مدیریت و دیگری سرمایه. بقیه پروژه‌ها توسط شرکت‌های کوچک و متوسط انجام می‌شود.

وی افزود: اروپایی‌ها شرکت‌هایی که می‌توانند با ایران کار کنند را شناسایی کرده‌اند و من پیشنهاد می‌دهم کمیته‌ای در اتاق بازرگانی تشکیل شود و شرکت‌های متناظری که می‌توانند با شرکت‌های اروپایی کار کنند، معرفی شوند.

وزیر صنعت ادامه داد: اکنون اروپایی‌ها اعلام کردند که پنج هزار شرکت کوچک و متوسط آماده همکاری با ایران هستند. نکته مهم اینجاست که ما باید انتخاب کنیم که چه شرکت‌هایی می‌توانند با ما کار کنند تا فردا دلواپسی نگوید فقط اروپایی‌ها تعیین می‌کنند که ما در چه حوزه‌ای کار کنیم.

وی در خصوص وضعیتی که ترامپ در سیاست بین‌المللی به وجود آورده است،  گفت: ریچارد هاس که یک تحلیل‌گر آمریکایی است بیان کرده ترامپ نظم لیبرالی‌ که خودمان آن را بنا نهادیم دارد ویران می‌کند. پیش‌بینی من این است که با تقابلی که ترامپ ایجاد کرده در انتخابات میان‌دوره‌ای دموکرات‌ها برنده خواهند شد.

شریعتمداری ادامه داد: وضعیت امروز فرصت خوبی را برای بخش خصوصی واقعی حل کرده است. چون خصولتی‌ها نمی‌توانند به سبب تحریم‌ها کار کنند اما بخش خصوصی راحت می‌تواند با شرکت‌های متناظر خود در اروپا کار کند. البته در این راه سختی‌هایی وجود دارد و آسان نیست. ما می‌توانیم برجام را موفق کنیم.

وزیر امور خارجه درباره قوانین پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: بحث دیگر بحث بانکی است که مشکلات ما با برجام رفع شد اما بحث شفافیت و فعالیت‌های بانک‌ها قرار نبود از همان اول با برجام رفع شود، قطعا در مورد آن در برجام تصمیم‌گیری  نشده بود. امروز یک عده از FATF تابو درست کرده‌اند و جالب آنجاست اکثر کسانی که از آن صحبت می‌کنند نمی‌دانند اصلا در چه موردی صحبت می‌کنند و اینطور برای آن رگ گردن باد کرده و حجت را برای خود تمام کرده‌اند. حالا حتی نمی‌دانند FATF آیا قرارداد است یا تفاهمنامه است یا چیز دیگری است.

وی ادامه داد: من اعتقاد دارم با هدایت رهبری می‌توان قانون پولشویی و تامین مالی تروریسم را حل کرد که کارهای آن نیز آغاز شده است.

وی ادامه داد: ما همواره متعهد بودیم که در کشور باید یک سیاست خارجی وجود داشته باشد. قانون اساسی نیز بر روی آن تاکید کرده است. این سیاست باید توسط رهبری تعیین شود همانطور که در برجام با صحبت‌های رهبری جلو رفتیم در قانون تامین مالی تروریسم و پولشویی نیز در این چهارچوب حرکت خواهیم کرد. پس بازار نگران نباشد.

وزیر امور خارجه افزود: برای ما امروز از نان شب واجب‌تر داشتن انسجام داخلی است امروز ما اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب، مخالف دولت ، مخالف نظام و بی‌خط همه در یک تسبیح نشسته‌ایم و هدف نه نظام و نه دولت روحانی است بلکه هدف ایران است. امروز می‌خواهند ایران را نابود کنند. برخی‌ها خیال نکنند اگر روحانی رفت دولت اصولگرا می‌تواند موفق شود و یا برخی دیگر این تصور را نداشته باشند که اگر نظام رفت آنها می‌آیند. هدف دشمنان کشوری است که مملو از ذخایر و نعمت‌های خدادادی است. امروز هدف ایران است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز