نگرانی کارشناسان و مقامهای آمریکایی از ارتقای مهارتهای سایبری ایران
پایگاه خبری هیل به نقل از برخی مقامها و کارشناسان حوزه سایبری آمریکا نوشت که هکرهای ایران مهارتهای بیشتری برای اجرای عملیاتهای نظارتی و دیگر حملات خارج از مرزهای کشورشان کسب کردهاند. در سالهای اخیر هکرهای مرتبط با ایران رشد قابل ملاحظهای داشتهاند و این تهدیدی برای آمریکاست.
به گزارش ایلنا به نقل از «د هیل» آمریکا، کارشناسان آمریکایی نگران فعالیتهای جدید سایبری ایران هستند.
در این گزارش آمده است: « هکرهای ایران مهارتهای بیشتری برای اجرای عملیاتهای نظارتی و دیگر حملات خارج از مرزهای کشورشان کسب کردهاند. در سالهای اخیر هکرهای مرتبط با ایران رشد قابل ملاحظهای داشتهاند و ابزارهای سایبریشان توسعه پیدا کرده است.»
این رسانه آمریکایی مدعی شده « همزمانی تغییرات در فضای ژئوپلتیک و رشد نفوذ ایران هشداری برای ظهور تهدیدات در آینده است.»
«چارلز کرامکال» رییس شرکت مندیانت که یک مسئول تهیه گزارش درباره حوادث سایبری دولت آمریکا و بخش خصوصی در سراسر جهان است گفته که « گروههای هکر وابسته به ایران به خوبی قادرند در همه سازمانها رخنه کنند. قطعا ترس قابل توجهی در آژانسهای اطلاعاتی و بسیاری از کمپانیهای امنیتی درباره اقدامات سایبری ایران در آینده وجود خواهد داشت.»
در ماه فوریه شرکت سیمانتک که یک شرکت امنیت سایبری در آمریکاست اعلام کرد گروه هکر «چفر» که به ایران وابسته است عملیاتهایی را به بسیاری از بخشها از جمله در اسرائیل بسط داده و موفق شدهاند آنها را در معرض خطر قرار دهند.
به ادعای رسانه متعلق به کنگره آمریکا، این گروه از ابزارهای هک جدید در سالهای گذشته استفاده کرده است. سیمانتک هیچ سند موثقی برای ارتباط دادن دولت ایران به گروه هکر «چفر» ارائه نکرده است.
تاکور گفته که « به طور کلی تعداد حملاتی که در این جغرافیا ریشه دارد از هفت یا هشت سال گذشته بیشتر شده است. در سالهای پیش رو انتظار میرود چفر و دیگر بازیگران سایبری تعداد حملات خود را افزایش دهند.»
به ادعای این رسانه فعالیتهای سایبری مرتبط با ایران در بیشتر پروندهها به عملیات های اطلاعاتی محدود میشده اما برخی گروهها اقدامات دیگری داشتهاند.
مقامات آمریکایی نسبت به افزایش تهدیدها از سوی ایران و دیگر کشورها در فضای سایبری هشدار دادهاند. دن «کوتز» رییس اطلاعات ملی در جلسه کمیته نیروهای مسلح مدعی شد: « ما بازیگران چینی، ایرانی و کره شمالی را در فضای سایبری داریم که ظرفیتهای سایبری خود را اخیرا ارتقا دادهاند.»
«روبرت اشلی» رییس آژانس اطلاعات دفاعی هم این ادعاها را تکرار کرده و به نمایندگان نسبت به حملات مخرب سایبری از سوی ایران هشدار داده و مدعی شده که «ایران و کره شمالی میتوانند از فضای سایبری برای پاسخ به چالشهای سیاسی، نظامی و اقنصادی بهره ببرند.»
به ادعای این رسانه، برخی معتقدند ایران میتواند فعالیتهای سایبری خود را علیه آمریکا در صورتی که تنشها با واشنگتن بالا برود، افزایش بدهد. در گزارشی که بنیاد کارنگی در ماه ژانویه منتشر کرده بود به عملیاتهای سایبری از سوی ایران علیه آمریکا اشاره و گفته شده بود بعد از توافق هستهای و از زمان آغاز مذاکرات هستهای با ایران این حملات کاهش پیدا کرده بود. در این گزارش گفته شده بود آمریکا باید انتظار داشته باشد که تهران در صورت بازگشت خصومتها، این کشور را هدف حملات سایبری قرار بدهد.
«بن رید» یکی از تحلیلگران ارشد حوزه سایبری در آمریکا مدعی شده فعالیت سایبری ایران تهدید جدی برای سازمانهای آمریکا به ویژه آن دسته سازمانهایی است که در حوزه امنیت ملی فعالیت میکنند. اینکه چه تغییری حاصل خواهد شد یا چقدر آمریکا در معرض این تهدید قرار دارد به وضعیت ژئوپلتیکی بستگی دارد.