پرویز سروری:
برخی مسئولین عامدانه زمینه نارضایتی در مردم را به وجود آوردند/ ۱۰۰ رسانه سعودی تمام قد در جهت بزرگنمایی اغتشاشات ایران فعال هستند
دبیر کل جمعیت رهپویان اسلامی با بیان اینکه ریشه عمده این اغتشاشات در خارج از کشور نهفته است، گفت: شعارهای سرداده شده در تجمعات، نمایانگر تناقضات جدی است لذا کسانی که شعار میدهند نه غزه ، نه لبنان، پرچم مقدس جمهوری اسلامی را به آتش میکشند و این مواضع نشان میدهد که ضدانقلاب و جریان اغتشاشگر در یک تناقض گفتاری و رفتاری به سر میبرند و هدف آنها ضربه زدن به کشور به ویژه بر امنیت و اقتدار است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، پرویز سروری در نشست خبری که صبح امروز در خبرگزاری مهر برگزار شد با اشاره به اعتراضات اخیر که در سراسر کشور برپا است گفت: بحرانهایی در منطقه پیش آمد و سیاستهای آمریکا عملا ناکارآمد شد به ویژه در سیاست انتقال پایتخت از تل آویو به بیت المقدس که نتیجه آن انسجام بزرگی در بین امت اسلامی و حتی دولتهای اسلامی بود و متحدان بزرگ آمریکا هم دست رد به این حرکت ترامپ زدند.
وی ادامه داد: توقع و انتظار بود که آمریکاییها به نوعی برای به حاشیه کشاندن این موضوع و به ویژه عدم توجه و تمرکز در پیروزیهای محور مقاومت در منطقه به شکلی بخواهند جبران مافات کنند و موضوع را از متن به حاشیه منتقل کنند.
دبیر کل جمعیت رهپویان اسلامی بیان کرد: مهمترین سیاست آمریکا در مواجهه با ایران در دوره کنونی ایجاد شکاف اجتماعی در داخل ایران است و با توجه به شکستهایی که آمریکاییها در کودتا و جنگ تحمیلی و جنگ نرم و دیگر موضوعات متقبل شدهاند، به این جمعبندی رسیدهاند که باید شکاف اجتماعی در ایران ایجاد کرد و مردم را در مقابل مردم قرار دهند تا برونداد آن منجر به تضعیف امنیت ملی شود. چرا که قدرت ملی جمهوری اسلامی از مردم ریشه میگیرد و تضعیف قدرت ملی منجر به تضعیف امنیت ملی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مواضع ذوق زده مسئولان آمریکایی و اسرائیل و عربستان نشان میدهد ریشه عمده این اغتشاشات در خارج از کشور نهفته است اظهار داشت: هر چند که ما مطالبات بر حق مردم را در استیفای حقوقشان، حق آنها میدانیم اما موضوع این است که از نقطه ابتدایی که در مشهد شروع شد و بعد از آن با شعارها و رفتاری مواجه هستیم که به هیچ وجه متبادر کننده این موضوع که مربوط به معیشت و اقتصاد باشد، نیست.
دبیر کل جمعیت رهپویان اسلامی با اشاره به شعارهایی که در این تجمعات سر داده میشود، گفت: این شعارها دلالت بر این میکند که این مطالبه اساسا اقتصادی نیست و این فضا نشان میدهد که ضد انقلاب سوار بر این موج شده و تلاش میکند این موج را مدیریت کند. اطلاعات و اخبار بیانگر این است که آمریکا، عربستان و اسرائیل و منافقین تلاش میکنند بر روی این موج سوار شوند و تحریک اجتماعی در ایران را دامن بزنند.
سروری ادامه داد: توئیتهای مسلسلوار ترامپ که نشان میدهد بسیار از این اتفاقات ذوق زده شده است و مواضعی که اسرائیلیها به طور صریح و روشن اتخاذ میکنند دلالت دارد بر اینکه یک هماهنگی بین اغتشاشگران داخلی و خارجی وجود دارد.
عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به اظهارات معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: این اظهارات در جهت تحریمهای بیشتر علیه ایران، این احتمال را میدهد که به دنبال این هستند که این موضوع را به شکلی توسعه دهند. بسیار عجیب است که ترامپ اعلام میکند ملت ایران گرسنه غذا و تشنه آزادی هستند. ترامپی که سابقهاش در این مدت کوتاه در آمریکا موجب گرسنگی تعداد زیادی از مردم دنیا به خاطر اعمال سیاستهای زورمدارانه شده است این موضع را اتخاذ میکند. نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل پاسخ مناسبی را به ترامپ داده است که با طعنه گفته است ما در کنار مردم ایران ایستادهایم تا جایی که آنها را به آمریکا راه نمیدهیم. این مسائل نشان میدهد سیاستهای متناقضی در رفتار و گفتار آمریکاییها دیده میشود در حالی که بارها ملت ما را تحریم کردهاند، امروز به شکل یک مدافع از منافع ملت ایران ظهور و بروز پیدا میکند.
وی بااشاره به شعارهایی که در تجمعات داده میشود گفت: شعارها نمایانگر تناقضات جدی است لذا کسانی که شعار میدهند نه غزه ، نه لبنان، پرچم مقدس جمهوری اسلامی را به آتش میکشند یا وقتی که مرگ بر دیکتاتور را سر میدهند حمایت از رضاشاه را اعلام میکنند. اگر در ادبیات ایران بخواهیم یک جملهای مقابل دیکتاتور بیاوریم رضاشاه را باید قرار دهیم. بنابراین این مواضع نشان میدهد که ضدانقلاب و جریان اغتشاشگر در یک تناقض گفتاری و رفتاری به سر میبرند و هدف آنها ضربه زدن به کشور به ویژه بر امنیت و اقتدار است.
دبیر کل جمعیت رهپویان اسلامی تاکید کرد:آنها باید بدانند این روند راه به جایی نمیبرد چرا که مردم در عرصههای مختلف حمایت خود را از نظام نشان دادند و مردم ما همچنین گلهمندی خود را از نابسامانیها در عرصههای معیشتی که وجود دارد نشان دادند اما در همه این گلهمندیها حمایت خود را هم نشان دادند.
وی با اشاره به تحرکات عربستان سعودی گفت: ۱۰۰ رسانه سعودی که گردش مالی آنها ۱۰ میلیارد دلار است امروز تمام قد در جهت بزرگنمایی اغتشاشات ایران در حال حرکت هستند و این نشان میدهد منشا خارجی این اغتشاشات بسیار جدی است. به علاوه بر اینکه اسناد و مدارک و شواهدی که توسط نیروهای امنیتی اعلام شده و باید به مردم گزارش شود، نشان میدهد که طرح نفوذ و استفاده از مطالبات مردم در دستور کار آمریکا و غرب قرار دارد.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: آمریکا باید بداند ایران سوریه نیست اما اغتشاشگران نشان دادند که چیزی کمتر از داعش نیستند و صبر و تحمل مردم انقلابی حدی دارد و اگر این رفتارها ادامه پیدا کند قطعا مردم هستند که خط پایانی بر این رفتارها خواهند کشید.
در ادامه این نشست سروری در پاسخ به اینکه با توجه به حق بودن اصل مطالبات مردم در این اعتراضات دولت باید در کوتاهمدت چه اقداماتی را انجام دهد و مسیر برون رفت از این مشکلات اقتصادی چیست؟ گفت: مشکل اساسی در بحث کوتاه مدت این است که موسسات و کارخانجات و مجموعههای کوچک اقتصادی ما به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند یکی پس از دیگری یا متوقف و یا راکد شدهاند و این به بیکاری و مشکلات معیشتی دامن خواهد زد. اگر بخواهیم به صورت کوتاهمدت موضوع را مورد توجه قرار دهیم باید به مدیریت بانکها توجه شود.
وی افزود: همانطور که گفته شد بانکها اکنون بنگاهداری میکنند و توجهی به موضوعات اقتصادی ندارند. اگر توجه بانکها به سمت ایجاد تسهیلات برای موسسات رود میتواند پاسخگوی جلوگیری از دامنهدار شدن مشکلات باشد
دبیرکل جمعیترهپویان با بیان اینکه دولت باید مواضع شفاف و روشنی را در رابطه با موضوعات موسسات مالی اعلام کند،گفت: ما شاهد حرکت کند در رابطه با موسسات مالی بودیم و اقدامی که می توانست زودتر انجام شود با اقدامات طولانی مواجه شد که قسمتی از مطالبات پرداخت شد و هم رضایتمندی در رفتار مردم دیده نشد. دولت باید صریحاً تصمیمات جدی در این زمینه اتخاذ کند.
وی افزود: موضوعاتی مانند قاچاق، جلوگیری از قاچاق، جلوگیری از واردات تسهیلات تشویقی به صادرات نقش موثرتری را میتواند ایفا کند که در یک فاز میانمدت میتواند اتفاق بیفتد اما در کوتاهمدت اظهارات مقامات دولتی و مدیریت بانکها و موسسات مالی میتواند از آشفتهتر شدن وضعیت داخلی جلوگیری کند.
سروری در پاسخ به اینکه نقش احزاب در برهههای حساس چگونه است و درباره مسائل معیشتی و اقتصادی و حل آن چه طرح و برنامهای برای دولت داشتهاید گفت: مسائل سیاستهای کلی نظام چندان گنگ نیست بلکه روشن است و ما نباید چندان از بودجه نفتی استفاده کنیم. احزاب قالباً جایگاه اینگونه ندارند و عموماً انتخاباتی هستند و اگر مقداری قویتر باشند سیاسی هستند و فکر می کنم اکنون در این اغتشاشات بخواهیم به نقش آنها بپردازیم آنها باید به نوعی زبان واحد و نگاه واحد ارائه دهند که خوشبختانه تاکنون اینگونه بوده است.
وی ادامه داد: اگر احزاب به صورت واحد عمل کنند مفید خواهد بود و مسئلهای که در اوایل آن اعتراضات اتفاق افتاد و میخواستند به گردن یکدیگر بیندازند و مسئله را از متن به حاشیه منتقل کنند حتما خسارت سنگینی به کشور وارد می کرد و این سوال پر دامنهای است که باید به نقش احزاب مفصل پرداخته شود
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد:اما احزاب باید این ظرفیت را در اختیار دولت بگذارند تا با وحدت و انسجام ملی زمینه را برای دولت فراهم کنند تا در یک فضای آرام موضوع را حل و توجه را به حل مشکلات معیشتی مردم معطوف کند. اگر احزاب دولت در سایه داشتند و در موضوعات مختلف برنامه و رقابتهای مناسب برای آن ایجاد میکردند موجب بالندگی کشور میشد اما متاسفانه این مسیر وجود ندارد و اکنون کارکرد احزاب میتواند تولیدکننده انسجام ملی و جلوگیری از شکاف در جامعه باشد.
سروری در پاسخ به اینکه کریمیقدوسی هفته گذشته بیان کرد که برخی از مسئولین از قصد کار نمیکنند تا ناامیدی را پراکنده کنند و مردم به خیابانها بریزند، گفت: این را باید از آقای قدوسی سوال کنید اما باید بگویم که عدهای از مسئولین هستند که یا عامدانه و یا از روی بیعرضگی و ناتوانی در جهت ارائه خدمات مناسب و رفع مشکلات، زمینه نارضایتی در مردم را به وجود آوردند که منجر به تجمعات و مسائل مختلف میشود. مسئولینی را در راس امور میبینیم که برای اجرای آن در حد یک بقالی هم توانایی ندارد و این به دلیل فقدان شایستهسالاری و رانتهایی است که داشتهاند در مصادر قرار گرفتهاند و آنها قادر نیستند مشکلات را حل کنند.
وی افزود: در این شرایط افراد ناکارآمد مشاور میشوند و راه را برای نارضایتی عمومی فراهم میکنند و نیروهای امنیتی باید متوجه باشند که طراحی نفوذ وجود دارد یا از روی بیعرضگی و ناتوانی دارند زمینههای نارضایتی را فراهم میکنند.
وی در پاسخ به اینکه مطرح است دارند با این اعتراضات مدارا میکنند، گفت: فکر میکنم نیروهی امنیتی ما دیر جنبیدند و یک مقدار نشان میدهد که اشراف اطلاعاتی وجود نداشت که نتواستند زود موضوع را شناسایی کنند و نکته بعد هم این است که با تاخیر جداسازی سطح مخالفین با افرادی که مطالبات اقتصادی داشتند صورت گرفت. با شناختی که از ظرفیتهای بزرگ نیروهای امنیتی داریم که پنجه در پنجه سرویسهای بزرگ دنیا انداختند توقعمان این است که در این عرصه جبران مافات کنند تا در روزهای آینده منجر به شناسایی توطئه دشمن شود.
سروری افزود: اگر قانون در کنار معترضان مسائل اقتصادی قرار گیرد به راحتی میشود به مسائل آنها رسیدگی شود و از وزارت کشور و مقامات ذیربط این درخواست را داریم که سامانه اعتراضات قانونی مردم را فراهم کنند، تا دریک چارچوب روشنی اگر اعتراضی دارند به مسئولین برسانند و اگر این صداها شنیده نمیشود طبیعی است که میتواند ظرفیت منفی تولید کند و این جزو موضوعاتی است که میتوان از این تهدید فرصت بسازید و در کشور ساماندهی اعتراضات قانونی را فراهم کنیم.