خبرگزاری کار ایران

مولاوردی:

پمپاژ ناامیدی در کشور موجب افزایش یاس اجتماعی شد/ آسیب‌شناسی اتفاقات اخیر با تصور کنترل شدن‌ آن کنار گذاشته شد

پمپاژ ناامیدی در کشور موجب افزایش یاس اجتماعی شد/ آسیب‌شناسی اتفاقات اخیر با تصور کنترل شدن‌ آن کنار گذاشته شد
کد خبر : ۵۹۰۶۳۲

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی در تحلیل ناآرامی‌های اخیر کشور گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاهد پمپاژ یاس ناامیدی در کشور هستیم. سعی می‌شد دولت را ناکارآمد نشان دهند و مردم را از اثر بخشی برجام ناامید کردند. اینها کمک کرد یاس اجتماعی زیاد شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهیندخت مولاوردی در ششمین اجلاس هم اندیشی با موضوع اجرای بهینه تصویب‌نامه حقوق شهروندی در نظام اداری گفت: امروز به بحث امید اجتماعی که مورد تاکید رئیس جمهور است اشاره می‌کنم. دهه فجر فرصت مناسبی برای بررسی امیدهایی است که دلیل انقلاب شد و فاصله‌ای است که با آن آرمان‌ها داریم.

 دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی از برگزاری همایشی در اسفندماه با محوریت امید اجتماعی خبر داد و گفت: گم‌شدگی امید اجتماعی بیشتر در نسل جوان مشهود است.

وی با بیان اینکه تجدد هم ویرانگری دارد هم سازندگی، اظهار کرد: بعد از مشروطه این وضعیت دوگانه را شاهد هستیم که برخی تماما نیمه خالی لیوان دیدند و برخی فقط نیمه پر. اکنون جامعه جهانی به این وضعیت رسیده که باید به هر دو وجه توجه شود.

مولاوردی با تاکید بر اینکه امید اجتماعی باید به روحیه حاکم در جامعه برگردد، اضافه کرد: گروهای فرودست و نابرخوردار از قدرت مانند زنان، کودکان و فقرا زمانی به امید اجتماعی می‌رسند که بتوانند خویشتن خود را در عرصه جامعه به نمایش بگذارند، دیده و به رسمیت شناخته شوند.

وی ادامه داد: باید به گروه‌های مختلف فرصت دیده شدن بدهیم. وقتی ناامیدی در جامعه پدید می‌آید، یعنی از دیده شدن  بخش‌هایی از آحاد جامعه جلوگیری شده است. نظام آموزشی ما هرچند که نتوانسته دانشمند و محقق تربیت کند اما الان با شهروندان فرهنگی مواجه هستیم که با حقوق خود آگاه شده و توانمند هستند.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: پیشرفت‌هایی در زمینه رسانه و شبکه‌های اجتماعی شده است و با این شرایط از هیچ گروه اجتماعی نمی‌توان مشروعیت زدایی کرد. در زمان انقلاب شاهد امید اجتماعی بودیم که فرودستان وارد گفتگو شدند. جنگ باعث شد توده‌ وسیع‌تری از مردم پا به میدان بگذارند. در ایام انتخابات نیز نشاط سیاسی و امید به تغییر و بهبود وضعیت بیشتر است.

وی با بیان اینکه توسعه شهرنشینی باعث افزایش فهم و امید اجتماعی شده است و امید مانع فروپاشی جامعه می‌شود، اظهار کرد: در هفته‌های اخیر در کشور شاهد وضعیتی بودیم. اگر مثل بعضی‌ها نخواهیم این اتفاقات را تماما با واسطه به بیرون از کشور بدانیم، می‌بینیم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاهد پمپاژ یاس ناامیدی در کشور هستیم. سعی می‌شد دولت را ناکارآمد نشان دهند و مردم را از اثر بخشی برجام ناامید کردند. اینها کمک کرد یاس اجتماعی زیاد شود. فسادهای گسترده‌ای افشا شد و ناامیدی از اصلاح وضعیت زیاد شد.

مولاوردی با اشاره به عدم دسترسی به موقعیت‌های عادلانه بخصوص در میان زنان و دختران اظهار کرد: حاشیه نشینی در ذهن ما این است که پیرامون شهرها افرادی مستقر باشند و زندگی کنند اما به نظرم تاثیر به حاشیه‌راندگی اقوام، زنان و جوانان بسیار مخرب تر است.

وی تاکید کرد: موضوعی که می‌توان مطرح کرد، بحث مسئولیت مشترک ولی متفاوت ما است. هرکسی به اندازه سهمی که در بروز وضعیت دارد، باید تلاش کند. هر فردی باید مسئولیت بپذیرد و هیچ کس معاف نیست.

 دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی بر لزوم آسیب‌شناسی اتفاقات اخیر در کشور تاکید کرد و گفت:‌ متاسفانه با تصور اینکه اوضاع کنترل شد، آسیب‌شناسی کنار گذاشته شد.

امولاوردی گفت: تا پایان سال تا حدود زیادی پیش‌نویس اسناد و تکالیف خود در حوزه حقوق شهروندی را تمام می‌کنیم و از سال ۹۷ به سمت اجرایی شدن می‌رویم. همین الان که در حال تجمیع گزارش ملی اقدام هستیم، عدم توازن و تقارن در شکل گزارش‌ها را مشاهده می‌کنیم که در بحث پایش و نوشتن گزارش نهایی مشکل ساز شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز