خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت خارجه:

سرنوشت شومی را برای رژیم صهیونیستی متصور هستم/ در مسائل داخلی عراق دخالت نمی‌کنیم

سرنوشت شومی را برای رژیم صهیونیستی متصور هستم/ در مسائل داخلی عراق دخالت نمی‌کنیم
کد خبر : ۶۰۳۳۵۷

سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که دولت و مردم عراق در طول این سالیان شناخت خوبی از جمهوری اسلامی ایران دارند و می‌دانند جمهوری اسلامی به مردم عراق و سرزمین عراق چگونه فکر می‌کند.

به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی در پاسخ به این سوال که ما اینک به انتخابات پارلمانی در عراق نزدیک می‌شویم؛ نگاه ایران به این انتخابات چیست با توجه به اینکه عراق اینک مرحله پاکسازی کشور از گروه تروریستی داعش را به اتمام رسانده است؟ گفت: من تصور می‌کنم هر انتخاباتی در هرکجای دنیا که بتواند به صورتی واقعی برگزار شود یک خبر خوب است و نشانگر حاکمیت مردم و استقلال آن کشور است؛ این انتخابات در عراق می‌تواند پس از سال‌ها استبداد و جنگ‌هایی که در این کشور وجود داشت و همچنین تروریست های داعش، نقطه عطفی در تاریخ معاصر عراق تلقی شود به خصوص با وجود سرکوب تروریست‌هایی که در این کشور برای مدت ها سکنی گزیدند و به کشتار مردم دست زدند.

هرکس در انتخابات از سوی مردم برگزیده شود، مورد تایید ایران است

وی افزود: فکر می‌کنم این انتخابات می تواند در روند تکامل این دموکراسی و مردم‌سالاری جدید عراق کمک شایانی بکند و همچنین به ثبات امنیت و توسعه اقتصادی عراق کمک بکند.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان ادامه داد: برای ما به عنوان کشور همسایه عراق استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق اهمیت دارد و این را برای همه همسایگان خود می‌‌خواهیم و به آن احترام می‌گذاریم لذا هر آنچه که مردم عراق در این فرآیند، انتخاب کنند و به آن رای دهند قطعا مورد تایید و حمایت ما خواهد بود. 

هرگز در مسائل داخلی عراق دخالت نکردیم و نخواهیم کرد 

قاسمی در پاسخ به این که به نظر شما عراق اینک به کدام سو در حال حرکت است؟ اظهار داشت: دولت و مردم عراق در طول این سالیان شناخت خوبی از جمهوری اسلامی ایران دارند و می‌‌‌‌دانند جمهوری اسلامی به مردم عراق و سرزمین عراق چگونه فکر می‌کند و می‌دانند آنچه که برای ما مهم است تعالی و ارتقای جایگاه این کشور و رشد و توسعه مردم بزرگ عراق است به عنوان ملتی که از تاریخ و تمدن کهنی برخوردار است.

وی اضافه کرد: قطعا ما هرگز در مسائل داخلی عراق دخالت نکردیم و نخواهیم کرد و البته به عنوان یک کشور دوست و همسایه هرگاه که آنها نیاز به کمک ما داشتند و توانستیم کاری بکنیم، از کمک‌های خودمان دریغ نکردیم.

در آینده نه‌چندان دور شاهد افزایش حجم روابط و مبادلات اقتصادی ایران و عراق هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ارتباط و تعاملات اقتصادی ایران و عراق تصریح کرد: با توجه به موقعیت سرزمینی و نوع ارتباط فرهنگی، تمدنی و ارزش‌های حاکم و مشترک میان مردم ایران و عراق و فاصله‌های کمکی که بین ما وجود دارد از لحاظ جغرافیایی و زمینه‌های بسیاری که بین ما وجود دارد ما فکر می‌کنیم می‌توانیم شرکای مهم و بزرگی برای یکدیگر باشیم و بتوانیم در زمینه‌های گوناگون با یکدیگر همکاری کنیم.

قاسمی افزود: خوشبختانه قطار در مسیر خود قرار گرفته و فکر می‌کنم اگر بتوانیم با اراده‌ای که در پایتخت وجود دارد ابزار‌های لازم را بیشتر فراهم کنیم و تسهیلات بیشتری برای بازرگانان و تجار و بنگاه‌های اقتصادی ایران و عراق فراهم کنیم؛ می‌توانیم در آینده نه‌چندان دور شاهد افزایش حجم روابط و مبادلات اقتصادی بین دو کشور باشیم.

سخنان مقام‌های سعودی حکایت از پریشانی و استیصال است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که امروز محمد بن سلمان از انگلستان ادعا می‌کند که جنگ رو به پایان است و از سوی دیگر ایران همواره متهم می‌شود که موشک در اختیار صنعا قرار می‌‌‌دهد، جنگ یمن را چگونه ارزیابی می‌‌کنید؟ خاطرنشان کرد: سخنانی که به زبان برخی از مقامات کشور عربستان سعودی جاری می‌‌‌شود، برای هر تحلیلگر سیاسی منصفی حکایت از استیصال دولت عربستان دارد، این کشور زمانی که تجاوز خود را به کشور یمن آغاز کرد تصور می‌‌کرد بتواند در مدت کوتاهی بر آمال و آرزوهای خودش که در واقع تسلط بر یمن بود، نایل بیاید ولی بعد از گذشت نزدیک به سه سال شاهد هستیم که عربستان در این باتلاق فرو رفته و نتوانسته به آرزوهایش نایل بیاید و شاید نیاموخته تجاوز به کشور دیگری هرگز نمی‌تواند نهایتا مستمر و درازمدت باشد و نمی‌‌‌توان اراده یک ملت را زیر پای خود لگد کرد و نادیده انگاشت. 

قاسمی با بیان اینکه فکر می‌کنم سخنانی که از زبان مقامات سعودی این روزها مطرح می‌شود حکایت از نوعی پریشانی و استیصال دارد، ابراز داشت: ملت یمن نشان دادند علی‌رغم اینکه از فقر اقتصادی و بیماری بسیار و محاصره شدید رنج می‌‌برند؛ توانستند در مقابل نیروهای ائتلاف به رهبری سعودی ایستادگی بکنند و اجازه ندهند سعودی به آرزوهای غلط خود نایل بیاید لذا در این شرایط عربستان ناچار است دیگران را متهم بکند و با فرافکنی خود را نجات بدهد و این سخنان که از جانب سایر کشورها و یا ایران سلاح‌هایی به یمن صادر می شود، تنها فرافکنی است.

راه‌حل یمن قطعا یک راه حل سیاسی است 

وی با اشاره به اینکه همگان واقف هستند که یمن در یک محاصره جدی قرار دارد و امکان ارسال حتی مواد غذایی و کمک‌‌های بشردوستانه به این کشور وجود ندارد، بیان کرد: من با صراحت تمام می‌گویم ما هیچ گونه ارسال سلاح به یمن نداریم و یمن از گذشته دور و از زمان شوروی سابق در پادگان‌‌های خود سلاح‌ها و موشک‌‌های بسیاری را داشته است.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال می‌دهید که تغییری در موضع عربستان درخصوص تجاوزش علیه یمن صورت بگیرد؟ به ویژه که محمد بن سلمان در انگلیس اظهار کرده بود که راه حل یمن باید سیاسی باشد. البته دوگانگی بسیاری در این خصوص وجود دارد؛ اما ارزیابی شما چیست؟ بیان کرد: عربستان نتوانسته به آرزوهای خام خود در یمن دست پیدا کند و راه‌حل یمن قطعا یک راه حل سیاسی است و با گفت‌وگوهای یمنی - یمنی حل خواهد شد.

امارات باید پاسخگوی تجاوز خود به یمن باشد

قاسمی اضافه کرد: مهمترین اتفاقی که باید در این کشور رخ دهد و دیگر کشورها باید برآن اصرار کنند این است که عربستان را مجبور بکنند به تجاوزات خود در یمن خاتمه دهد، توقف تجاوز نظامی عربستان به یمن نخستین گام است و باید اجازه داد تحت نظارت سازمان‌‌‌‌های بین‌‌المللی و کشورهای منطقه یمن بتواند وارد گفت‌وگوهای سیاسی شود و بتواند مسائل خود را حل کند. تاریخ نشان داده است که تجاوز به یک کشور نتیجه‌‌‌ای نخواهد داشت جز اینکه کشور متجاوز باید نهایتا با هزینه و شرمساری بسیاری به ترک تجاوز بپردازد.

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره امارات و نقش توسعه‌‌طلبانه‌اش در یمن چیست؟ این امر سبب شد تا برخی گمان کنند که امارات بازیگر اصلی در این تجاوزگری علیه یمن است، یادآور شد: در بحث ائتلاف متجاوزین به یمن امارت هم شریک است و فکر می‌‌‌کنم نقش امارات هم پررنگ است و نادیده نمی‌‌شود گرفت و در نهایت امارات هم مشابه عربستان باید پاسخگوی تجاوز خود به یمن باشد.

صهیونیست‌ها در شرایط ویژه‌‌تری می‌توانند در کاخ سفید اعمال نفوذ کنند

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: قطعا روزی فراخواهد رسید که جامعه جهانی و دادگاه‌‌های بین‌‌المللی به این موضوع رسیدگی بکنند و نهایتا سهم امارات در حد بسیار بالایی است و اگرچه ما صحبت از ائتلاف به رهبری عربستان می‌کنیم ولی به هر حال نظریه‌‌‌پردازان و آگاهان و تحلیلگرانی هستند که نقش امارات را حتی بیش از عربستان می‌دانند و پشت صحنه تجاوز به یمن نقش اصلی را به امارات واگذار می‌‌‌کنند و این به هر حال بحث مهمی است که باید در یک فرصت مناسب به آن بیشتر پرداخت.

قاسمی در پاسخ به این سوال که دولت امریکا اعلام کرده است که برای اجرای تصمیم خود مبنی بر انتقال سفارتخانه‌‌اش به قدس اشغالی تسریع خواهد کرد و تاریخی نیز برای آن تعیین کرده و ظاهرا مصادف با روز «نکبت فلسطینی» است. آیا نقش کم‌‌رنگ و ناچیز جهان اسلام در این خصوص به ویژه رهبران کشورهای اسلامی کمکی در راستای اجرای این تصمیم ظالمانه است؟ عنوان کرد: در این مورد نظرات متعدد و بسیاری وجود دارد و عوامل مختلفی در واقع شاید این وضعیت را رقم می‌‌‌‌زند. یکی از دلایل عمده چیزی که در دولت‌های قبلی آمریکا هم اتفاق نیفتاد شخصیت و کاراکتر شخص آقای ترامپ هست که این را باید توجه کرد نقش صهیونیست‌ها و نفوذ آنها امروز در کاخ سفید هست که همیشه وجود داشته ولی فکر می‌کنم امروز در شرایط ویژه‌‌تری آنها می‌توانند در هیات حاکمه آمریکا و کاخ سفید اعمال نفوذ کنند و نقش خود رژیم صهیونیستی که به هر حال برای دهه‌‌‌های مختلف در این منطقه به زیاده‌‌‌خواهی و تجاوز و زورگویی و قتل و کشتار ادامه داده بحث مهمی است.

دشمنان جهان اسلام را سرگرم جنگ‌‌‌های داخلی و مشکلات عدیده‌‌‌ای کرده‌اند

وی با بیان اینکه نکته‌‌ای که نباید از آن غافل شد و حتما باید توجه کرد نقش مردم مسلمان، جهان اسلام و دولت‌های اسلامی است، گفت: این اتفاق درست در زمانی می‌‌‌افتد که به دلایل مختلف قدرت‌های سلطه‌گر و رژیم صهیونیستی توانستند در جهان اسلام و میان دولت‌های اسلامی به شکل مختلف افتراق و جدایی و اختلافات زیادی را ایجاد کنند و جهان اسلام را سرگرم جنگ‌‌‌های داخلی و مشکلات عدیده‌‌‌ای کنند که در گذشته وجود نداشت و شاید این وضعیت و این اتفاق را بشود یک هشدار بسیار جدی برای جهان اسلام دانست.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در پاسخ به این سوال که برخی کشورهای اسلامی را می‌‌‌بینیم که برای عادی‌‌سازی روابط با رژیم اشغالگر از همدیگر سبقت می‌گیرند؛ آینده این گونه روابط و آینده مسئله فلسطین را چگونه می‌بینید؟ اظهار داشت: جایگاه و نقش جهان اسلام و دولت‌های اسلامی و سازمان همکاری اسلامی و همه این‌ها در واقع شاید متاسفانه در شرایط کنونی سیگنال‌ها و علائم بدی را به دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی داد که جهان اسلام شاید در نقطه قوت خودش قرار ندارد. ما وضعیت یمن را می‌بینیم تجاوز یک کشوری که مدعی اسلام هست مثل عربستان و امارات به یمن را می‌بینیم یا بحرانی که در سوریه طی شش سال گذشته در جریان است و کشتاری که در آنجا صورت می‌‌‌گیرد لذا من فکر می‌کنم صهیونیست‌ها و دشمنان جهان اسلام با درک این وضعیت تا حد زیادی جری شده‌‌اند برای اینکه نهایتا دست به این اقدام شوم و خطرناک بزنند. 

شکست نهایی با رژیم صهیونیستی است

قاسمی با تاکید بر اینکه همان‌گونه که طی دهه‌‌‌های گذشته رژیم صهیونیستی نتوانست بر اراده مردم فلسطین و مقاومت چیره بشود و مقاومت همچنان قوی‌‌‌تر از گذشته زنده و پویاست و از حیثیت و کیان خودش در منطقه دفاع می‌کند، تصریح کرد: نهایتا سرنوشت شومی را برای رژیم صهیونیستی متصور هستم و علی رغم همه این اقدامات فکر می‌کنم رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا علیرغم این اقدامات نمی‌توانند اراده آهنین مردم مسلمان منطقه و نهایتا مقاومت و مردم فلسطینی را در هم بشکنند و آنچه که مسلم هست شکست نهایی با رژیم صهیونیستی است.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به نشانه‌‌‌های بسیاری از جمله رزمایش مشترک امریکا و رژیم اسراییل، اخیرا سخنانی درباره احتمال حمله رژیم اشغالگر علیه لبنان و محور مقاومت مطرح شد؛ نظر شما در این خصوص چیست؟ خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی به هر حال می‌‌‌داند که از کجا تحت فشار قرار می‌‌‌گیرد و کجا شکست می‌‌خورد و نقش مقاومت و مردم مسلمان و جنبش فلسطین را بخوبی می‌‌داند و لذا تنها خاص امروز نیست. 

تعرض به سفارت ایران در لندن حرکت کودکانه‌‌‌ای بود 

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: فکر می‌کنم هرگونه تلاشی که داشته برای اینکه مقاومت را تضعیف کند و آن را در محاصره قرار بدهد و با شکست مواجه کند به هر تلاشی دست زده و امروز هم در واقع دور از انتظار نیست که آنها دست به هر اقدام دیوانه واری بزنند ولی من تصور می‌کنم با شناختی که امروز رژیم صهیونیستی از جنبش و مقاومت که در همه منطقه گسترش پیدا کرده دست به این حماقت نخواهد زد.

قاسمی در پاسخ به سوالی در رابطه با اتفاقات اخیر سفارت ایران در لندن ابراز داشت: به هر حال یک حرکت کودکانه‌‌‌ای بود و چند نفر از داربست‌هایی که کنار ساختمان سفارت وجود داشت، بالا رفتند و خودشان را به بالکن سفارت رساندند و پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را برای لحظاتی کوتاه پایین آوردند و ایراد شعارهایی پرداختند و نهایتا با مداخله پلیس آنها دستگیر شدند و ماجرا فیصله پیدا کرد. 

انگلستان به وظیفه خودش در حفاظت از سفارت به خوبی عمل نکرده است

وی اضافه کرد: فکر می‌کنم یک شو و نمایش و خودنمایی بود و در واقع عاملان این مسئله می‌‌‌خواستند خودشان را مطرح کنند و تلاشی علیه جمهوری اسلامی ایران داشته باشند که فکر می‌کنم این حرکات کودکانه خیلی نمی‌‌‌تواند نقش بسزایی و تاثیری در افکارعمومی جهان داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در ابتدایی که این افراد تعرض خودشان را شروع کردند، پلیس در محل حضور نداشته و بعدا با اطلاعی که از طرف سفارت به پلیس داده می‌‌‌‌شود، پلیس در محل حاضر می‌‌شود و نهایتا با اتخاذ روش‌هایی که خودشان فکر می‌کنند روش‌های شاید بهتری است دست به اقدام می‌زند و در نهایت هم افراد را دستگیر می‌‌کند. چهار نفری را که در بالکن سفارت حضور داشتند، دستگیر می‌‌‌شوند. به هر حال ما طی تماس‌های متعدد توسط مقامات مختلف وزارت خارجه با سفیر انگلستان در تهران صحبت کردیم، مراتب اعتراض جدی خودمان را به دولت انگلستان اعلام کردیم و این اعتراض ادامه پیدا خواهد کرد. منتظر پاسخگویی دولت انگلستان خواهیم ماند. برای ما مهم است که دولت انگلستان به صورت شفاف برای اینکه این اقدام در خاک انگلستان اتفاق افتاده توضیح بدهد و به هر حال اقدامی که در لندن صورت گرفته اقدامی ناپسند بود و دولت انگلستان طبق کنوانسیون‌‌‌های مختلف موظف است که به وظایف ذاتی خودش در حفاظت از اماکن دیپلماتیک اقدام کند و ما فکر می‌کنیم دولت انگلستان به وظیفه خودش به خوبی عمل نکرده و به همین علت این افراد توانستند به سفارت جمهوری اسلامی تعرضی را داشته باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز