رییسجمهور در پاسخ به ایلنا:
افزایش نرخ ارز در کشور دلایل تجاری و اقتصادی ندارد/ تنها راه نجات اقتصاد کشور واگذاری بنگاههای اقتصادی از سوی نهادهای دولتی و نیروهای مسلح است
رییسجمهور با تاکید بر اینکه نرخ ارز باید به تعادل برسد، گفت: اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفتههای پیش است دلایل تجاری و اقتصادی ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی ایلنا مبنی بر اینکه اخیراً گفته اید در آمدهای ارزی کشور از نیازهای ارزی برای واردات بیشتر است و همچنین ذخایر ارزی ایران از ۱۵۰ کشور دیگر بیشتر است. از سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی هم مداوماً نوسانات ارزی را غیر اقتصادی می داند. اما آقای روحانی، دلار الان ۴۸۰۰ تومان است. مخالفان دولت معتقدند که گرانی ارز اقدام خود دولت برای تامین کسری بودجه است، پاسخ جنابعالی چیست؟ بازار ارز بالاخره به ثبات میرسد؟، گفت: در رابطه با مسئله ارز هم طبق سوالی که شما مطرح کردید و هم چیزی که ما گفتیم باید به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفتههای پیش است دلایل تجاری و اقتصادی ندارد. در تجارت و در تامین ارز، تراز مخارج ارزیمان مثبت است و این افزایش دلایل اقتصادی هم نمیتواند داشته باشد.
رییسجمهور تاکید کرد: این که میگویند دولت ارز را گران کرده تا کسری بودجه را جبران کند درست نیست. امسال همان بودجهای که ابتدای سال تصویب کرده بودیم، به خوبی در این ده ماه جواب داده است.
وی با بیان اینکه آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود، افزود: در گذشته درآمد ارزی ما همان در آمد نفتی بود اما امروز ما فاینانس ۳۰ میلیارد دلاری داریم و اکنون برای همه این ارقام ۱۲ و ۱۳ میلیاردی تصمیمگیری میشود. شرایط آینده ما شرایط بهتری است.، تصمیماتی در زمینه ثبات نرخ ارز اتخاذ شده که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده و میکند.
روحانی تصریح کرد: توصیه من به مردم این است که دارایی و مایملک خود را در این مسیر پر ریسک سرمایه گذاری نکنند چرا که مسیرهای خیلی بهتری از سرمایهگذاری در حوزه ارز وجود دارد.
روحانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا مبنی براینکه نحوه پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی از دغدغههای اصلی کارگران است؛ اولویت تامین اجتماعی دریافت نقدی بدهیهاست؛ اما مجلس و دولت بر پرداخت تهاتری تاکید دارد که این در تعارض کامل با دستور شما مبنی بر کاهش تصدی گری دولت است از سویی بیم آن میرود که شرکتهای زیان ده و سربار به جای بدهی به سازمان واگذار شود تدبیر دولت شما برای ایجاد امید در جامعه کارگری چیست، گفت:دولت توصیههای مهمی قبل از بحث بدهکاری به سازمان دارد؛ سازمان تأمین اجتماعی باید از بنگاهای اقتصادی دست بردارد. هر مقدار پول به آن بدهیم با این شرایطی که سازمان تامین اجتماعی دارد نمیتواند مسیر درستی را طی کند.
وی خاطر نشان کرد: من به وزیر کار تاکید کردم و از ابتدای کار دولت دوازدهم نیز شرط من این بوده است که بنگاههای اقتصادی را واگذار کند. البته قدم های خوبی برداشته شده که باید سرعت آن بیشتر شود.
روحانی تاکید کرد: نه تنها سازمان تامین اجتماعی بلکه همه بخشهای دولتی از جمله بانکها باید بنگاهای دولتی خود را واگذار کنند. چه نهادهای دولتی و چه غیر دولتی و چه نیروهای مسلح باید بنگاهای خود را واگذار کنند و این تنها راه نجات اقتصاد است.