نماینده مردم داراب:
به دستگاه دیپلماسی کشور اعتماد کنیم/ شان نظارت در مجلس مخدوش شده است
نماینده مردم داراب گفت: باید مجلس دوم شکل بگیرد. صادقانه باید اعتراف کنیم که این مجلس، قوه مقننه به معنای حقیقی کلمه نمیباشد و عملا آنگونه که باید در خدمت توسعه ملی قرار ندارد باید بپذیریم شان نظارت و قانونگذاری در این مجلس مخدوش شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، رضا انصاری در نطق میان دستور صحن علنی امروز سه شنبه، مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اقدام گستاخانه رییسجمهور آمریکا در انتقال سفارت کشورش به بیتالمقدس حکایت از توطئهای صهیونیستی ـ آمریکایی دارد که هوشیاری بیش از پیش جهان اسلام را میطلبد. قطعا این نوع رفتارها و به شهادت رساندن مردم مظلوم مستکبران جهان را نزد افکار عمومی آزادیخواهان منفورتر خواهد کرد. رفتارهای اخیر رییسجمهور آمریکا بیانگر این نکته است که ساختارهای بینالمللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت فاقد اعتبار و کارآمدی لازم برای دفاع از صلح و امنیت و حقوق ملتها است و عملا آمریکاییها با نقض قطعنامهها و توافقنامههای بینالمللی از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ برجام، مرگ قوانین و ساختارهای رسمی موجود بینالمللی را اعلام میکنند.
انصاری با بیان اینکه رفتار اروپاییها در روزهای اخیر برای زنده نگه داشتن برجام امیدبخش نبوده است گفت: ما باید بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به دور از هرگونه رفتارهای احساسی و هیجانی به دستگاه دیپلماسی کشور اعتماد کنیم. به راهکارهای مبتنی بر خردورزی و عقلانیت جمعی پایبند باشیم. باید بپذیریم که در شرایط فعلی انفعال و خودباختگی از یک سو و رفتارهای هیجانی و احساسی از طرف دیگر به مثابه دو لبه یک قیچی میتواند عظمت و اقتدار نظام اسلامی را خدشهدار کند.
وی خاطرنشان کرد: ظهور و بروز ابرچالشهای اقتصادی از جمله صندوقهای بازنشستگی، نظام ناکارآمد بانکی، رشد اقتصادی پایین و بیکاری لجام گسیخته ریشه در دو ابرچالش بنیادی دارد. چالش اول، چالش تضعیف سرمایه اجتماعی و چالش دوم، چالش نظام برنامهریزی در کشور است. این چالشها موجب شده است داراییهای فکری و سرمایه انسانی در کشور جایگاه واقعی نداشته باشد. توزیع منابعمان بر اساس رانت و بدون پشتوانه کارشناسی باشد و توسعه منطقهایمان نامتوازن باشد.ضمن اینکه فساد در سیستم اداری روزافزون شده و در نتیجه نارضایتیها افزایش یافته است.
نماینده مردم داراب با بیان اینکه برای رهایی از فساد در سیستم دو پیشنهاد دارد گفت:در گام اول شکلگیری نهاد توسعه ملی به عنوان مغزافزار نظام اداری کشور با هدف رسیدن و درک مشترک برای حل مسائل کشور از طریق گفتوگوی ملی و هوشمندانه. در نظام اداری کشور دستگاهها و نهادهای اجرایی به عنوان سختافزار و سازمان برنامه و بودجه به عنوان نرمافزار سیستم عمل میکنند. نظام اداری کشور فاقد مغزافزار لازم برای ایجاد هوشمندی در سیستم است و این باعث شده کشور فاقد نقشه راه و برنامه توسعه ملی منسجم برای آینده باشد و عملا مدیریت نظام اداری کشور به سبک مدیریت آتشنشانی در آمده و خسارات جبرانناپذیری به منافع کشور وارد کرده است.
وی ادامه داد: در گام دوم باید مجلس دوم شکل بگیرد. صادقانه باید اعتراف کنیم که این مجلس، قوه مقننه به معنای حقیقی کلمه نمیباشد و عملا آنگونه که باید در خدمت توسعه ملی قرار ندارد و کارکرد مجلس از نوع شوراهای عالی شهرها و روستاهای کشور است. به طور جدی معتقد هستم که نیازمند مجلس دیگر به عنوان یک نهاد ملی قانونگذار هستیم، نهادی که انتخابات آن ملی باشد و افراد تشکیل دهنده آن از سوابق مدیریتی و دانش آکادمیک بالایی برخوردار باشند. واضح است نمایندهای که تمام وقت و همه دغدغهاش حل کردن مسائل روستاها، بخشها و شهرهاست عملا نمیتواند قانونگذار و نظارتکننده خوبی برای قوه مقننه کشور باشد. ما باید بپذیریم شان نظارت و قانونگذاری در این مجلس مخدوش شده است.
انصاری در پایان گفت: پیشنهاد میکنم رییس مجلس به مرکز پژوهشها دستور لازم برای بررسیهای دقیقتر برای پختهتر شدن این پیشنهاد ارائه دهد. باشد که بتوانیم راهی برای توسعه کشور فراهم کنیم.اساسیترین مشکلی که این روزها اکثر نقاط مختلف کشور در بخش درمان با آن مواجه هستند مشکل کمبود دارو در بیمارستانها در مناطق محروم است. این روزها شرکتهای دارویی به بهانههای مختلف از تحویل دارو به بیمارستانها اجتناب میکنند و این موضوع مشکلات عدیدهای برای درمان بیماریهای حساس فراهم کرده است. از وزیر بهداشت میخواهم به این موضوع با جدیت بیشتری رسیدگی کنند.