رئیس مجلس:
رفتار آمریکاییها در دنیا ناامنی ایجاد میکند/ مجلس دغدغهها و مشکلات فرهنگیان را پیگیری خواهد کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شیطنت آمریکا در توافق هستهای داستانی طولانی دارد و امروز مقام معظم رهبری خیلی خوب مسیر را روشن کردند و اجمالا گذشته مسائل بین ایران با این کشورها را بیان کردند و برای آینده راهبرد مشخص تبیین کردند.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی عصر امروز در دیدار با معلمان و مدیران آموزش و پرورش کشور با قدردانی از زحمات جامعه فرهنگی کشور گفت: معلمان نقش بسیار موثری در آینده کشور دارند چراکه در راه تعلیم و تربیت فرزندان ایران اسلامی تلاش میکنند.
وی افزود: بسیاری از نمایندگان مجلس جزو خانواده فرهنگیان هستند و در کل نمایندگان با جدیت مسائل آموزش و پرورش را پیگیری میکنند و امیدوارم تلاشهای مجلس در زمینه قانونگذاری و تصویب بودجه مورد نیاز آموزش و پرورش باعث ارتقاء شرایط شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به بدعهدی و شیطنت آمریکا در توافق هستهای اظهار داشت: شیطنت آمریکا در توافق هستهای داستانی طولانی دارد و امروز مقام معظم رهبری خیلی خوب مسیر را روشن کردند و اجمالا گذشته مسائل بین ایران با این کشورها را بیان کردند و برای آینده راهبرد مشخص تبیین کردند.
لاریحانی ادامه داد: این تجربه بسیار موثری است که غربیها مخصوصا آمریکاییها نگاه از بالا به پایین دارند و هر وقت احساس کنند چنین چیزی نیست بازی را به هم میزنند؛ این اتفاق در موضوع هستهای رخ داد این در حالی بود که خود آمریکاییها تقاضا و درخواست و نامه برای انجام مذاکره مینوشتند و با شروطی مذاکره آغاز شد و بعد از چند سال به توافق منجر شد که این توافق به تائید سازمان ملل رسید اما اینگونه رفتارهای آنان کاملا مخل امنیت جهانی است و اینکه هیچ تعهدی نسبت به توافق قائل نیستند بیانگر این است که کار با آنها برخلاف ادعاهای آنان، مشکل است.
وی اضافه کرد: رفتار آمریکاییها در دنیا ناامنی ایجاد میکند چراکه آنان به هیچ تعهدی پایبند نبوده و در صحنه بینالملل گسست ایجاد میکنند البته جمهوری اسلامی تجربههای زیادی دارد و این موضوع هم میتواند با دقت نظر ساماندهی شود و از آن عبور کرد ولی این نقطه در روابط بینالملل باقی میماند که کشوری که مدعی مدیریت جهانی است و علی القاعده باید به نظامات بینالملل بیش از دیگران پایبند باشد تا این اندازه غیرمسئولانه برخورد میکند.
رئیس مجلس ادامه داد: کسانی که مدعی مدیریت جهانی هستند باید بیش از دیگران به نظامات و اصول بینالمللی پایبند باشند اما اینگونه نیست و به همین دلیل آشفتگی در صحنه بینالملل قابل مشاهده است. باید فرزندان ایران بدانند که چه سوابق و نامهنگاریها و حرفهایی در جریان موضوع هستهای صورت گرفته و به چه اصولی کشورها دست یافتند و همچنین باید بدانند که همه این اصول را آمریکاییها به سادگی زیرپا گذاشتهاند.
لاریجانی با اشاره به اینکه ساختمان مجلس قدیم یادگاری از دوره مشروطه و آغاز مردمسالاری در ایران است، تصریح کرد: ابتدا از معلمان و جامعه فرهنگی این سوال را میپرسم که مهمترین مشکل آموزش و پرورش را در چه میدانید؟ مهمترین چیزی که در ذهنها میآید این است که باید منزلت معلمان حفظ شود و آنان از مشکلات مادی فراغت داشته باشند و ذهنشان درگیر نباشد.
وی افزود: زندگی معلمان باید قابلیت پیشبینی داشته باشد و به اندازهای که زحمت میکشند به آنها توجه شود البته به دلیل مشکلات مالی کشور رسیدگیهای مطلوب صورت نگرفته است شاید این موضوع مطرح شود که بودجههای آموزش و پرورش چند هزار میلیارد تومان افزایش یابد اما آیا این موضوع راه حل است؟ واقعا اینگونه نیست چراکه بودجه با محدودیتهایی روبهرو است و بنده در این سالهای متمادی در مجلس مشاهده کردم که نمایندگان برای رفاه فرهنگیان تلاش کردهاند.
رئیس نهاد قانونگذاری اضافه کرد: حدود ۳۱۰ هزار میلیارد تومان مجموع منابع درآمدی بودجه است و بودجه جاری کشور نیز همین حدود است و در کل برای انجام کارهای عمرانی بودجه ضعیفی باقی میماند که گاهی از فروش شرکتها تامین میشد و در سالهای اخیر نیز منابع از راه فروش اوراق مشارکت تامین شده که البته راه حل مناسبی نیست چراکه دولتهای بعدی را مقروض میکند.
لاریجانی افزود: باید با همدیگر راحت حرف بزنیم در حال حاضر منابع موجود کافی نیست و از معلمان میخواهم که راه حل ارائه بدهند و با ایجاد مکانیزمهایی کارها به مردم واگذار شود و آن مقداری از کارها که باقی میماند حمایت شده تا در حد مطلوبی انجام شود بنابراین باید سازوکاری پیدا کرد تا سطح کارهای ستادی کاهش یابد و انجام این مهم با واگذاری کارها و اعمال نظارت و سیاستگذاری ممکن میشود.
وی خطاب به معلمان خاطرنشان کرد: با توجه به منابع بودجه دورنمای بهتری هم برای ارتقا قابل توجه بودجه آموزش و پرورش نیست، بنابراین بنشینید و راهحلهایی را بیابید، ما هم کمک میکنیم به گونهای که بتوان پیشبینی کرد که با این راه حل ها و قواعد مثلاً ظرف سه سال وضعیت معلمان بهتر میشود.
وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا در آموزش و پرورش تاکید کرد و یادآور شد: در این رابطه هم مجلس و هم شورای عالی فضای مجازی میتوانند به آموزش و پرورش کمک کنند.
لاریجانی اضافه کرد: باید به مسئله آموزشهای فنی و حرفهای در کشور توجه شود و نیازهای کشور اقتضا میکند در این موضوع تمرکز بیشتری وجود داشته باشد چراکه در حال حاضر جمعیت قابل توجه بیکاران را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند.
وی افزود: در حال حاضر بیشتر گرایش به تحصیل در رشتههای پزشکی وجود دارد و استعدادهای برتر به سمت پزشکی میرود این در حالی است که باید به علوم پایه و مهندسی نیز توجه کرد و این موضوع باید تنظیم شود تا به توسعه کشور لطمه وارد نشود.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: البته با توجه به وضعیت فعلی برخی از کسانی که در رشتههای پزشکی پذیرفته نمیشوند به خارج از کشور میروند و بعدها به دلیل اینکه وزارت بهداشت و درمان برخی از مدارک دانشگاهها را قبول ندارد فارغالتحصیلان با مشکلات دیگری روبهرو میشوند.
لاریجانی درخصوص مسئله کنکور ابراز داشت: بحث کنکور و تستزنی تمامی زحمات معلمان را از بین میبرد چراکه تستزنی یک حرفه شده و آموزشگاهها که در این زمینه تاسیس شدهاند نیز کیفیت کار را در آموزش و پرورش از بین میبرند.
وی با بیان اینکه تستزنی باعث کاهش ابتکار دانش آموزان شده است، عنوان کرد: باید به موضوع برداشتن کنکور توجه شود چراکه برای رخ دادن سند تحول باید به نوآوری و ابتکار دانشآموزان توجه شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه حجم کار درسی روی دانش آموزان زیاد است و این موضوع مانع از ابتکار و نوآوری دانش آموزان شده است، یادآور شد: باید از روش های قدیمی غیرموثر پرهیز شود تا مجال برای تحقیق و تفکر دانشآموزان فراهم شود. برای آینده نیاز به کارخانه محفوظات نداریم و باید به جای اینکه افراد پشت میزنشین تربیت شود سعی کنیم تا جوانان مبتکر پرورش دهیم.
لاریجانی ادامه داد: مجلس دغدغهها و مشکلات فرهنگیان را پیگیری خواهد کرد و حمایتهای لازم را در این راستا انجام میدهد.