خبرگزاری کار ایران

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز:

مطالبه حق، مستلزم آگاهی از حق است/حکومت‌ها علاقه‌ای به آگاهی مردم از حقوق ندارند

مطالبه حق، مستلزم آگاهی از حق است/حکومت‌ها علاقه‌ای به آگاهی مردم از حقوق ندارند
کد خبر : ۵۷۷۵۱۳

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز آموزش حقوق شهروندی را وظیفه حکومیت‌ها عنوان کرد و گفت: حکومت‌ها علاقه‌ای به آگاهی مردم از حقوق ندارند زیرا گمان می‌کنند حکمرانی به افراد ناآگاه آسان‌تر است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر حسین‌آبادی در همایش نقش وکیل در دفاع از حقوق شهروندی که به همت اتحاد وکلای جوان و کمیسیون حقوقی بنیادامید ایرانیان برگزار شد، گفت: اگر دو کلمه حقوق و شهروند سرجای خود قرار گیرند همه جوامع سعادتمند هستند و بسیار صحیح و به جا است اگر بگوییم اجرای حقوق برای جامعه سعادتمند ضرورت دارد.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز به پیشینیه حقوق بشر در ایران اشاره کرد و گفت: طبق اسناد بسیار، حقوق بشر نشات گرفته از سوی کشور ما است. در تاریخ ایران حکامی داریم که فرمانروایی آنها زبانزد بوده و زنجیر عدل داشتند. البته حکامی بودند که فرزندان خود را کور می‌کردند.

این حقوقدان با بیان اینکه انقلاب مشروطیت قرار بود پایان حکومت استبدادی باشد، ادامه داد:‌ مدتی دموکراسی برقرار بود اما باز دیکتاتور بوجود می‌آید و وضعیت به جایی می‌رسد که مردم انقلاب می‌کنند تا عدالت و برابری برقرار شود.

وی با تاکید بر اینکه انسان به صرف انسان بودن باید تکریم شود و آموزه‌های دینی و تاریخی ما کرامت انسان را در وهله اول مورد توجه قرار می‌دهد، افزود: چرا اکنون چنین وضعیتی از لحاظ حقوق شهروندی داریم؟ البته من نمی‌گویم غربی‌ها درست می‌گویند. باید شرایط به گونه‌ای باشد که آنها به خود اجازه ندهند علیه ما قطعنامه بدهند.

حسین‌آبادی از حقوقدان به عنوان نمادی از وجدان عمومی یاد کرد و گفت: حق دفاع را می‌توان در دو وجه بررسی کرد. در مقیاس فردی مثل حق مالکیت منع بازداشت غیر قانونی است وکیل دادگستری در اینجا نقش مهمی دارد یکجای دیگر مربوط به حقدق عمومی است و شخصی نیست مانند داشتن محیط زیست سالم حق داشتن تجمعات که در قانون اساسی آمده است

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: در یک جامعه مردم‌سالار، احزاب و کانون وکلا و ان‌جی‌او ها حقوق شهروندی را مطالبه می‌کنند اما در جامعه حاکم سالار تمام نهادهایی که می‌توانند موثر باشند آنچنان درگیر مسائل صنفی می‌شوند که نمی‌رسند کار دیگری کنند. مثلا علیه کانون وکلا کمپین می‌زنند و کلی دغدغه درست می‌کنند و آن گاه وقت کانون وکلا صرف دفاع در شورای رقابت می‌شود.

وی ادامه داد: یک مرکزی که اعتبار قانونی آن تمام شده است اقدام به جذب وکیل می‌کنند این درحالی است که چند ماه قبل از آن وقتی ما در کانون وکلا خواستیم تعیین ظرفیت کنیم، به ما گفتند امکانات برای جذب زیاد نداریم. نمی‌گویم دست‌هایی در کار است اما نهادهای مردمی را درگیر مسائل صنفی کنند و در این شرایط نمی‌توان توقع داشت این نهاد صرفا به حقوق شهروندی توجه کند. آنهایی که کانون‌ها وکلا را ملامت می‌کنند و می‌گویند کانون وکلا در بزنگاه دخالت نمی‌کند باید به این مسائل توجه کنند.

وی بر لزوم نهادینه شدن حقوق شهروندی در جامعه تاکید کرد و گفت: از اول دولت روحانی مساله حقوق شهروندی مطرح شد و باید آنقدر حقوق شهروندی تکرار شود تا در جامعه رواج پیدا کند.

حسین‌آبادی با بیان اینکه مطالبه حق، مستلزم آگاهی از حق است، اظهارکرد: آموزش حقوق شهروندی ضرورت دارد و این وظیفه برعهده دولت‌ها است. حکومت‌ها علاقه‌ای به آگاهی مردم از حقوق ندارند زیرا گمان می‌کنند حکمرانی به افراد ناآگاه آسان‌تر است.

این وکیل دادگستری به موضوع مطالبه حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: اجرا و رعایت حقوق شهروندان که برعهده حاکمیت است، بسیار مهم است.  خیلی راحت حقوق شهروندی نقض می‌شود و وکیل دادگستری اگر نقض این حقوق را دید، نباید ساکت بنشیند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در مورد نظارت بر حقوق شهروندی نیز گفت:‌ دستگاه‌های نظارتی بسیاری هستند اما کافی نیست از این‌رو وکلای دادگستری و کانونهای وکلا باید ناظر دقیق اجرای حقوق شهروندی باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز