بنابر مصوبه مجلس؛
اوتیسم، اماس، بالپروانهای و متابولیک بیماری خاص شناخته شدند
نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند بخشی از خدمات دارویی و درمان بیماران نازایی را مشمول بیمه سلامت قرار دهند و بخشی از هزینه بیماری متابولیک، اماس، بال پروانهای و اوتیسم را نیز همچون بیماریهای خاص محاسبه کنند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نمایندگان در جریان نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به ادامه بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور اختصاص داشت، بند الف تبصره ۱۷ این لایحه را به تصویب رساندند.
بنابر این مصوبه بهمنظور رعایت عدالت در سلامت و پایداری منابع، در سال ۱۳۹۷ ارائه بسته خدمات بیمه پایه تعریف شده برای کلیه اقشار که براساس آزمون وسع بهصورت رایگان تحت پوشش بیمه پایه سلامت قرار میگیرند، حتیالامکان از طریق نظام ارجاع، پزشک خانواده و در مراکز دانشگاهی خواهد بود. بهرهمندی از سطح خدمات بالاتر اعم از خدمات ارائهشده در مراکز غیردولتی و بیشتر از بسته خدمات بیمه پایه تعریفشده فوقالذکر، مستلزم مشارکت مالی بیمهشدگان در پرداخت حق سرانه بیمه خواهد بود.
نمایندگان همچنین بند ب تبصره ۱۷ را به این شرح تصویب کردند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد حداکثر ظرف مدت سهماه پس از ابلاغ این قانون، راهنمای بالینی برای حداقل ۲۰۰ مورد از پرهزینهترین خدمات را تهیه و به کلیه مراکز ارائهدهنده خدمات بهداشتی درمانی و سازمانهای بیمهگر جهت اجراء ابلاغ کند.
در ادامه مجلس به بند ه تبصره ۱۷ نیز رای داد که براساس آن در راستای اجرایی نمودن بند (چ) ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه موضوع استقرار پایگاه اطلاعات برخط بیمهشدگان درمان کشور و مدیریت مصارف، کلیه شرکتها و صندوقهای بیمه پایه و تکمیلی درمان، دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان تامین اجتماعی و سایر سازمانهای بیمهگر مکلف هستند نسبت به ارسال برخط اطلاعات بیمهشدگان خود و بهروزآوری پایگاه مذکور به صورت رایگان حداکثر تا پایان ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۷ اقدام و نسبت به بهرهبرداری از پایگاه مذکور از طریق جایگزینی ابزارهای الکترونیکی به جای دفترچه، جهت ارائه کلیه خدمات بیمهای و درمانی به بیمه شدگان تحتپوشش خود استفاده کنند.
همچنین بهموجب این مصوبه کلیه مراکز بهداشتی تشخیصی، درمانی و دارویی اعم از دولتی، غیردولتی و خصوصی مکلفند خدمات خود را از طریق استحقاق سنجی از پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان و براساس ضوابط اعلام شده توسط سازمان بیمه سلامت ایران ارائه نمایند. همچنین سازمان بیمه سلامت ایران مکلف به حذف پوشش بیمهای خود با سایر سازمان بیمه ای است. شیوه نامه همپوشانی این حکم توسط سازمان بیمه سلامت ایران تضمین و ابلاغ میشود.
به گزارش ایلنا، نمایندگان همچنین بند الحاقی ۱ تبصره ۱۷ را به تصویب رسانند که به موجب آن وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی با همکاری سازمانهای بیمهگر پایه سلامت مکلف است حداکثر ظرف دو ماه نسبت به اصلاح نظام پرداخت به گلوبال برای حداقل ۱۲۰ خدمت که دارای بار مراجعه بالا و بار هزینهای بالا دارند اقدام نماید.
به موجب این مصوبه تشریفات (پروتکلهای) موردنیاز خدمات سرپایی عمومی و تخصصی با استفاده از راهنماییهای بالینی برای حداقل ۷۰ خدمت ضروری ظرف مدت سه ماه و بدون هرگونه ایجاد بارمالی تدوین شود.
همچنین سازمانها و ارگانهای غیردولتی که به هر نحوی از منابع عمومی دولت استفاده میکنند باید از تعرفه بخش دولتی تبعیت نمایند. همچنین در مناطقی که سایر بخشها از جمله سازمان تامین اجتماعی، شهرداری و نیروهای مسلح امکانات بیمارستانی و ارائه خدمات دارند باید به کلیه افراد بیمهشده با تعرفه دولتی خدمت ارائه کنند.
بنابر این مصوبه دولت مکلف است بخشی از خدمات دارویی و درمان بیماران نازایی را مشمول بیمه پایه سلامت قرار داده و بخشی از هزینه بیماران متابولیک، اماس، بال پروانهای و اوتیسم را همانند بیماران خاص محاسبه و از جدول شماره (۷) ردیف ۱۲۹۰۰۱۵ پرداخت کنند.