خبرگزاری کار ایران

مرتضی لطفی:

سهم صادرات محصولات شستا در سال گذشته ۱.۲ میلیارد دلار بود

 سهم صادرات محصولات شستا در سال گذشته ۱.۲ میلیارد دلار بود
کد خبر : ۶۱۱۲۹۱

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی با حضور در مجلس شورای اسلامی و در جلسه اعضای کمیسیون صنایع و معادن با ارائه آخرین برنامه‌‌های تدوین شده و اقدامات سال ۹۶ و برنامه‌‌‌های مربوط به واگذاری شرکت‌ها، بر بهره‌‌‌گیری از تدابیر و پیشنهادات مؤثر نمایندگان مردم تأکید کرد.

به گزارش ایلنا، مرتضی لطفی در ابتدای این جلسه به اختصار اشاره‌‌ای به تاریخچه تأسیس، میزان سرمایه، منابع انسانی، حوزه فعالیت هلدینگ‌ها و تعداد شرکت‌ها به تفکیک نوع فعالیت، مدیریت و تملک کرد و گفت: اصلاح نظام بنگاهداری، کاهش سطح مالکیت پرتفوی تا ۴۰ درصد سهم بازار کالا و لنگر خدمات و خروج از شرکت‌های زیان‌ده، کم‌بازده و خارج از استراتژی، گسترش فعالیت‌‌های بین‌المللی در ابعاد مختلف، توسعه حضور در بازار سرمایه و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع هدف، افزایش بهره‌وری و تقویت نظام راهبری شرکتی از جمله مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی است. 

وی با تبیین محورهای برنامه پنج ساله شستا در افق ۱۴۰۱ اظهار داشت: ابلاغ و اجرای نظام نامه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بهینه‌سازی پورتفوی شستا و پیگیری ادغام شرکت‌ها با فعالیت مشابه، اکتساب و مشارکت‌های خارجی، خروج از شرکتهای زیانده، کم بازده و کوچک مقیاس و خارج از استراتژی، تکمیل و بهره برداری پروژه‌های سرمایه گذاری نیمه تمام به مبلغ ۵۳ هزار میلیارد تومان، کاهش ۵۰ درصدی هزینه‌های مالی، اصلاح و بهبود ساختار منابع انسانی را از جمله این محور‌ها برشمرد. 

مدیرعامل شستا به جایگاه شستا در بورس، صنعت و تولیدات کشور پرداخت و تصریح کرد: محصولات تولیدی بسیاری از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه شستا نظیر تولید کریستال ملامین، قیر، تایر، پی وی سی، متانول، روغن، پروپیلن، اوره، مس نورد، پشم و شیشه، سولفات، سیمان، دارو و... تا سقف ۸۰ درصد از ظرفیت تولید کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند. 

لطفی ادامه داد: ارزش کالا و خدمات فروخته شده در گروه شستا در سال مالی گذشته ۲۷، ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور، سهم شستا از اقتصاد ملی حدود ۱.۲ درصد است و ارزش کل خالص دارائی‌های شستا حدود ۳۳، ۵۰۰ میلیارد تومان است که در مقایسه با ارزش کل بازار بورس، سهم شستا حدود ۷ تا ۱۰ درصد در طی ۳ سال گذشته در نوسان بوده است. 

وی افزود: سهم صادرات محصولات تولیدی شستا شامل انواع فرآورده‌های پتروشیمی، فولاد، سیمان، دارو به میزان ۱.۲ میلیارد دلار در سال ۹۶ است که حدود ۴ تا ۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را شامل می‌شود. 

مدعامل شستا با اشاره به فروش تجمیعی گروه شستا در سال ۹۵ خاطرنشان کرد: از مبلغ ۲۱، ۵۰۰ میلیارد تومان به مبلغ ۲۳، ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ افزایش یافته که برابر با ۱۶ درصد رشد است و میزان صادرات ارزی گروه از مبالغ ۹۵۰ میلیون دلار در سال ۹۵ به مبلغ ۱، ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۹۶ افزایش یافته که برابر با ۲۶ درصد رشد می‌باشد و سود خالص تجمیعی گروه از مبلغ ۲، ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ به مبلغ حدود ۴، ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که برابر با ۶۰ درصد است. 

لطفی به طرح‌های مهم در دست اجرای این شرکت پرداخت و ابراز داشت: طرح پالایشگاه میعانات گازی بندرعباس (پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس)، اوره دوم خراسان شمالی، طرح متانول هفتم در پتروشیمی مرجان، طرح توسعه متانول دوم در پتروشیمی فناوران، طرح منو اتیلن گلایکول در عسلویه، پالایشگاه می‌عانات گازی سیراف، پالایش نفت آناهیتا، آسیاب سیمان العماره عراق، طرح توسعه رایتل و انتقال سیمان فارس به خرامه و... را از جمله مهم‌ترین این طرح‌هاست. 

وی از دیگر اقدامات مهم انجام شده در راستای اداره بهینه و ایجاد شفافیت و پاسخگویی در شستا را استقرار سیستم هوش تجاری (BI) اعلام و بیان کرد: با BI دسترسی به هنگام به اطلاعات مالی و عملکردی برای ۱۲۰ شرکت تابعه و راه‌‌اندازی داشبورد مدیریتی برای تصمیم‌‌‌‌گیری بهتر مدیران محقق شده است. 

وی همچنین به استقرار کمیته‌های حسابرسی در تمام شرکت‌های تابعه در راستای اعمال حاکمیت شرکتی اشاره کرد و یادآور شد: تعیین کمیته انتصابات با عضویت متخصصان و کار‌شناسان نخبه از بخش‌های مختلف از دیگر اقدامات مهم انجام گرفته است که در سال ۹۶ برای انتخاب اعضا هیات مدیره شرکت‌های تابعه از میان بیش از ۱۰۰ نفر عضو منتخب حدود ۷۵ نفر از بین مدیران داخلی گروه شستا و جوان مستعد انتخاب شده‌اند. 

مدیرعامل شستا به فعالیت‌های انجام شده در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی اشاره و عنوان کرد: با بررسی و ارزیابی دستگاه‌های مختلف صد‌ها دستاورد، هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه کسب کرده‌اند که دریافت و انتخاب شرکت صنعتی برگزیده کشوری، صنعت سبز کشوری، صادرکننده بر‌تر کشور و رتبه‌های نخست در حوزه‌ها و سیستم مدیریت زیست محیطی و منابع انسانی از جمله آن است. 

لطفی با اشاره به عزم جدی شستا در موضوع واگذاری سهام شرکت‌های تحت پوشش و تحقق منویات رهبری نظام، ریاست جمهوری و مقام عالی وزارت تعاون گفت: تاکنون ۱۰۵ شرکت در فهرست شرکت‌های قابل واگذاری قرار گرفته‌اند که ضمن انجام فراخوان، عرضه دسهام در رسانه‌ها و حضور در سه استان آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس جهت ارائه این پروسه در جمع مردم، مسئولان، سرمایه‌‌‌داران و علاقمندان توافق لازم با خریداران برای فروش ۱۷ شرکت انجام شده است. 

وی در پایان ضمن قدردانی از همکاری و حسن توجه نمایندگان مردم در مجلس به ویژه اکبریان ریاست محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس و اعضای محترم آنکه به پیشنهاد شستا جهت ارائه گزارش فعالیت‌ها و بهره‌مندی از دیدگاه و پیشنهادات سازنده نمایندگان مردم لبیک گفتند، اظهار داشت: شستا مصمم است کلیه برنامه‌های راهبردی خود را با نظارت دستگاه‌های مربوطه و راهبری و پیشنهادات کارساز نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی به انجام برساند. 

در این جلسه همچنین محمد شریعتمداری، وزیر صنعت معدن و تجارت نیز ضمن اعلام حمایت و تقدیر از اقدامات انجام شده بویژه در حوزه خروج از بنگاه‌ها به موانع و تنگناهای فراروی این واگذاری‌ها پرداخت و خواستار حمایت جدی همه دستگاه‌ها بویژه دستگاه نظارتی و مجلس شورای اسلامی شد. 

در پایان این جلسه نیز رییس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بازدهی، اصلاح ساختار مالی، انتصابات، واگذاری‌ها و خروج از بنگاهداری، ارتقای مدیریت و بعضاً موضوع سوءمدیریت در بعضی از شرکت‌ها موضوعاتی را مطرح کردند و مدیران شستا به سئوالات مطروحه پاسخ دادند و مقرر شد به منظور بهره‌‌‌گیری از دیدگاه نمایندگان مردم در راستای ارتقای امور و کیفی کردن فعالیت‌های شستا، جلسه دیگری در ماه آینده برگزار شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز